Öt probléma, amit orvosolnia kell Zidane-nak

A Real Madrid zsinórban négy döntetlen játszott a legutóbbi négy mérkőzésén. A játékosok most elutaztak a válogatotthoz, de Zidane nem pihenhet, mert számos nehézséget kell megoldania. Az AS összeszedte az öt legnagyobb problémáját a mostani Real Madridnak.

Isco
A spanyol középpályás talán a legrosszabb időszakát tölti a klubnál, és nem is rejti véka alá, hogy nem boldog a kialakult helyzettől. Odáig ment, hogy kijelentette, ha nem fog játszani, elhagyja Madridot. Kérőkből persze nincs hiány. Egy nehéz nyár után, amikor nagy esély volt Isco távozására, a játékos a maradás mellett döntött, és a pályán akart bizonyítani. Zidane sokat beszélt vele, és elmagyarázta neki, hogy nehéz helyet találni neki a kezdőben. És bár Zidane kijelentette, hogy mindenki megkapja a lehetőséget, Isco eddig valamiért ebből kimaradt.

Az Eibar ellen kezdőként kapott lehetőséget, mert sem Casemiro, sem Modric, de még James sem volt bevethető. Ennek ellenére nem sikerült maradandót alkotnia. Eddig mindössze 192 percet játszott, emiatt erősen gondolkodik a váltáson. De a sérüléseknek köszönhetően megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra, és Zidane-nak is feladata, hogy helyet találjon a csapatban a technikás spanyolnak.

James
A kolumbiai játékos az Eibar elleni bemelegítéskor sérült meg. Nem tudott játszani, de mégis elutazott a kolumbiai válogatotthoz, ezzel fel is dühítette a Real Madridot. Pékerman, aki a válogatottat helyezi minden elé, elmondta, hogy James felépülése jól halad. És reménykedik benne, hogy ha már utazott 9 ezer kilométert, akkor október 11-én játszani is fog Uruguay ellen. Ami még fontosabb, hogy a játékos is játszani akar.

A helyzet eléggé aggasztja Zidane-t is, aki jobban örült volna, ha James Madridban folytatja a felépülését. Modric és Casemiro kiesésével a kolumbiai előtt is ott a lehetőség a biztonyításra. James kijelentette, akkor is játszik a válogatottban, ha lebénul. De Zidane talán emlékeztette őt, hogy kitől kapja a fizetését.

A BBC, Morata és Lucas Vázquez
"Remélem, többet fogok játszani, de segíteni akarom a csapatot, és végig profi maradok" – mondta Morata egy rádió interjúban. Zidane fejében egyértelműen a BBC élvez prioritást, pedig a hármasból csak Gareth Bale teljesít az elvárt szinten. Ezzel pedig Morata és Vázquez is a padra szorul. Ezt a Real Madrid szurkolói sem érzik tisztességesnek, mivel a pályán kellene bizonyítaniuk a játékosoknak. Az viszont szemmel látható, hogy Zidane hozzáállása Vázquezhez megváltozott. A spanyol támadó a szezon első nyolc meccsén játszott, csak az elmúlt két találkozót hagyta ki. A francia mesternek el kell döntenie, kit rak a támadósorba: folytatja a formán kívüli Benzema játszatását, vagy lehetőséget ad a fiataloknak is, akik bár bizonyították, hogy megérdemlik a bizalmat.

Sérülések
A sérültek listája egy horror storyhoz hasonlít. Nem is olyan rég még teljesen üres volt az orvosi szoba, de mostanra már Casemiro, James, Modric, Coentrao és Marcelo is itt tölti a szabadidejét.

Zidane előre tartott a sérülésektől, és igyekezett is megelelőzni ezeket. Az előszezonban felvette maga mellé Antonio Pintus-t, aki erőnléti edzőként a játékosok fizikális felkészítéséért felelt. A kemény munka meg is hozta gyümölcsét, mert sokat fejlődött a csapat állóképessége, és kevesebb izomsérülés történt. De váratlanul bejöttek olyan sérülések, melyekre Zidane nem lehetett felkészülve. Ilyen Casemiro, akinek nincs megfelelő helyettese, Modric, aki a csapat mozgatója, és Marcelo, aki a legbiztosabb kezdőjátékos, ha egészséges, egy igazi talizmán. És a brazil cseréje, Coentrao is sérült. Ismét.

Szegényes futball
Az idei szezonban eddig csak egyetlen mérkőzésen tudta azt mutatni a csapat, amit elvárnak egy Real Madridtól. Ez a találkozó a Sociedad elleni 3-0-ás győzelem volt. Azóta hiányzik az intenzitás és a kocentráció is a játékukból. A mélypont az Eibar elleni döntetlen volt, pedig nem tűnt egy megoldhatatlan feladatnak. Aztán a negyedik döntetlen után, már a hűséges Real Madrid szurkolók is füttyszóra kezdtek. Zidane legnagyobb problémája lassan a szurkolók elvesztése lehet. Sokszor elmondta, hogy nincs krízis, de meg kell találniuk a megoldást. Valószínűleg az egész válogatott szünetet ennek felkutatására fordítja.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK