Tovább erõsödik a Real Madrid?

Carvajal, Casemiro, Isco és Illarramendi érkezését követõen sokan azt gondolták, hogy a Real Madrid kerete gyakorlatilag lezártnak tekinthetõ. Bale leigazolása lehetetlennek tûnt, csatárt inkább csak a szurkolók akartak szerzõdtetni, Ancelotti pedig elmondta, nincs szüksége új játékosokra. Nagyot fordult azonban a világ az elmúlt néhány nap alatt.

Bale

Ami júniusban még elképzelhetetlennek tûnt, mára már realitás: Daniel Levy tárgyalóasztalhoz ült a Real Madrid vezetõivel Gareth Bale átigazolásának ügyében. A Tottenham minden hájjal megkent elnöke, valamint portugál edzõje, a leginkább egy játékát féltõ kisgyerekre hajazó Villas-Boas minden lehetséges alkalmat megragadott, hogy nyomatékosítsa, a walesi szélsõ márpedig nem megy sehová. Florentino Pérezt azonban nem úgy ismertük, mint aki megriad az ehhez hasonló gyors elutasításoktól, a madridi elnök pedig ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Ugyan Peréznek talán nagyobb szüksége van Bale-re, mint a Real Madridnak (az elnök Neymar elvesztése után a walesi játékos szerzõdtetésével egyenlítene a Barcelona vezetõségével folytatott külön mérkõzésén), ugyanakkor kétség sem férhet hozzá, Gareth Bale szerzõdtetésével a csapat támadó szekciójára leginkább a „brutális” jelzõt aggathatnánk – és akkor még finoman fogalmaztunk.

Az elmúlt napok fejleményei után pedig nem is tûnik olyan elrugaszkodott elképzelésnek Gareth Bale klubváltása, hiszen ha hinni lehet a híreknek, a Tottenham és a Real Madrid álláspontja jócskán közeledett egymáshoz. A kezdeti, áthidalhatatlannak tûnõ szakadékból mára már csak egy aprócska gödör maradt, a Marca szerint ugyanis a Pápa és a Kemecse több éves költségvetését kitevõ, ám ezen a szinten aprópénznek számító 3-4 millió euró választja már csak el a feleket. A Real Madrid 93 millió euróra emelte elsõ, 70 millió euróról szóló ajánlatát, a londoniak pedig csökkentették csillagászati, 120 millió eurós követelésüket, és most már egyetlen céljuk, hogy világrekordot jelentõ összeget tehessenek zsebre csapatuk legnagyobb klasszisáért. A gyakorlatban ez megközelítõleg 96 és fél millió eurót jelent, azt mindenki döntse el maga, hogy megér-e ennyit Gareth Bale játékjoga. Florentino Pérez szerint minden bizonnyal igen, a végsõ szó pedig az elnöké, így a Marca állítja, a walesi szélsõ napokon belül hivatalosan is a Real Madrid játékosa lesz. André Villas-Boas mai nyilatkozata mindenesetre árulkodó: „Nem szeretném kommentálni a Bale – Real Madrid ügyet. Nem beszélhetek errõl.” 

 Gareth Bale

Kondogbia

Két évvel ezelõtt Zinedine Zidane kinézett magának egy fiatal francia játékost és addig gyõzködte Florentino Pérezt, amíg az elnök beadta a derekát és leigazolta Zizou kegyeltjét. A története már ismert: Raphael Varane kitûnõ, korát meghazudtolóan érett játékával már elsõ évében kivívta a szurkolók elismerését, majd második idényében, mindössze 19 évesen Európa legjobbjai közé emelkedett, a tekintélyes labdarúgóportál, a Goal.com pedig a szurkolók szavazatai alapján az év legjobb hátvédjének választotta meg. Ezek után nem meglepõ, hogy mindenki felkapta a fejét amikor Zidane egy újabb fiatal franciára, bizonyos Geoffrey Kondogbiára hívta fel a vezetõség figyelmét. Asier Illarramendi érkezését követõen azonban úgy tûnt, Zizou ezúttal nem volt elég meggyõzõ és a fiatal védekezõ középpályás idén még biztosan Sevillában marad.

Így volt ez egészen néhány nappal ezelõttig, amikor is több andalúz lap egyszerre számolt be róla: Kondogbia nagyon közel áll a Real Madridhoz. A katalán Sport megerõsítette ezeket az információkat és mai számában tekintélyes cikkben számol be a tárgyalások részleteirõl. A Blancók 12 millió eurós ajánlatát ugyan még elutasította a Sevilla, a legújabb 15 millió euróról szóló ajánlatot azonban a Kondogbia játékjogának ötven százalékát birtokló Doyen Group nyomására minden bizonnyal kénytelen lesz elfogadni az andalúz egyesület. A Sport szerint az üzlet létrejötte nem kérdéses, a Real Madrid Tunézia hercege, Sami Khedira eladásával „csinálna helyet” Kondogbiának. Amennyiben Khedirát végül a jelenleg érdeklõdõ Chelsea és Monaco csapata sem igazolná le (úgy minden bizonnyal felajánlják a Napolinak, akik 30 millió euróért azonnal elviszik), úgy Kondogbia a következõ évet kölcsönben még a Sevillánál töltené és csak jövõre csatlakozna a Real Madrid keretéhez. A katalán és az andalúz sajtó szerint a transzfer legkésõbb a jövõ hét elején hivatalos lehet.

 Geoffrey Kondogbia

Siqueira / Alberto Moreno

Fabio Coentrao nem érzi jól magát Madridban. Ezt többször kifejtette õ maga is, majd nyár elején a csapattól távozó honfitársa, Ricardo Carvalho is megerõsítette mindezt, mikor egy újságíró kérdésére válaszolva elmondta, biztos benne, hogy Coentrao idén nyáron távozik a Real Madridtól. Nos, a portugál balbekk egyelõre még a csapat tagja, ám érdeklõdõkben nincs hiány, a mindenkiért bejelentkezõ Monaco mellett a legfrissebb hírek szerint Olaszországban is szívesen látnák Fabiót, hatalmas meglepetésünkre a kérõ pedig nem más, mint a Napoli csapata. Madridban azonban nem esnének kétségbe, ha Coentrao végül valóban a távozás mellett döntene, ugyanis a napokban szerzõdést hosszabbító Denis Cheryhsev balbekként való erõltetése mellett élhetõbb opciói is vannak a Királyi Gárdának.

A Granada brazil szélsõ hátvédje Guilherme Siqueira az elsõ számú kiszemelt, ám a napokban felmerült a sevillai Alberto Moreno neve is. Siqueira 27 éves, ifistaként az Interben és a Lazioban is megfordult, játéka azonban a Granada színeiben teljesedett ki. Az elmúlt évek során sokan követelték honosítását is, hogy szerepelhessen a spanyol válogatottban. Ára 8-10 millió euró körül mozog. Moreno 21 éves, a spanyol korosztályos válogatottak meghatározó embere, hazájában egyértelmûen benne látják a Roja jövõbeni balhátvédjét. Idén került be a Sevilla kezdõcsapatába, ahol 16 mérkõzésen lépett pályára, kiváló teljesítményt nyújtva. Kivásárlási ára 12 millió euró. Fabio Coentrao eladásából 20-22 millió eurót szeretne látni a Real Madrid vezetõsége, így nem nehéz kiszámolni, hogy akár Siqueira, akár Moreno érkezne a helyére, pozitív egyenleggel zárhatná a csapat a „cserét”.

Jelen pillanatban úgy tûnik tehát, hogy lesz még mozgás a Real Madrid háza táján és komoly változásokkal számolhatnak a Blancók rajongói. Ugyanakkor a spanyol médiát már mindannyian ismerjük, egyik napról a másikra 180 fokos fordulatot vehet bármilyen átigazolási ügy, így azért nagyon senki ne lepõdjön meg, ha Khedira és Coentrao esetleg jövõre is habfehérben rúgja majd a bõrt…

Guilherme Siqueira

Forrás: Penamadridista
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK