A rizikófaktorok csökkentése vezethet sikerre

Dr. Pedro Luis Ripoll Spanyolország egyik legjobb ortopéd szakorvosa, aki több sportklinika igazgatója is. Az újraindulás utáni időszak kulcsának a kockázatok megelőzését tekinti, ez pedig kulcsfontosságú lehet a királyi gárda számára is.

Néhány héttel ezelőtt még csak találgattunk, a futball azonban visszatért. Ezen szörnyű járvány kellős közepén indult újra a szezon. Még ezt sem mondhatjuk azonban teljes bizonyossággal, mert mikroszkópikus, halálos ellenségünk továbbra is arra vár, hogy ismét lecsapjon.

A sport és annak szereplői nem változtak, de a sérülések és a fitnesz szempontjából az idő kétségkívül sokkal fontosabb tényezővé vált. Az olyan szavak, mint az intelligencia, megelőzés és dózis most nyernek igazán értelmet.

A játékosok fizikai állapota messze áll az ideálistól az idény utolsó szakaszában. A labdarúgók játékidejének adminisztrálása és személyes fizikai adottságaik összekötése létfontosságú. Olyan jeleneteknek lehetünk tanúi, amelyeknek azelőtt soha: energetikus futballisták lépnek a zöld gyepre akkor, amikor ellenfeleik már teljesítőképességük határán állnak, könnyedén legyőzve őket, egyiket a másik után.

Real Madrid

Egy csapatnak mindig van olyan oldala, amit fejleszteni kell annak érdekében, hogy az együttes a kívánt szinten maradjon, az edzők intelligenciája pedig döntő kérdés. Kezelned kell az intenzitást és az időt, mert egy esetleges sérülés esetén nincs idő arra, hogy megoldd a problémát.

Mindig azt mondjuk, hogy a keret mélysége a leghatásosabb eszköz a sérülések elkerülésében. Most algoritmusok segítségével is kiszámolhatjuk az egyén és a közösség által vállalt kockázatokat egy futballcsapatnál.

A kiegyensúlyozottabb kerettel rendelkező együttesek egyértelműen előnyt élveznek azokkal a gárdákkal szemben, amelyek bizonyos játékosokra építenek. A sérülések bármelyik alakulatot hátráltathatják innentől kezdve. Most a kockázatok megelőzéséről van szó, habár néhány labdarúgó esetében nehéz csökkenteni a játékidőt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK