A Real Madrid minden figyelmét Pogbára összpontosíthatja

A klub már véghezvitte Eden Hazard, Luka Jović, illetve Ferland Mendy leigazolását is, így a francia középpályás ügye ismét a porondon lehet.

Egy középpályásra még mindenképpen szükség volna, és Zinédine Zidane eltökélt abban, hogy honfitársát a Santiago Bernabéuba csábítsa, amiben a klub is partnere lehet, a kezdeti kétségeik ellenére. A Marca értesülései szerint a vezetőség zöld utat adott Zidane-nak, és mindenben segítenek neki, hogy Pogbát elhozzák az Old Traffordból a nyár folyamán. A klub tehát örömmel hozná el Zidane egyik legnagyobb kívánságát, de a középpályás leigazolása nem lesz egy egyszerű menet. A Manchester United vélhetően 150 millió euró alatt nem bólint rá semmilyen ajánlatra, és ez olyan összegnek tűnik, amelyet Madridban túlzásnak tartanak, és a dolgok jelenlegi állása szerint nem szívesen áldoznának ennyit. Christian Eriksen és Donny van de Beek neve felmerült, mint lehetséges alternatíva, de a francia edző kikötötte, hogy ragaszkodik Pogbához, és senki mást nem tart elegendőnek rajta kívül.

Zidane jelenleg arra alapoz, hogy Pogba eltökélt, hogy az ő irányítása alatt játszhasson, de így csökkentenie kell a fizetési igényein is. Cserébe a klub minden bizonnyal egy hosszú távú szerződéssel kínálja meg a játékost, ami várhatóan hat évet jelentene. Pogba el akarja hagyni Manchestert, amivel a Madrid tisztában van, ráadásul jelenlegi klubjánál igyekszik is elérni, hogy engedjék őt el, mivel nem elégedett azzal az iránnyal és projekttel, ami a csapatánál folyik. Zidane azzal érvelt a klub felé, hogy érdemes lenne a világbajnok futballistát leigazolni, hogy versenyhelyzetet teremthet a középpályán, vezéregyéniség, és az öltözői légkört is javíthatja. Pogba ráadásul tökéletesen beszél spanyolul, mivel párja bolíviai, szóval az alkalmazkodással sem lennének gondjai sem az öltözőben, sem a magánéletben.

190612_Pogba

A pályán megmutatkozik a tehetsége, ez nyilvánvaló. Vele nagyobb célokat tűzhetne ki a klub, és egy olyan új faktor kerülne a keretbe, ami ezidáig nem volt. Mino Raiolával kell egyezkedni az átigazolásról, aki a FIFA tiltása ellenére könnyen megoldhatná a tárgyalásokat a Reallal, mivel a klubbal jó viszonyt ápol. A Pogba-hadművelet tehát folyamatban van a spanyol fővárosban, míg a további opciók szőnyeg alá lettek söpörve. Eriksen volt a klub célpontja, de rá Zidane nemet mondott, míg van de Beek egyelőre rizikós igazolásnak tűnik egy jó szezon után az Ajaxszal. 
 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK