Beharangozó: Alavés – Real Madrid

A Real Madrid ma 13:00-tól az Alavés otthonába látogat, ahol a cél természetesen a győzelem, valamint az első hely megőrzése.

A versenyhelyzet nem teszi lehetővé a pihenést a Real Madrid játékosai számára, hiszen ma visszatér a La Liga, mégpedig a Mendizorozzában. Zidane fiai jól teljesítettek a Bajnokok Ligájában, kvalifikálták is magukat a sorozat egyenes kieséses szakaszába. Sergio Ramosék ma 13:00-tól találkoznak az Alavés csapatával, a céljuk pedig egyértelműen a győzelem, valamint némi extra adag nyomás a Barcelonára nézve, hiszen a katalánok az Atlético Madrid otthonába látogatnak vasárnap.

Ami a mai találkozót illeti, mindkét csapat az idei legjobb formájában kezdheti a meccset. A Real Madrid hét meccs óta veretlen (öt győzelem és két döntetlen a mérleg), ráadásul Zizou csapata kapta a legkevesebb gólt idegenben a jelenlegi kiírásban. A PSG elleni erődemonstráció is meglehetősen látványosra sikerült madridi szemszögből, az eredmény ellenére is. Az Alavés nemrég abszolvált két egymást követő győzelmet, az idény során először. Hazai pályán egy meglehetősen kemény csapatról van szó, mindössze egyetlen meccset veszítettek el idény a saját közönségük előtt – emellett négy győzelmet és két döntetlent jegyeznek.

„Tudjuk, hogy kivel találkozunk. Az Alavés egy kemény ellenfél, nagyon fontos mérkőzés vár ránk.” emelte ki Zidane a mérkőzés előtti interjúja során. A Real Madrid trénere 19 játékosát nevezte az utazókeretbe. Ott van természetesen Karim Benzema, aki az elmúlt négy mérkőzés mindegyikén betalált, hét alkalommal megzörgetve a hálót.

Ami az aktuális ellenfelet illeti, a lassú és döcögős kezdés után az Alavés felkapaszkodott a középmezőny csapatai közé, köszönhetően többek között az Eibar elleni idegenbeli, 2-0-s győzelemnek is. Lucas Pérez, valamint az ex-madridista Joselu összesen 13 gólt szereztek a bajnokság idei kiírásában. A vendéglátók a hetedik és tizenharmadik forduló között minden egyes mérkőzésükön megzörgették az ellenfelek hálóját.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK