2018. december 10., hétfő

Az utóbbi időben sokan kerestek meg minket azzal kapcsolatban, hogy miként tudnának jegyeket vásárolni a Real Madrid hazai mérkőzéseire, ezért úgy döntöttünk, hogy igyekszünk ezzel kapcsolatban minden információt megadni olvasóinknak. A célunk az, hogy minél többen, minél egyszerűbben juthassatok meccsjegyekhez.

Az első módszer az, ha egyesületi tag vagy nálunk. Ilyenkor a Peña Madridista Húngara segítségével igényelünk belépőket. Ezeket általában az alábbi helyek közül az egyikre kérjük: pályához közeli rövid (75 - 180 euró) vagy hosszú oldal (120 - 300 euró), 3. szint rövid oldal (45 - 110 euró), 4. szint hosszú (40 - 95 euró) vagy rövid (30 - 80 euró) oldal. [Ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, mindig az adott mérkőzéstől függ a Real Madrid árképzése.] Ha ezt a módszert választod, a jegyeket a lehető legolcsóbban, pontosan a névérték áron kapod (annyiért, amennyi rá van írva).

Ennek azonban annyi feltétele van, hogy azok közül, akik a mérkőzésre utaznak, legalább az egyik embernek egyesületi tagnak kell lennie (így ha pároddal, családoddal, barátoddal utazol, nem jelent akadályt). A tagsági díj csekélynek mondható, évi 3000 Ft. A közösséget hosszú távra építjük, így kérjük, hogy ezt a módszert csak azok alkalmazzák, akik valóban madridisták és nem tűnnek el egy meccs megtekintése után.

Ebben az esetben a jegyrendeléseket idegenbeli meccs esetében legkésőbb 1 hónappal, hazai meccs esetében pedig legkésőbb 3 héttel a mérkőzések előtt szükséges leadni nekünk e-mailben, a pontos jegyárakat, illetve azt, hogy kaptunk-e jegyet, mennyi jegyet kaptunk, azok hova szólnak, a meccsek előtt nagyjából 1-2 héttel lehet tudni.

Nagyon fontos, hogy az egyesületi tagság nem jelent 100%-os garanciát arra, hogy jegyet is kapsz, hiszen ha a Real Madrid a nagy érdeklődésre való tekintettel korlátozza az igényelhető jegyek számát, esetleg másik kategóriába tud csak jegyet adni, vagy egyáltalán nem biztosít jegyet, az előre nem kalkulálható. Ez egyébként az olyan meccsek esetében lehet érdekes, mint egy BL-döntő, nagyobb idegenbeli BL-meccs, esetleg komoly érdeklődést kiváltó bajnoki (Barcelona, Atlético Madrid, stb.).

Az egyesületen keresztüli jegyvásárlással, utazással kapcsolatban a pmh kukac penamadridista.hu e-mail címen várjuk a leveleket.

A második módszer, amit bárki alkalmazhat, az a jegyvásárlás a realmadrid.com-on keresztül.

Nemrég a Real Madrid megújította weboldalát, de ez nem csak a dizájnban jelentett változásokat, hanem a mérkőzésekre való jegyvásárlás is leegyszerűsödött. Ezentúl amellett, hogy online meg lehet vásárolni a jegyeket, azokat pdf formátumban is lehet igényelni, otthon kinyomtatni, majd azzal érkezni a mérkőzésekre. Ez a külföldi vásárlók dolgát rendkívüli módon megkönnyíti.

De hogyan is működik ez a valóságban? Miként lehet ezekhez a jegyekhez hozzájutni? A továbbiakban ezekre a kérdésekre szeretnénk részletes, mindenre kiterjedő választ adni.

Az online jegyértékesítés a realmadrid.com főoldalán, a Comprar entradas/Buy tickets menüponton belül zajlik.

Miután beléptünk ebbe a menüpontba, választhatunk a Real Madrid soron következő meccsei közül. Mindig az épp aktuális mérkőzés található legfelül, a legelső helyen. Itt lényegében minden információt megtalálhat az érdeklődő például spanyol, angol, portugál nyelven. Érdemes ezt elolvasni, hiszen fontos információkhoz lehet hozzájutni. A listában egyébként a későbbi mérkőzések is megtalálhatók, azonban ezekre kizárólag VIP-jegyeket lehet vásárolni, tekintve hogy nincs még meghatározva a pontos időpont és a normál jegyek ára. Ez mindig a meccsek előtt 1-2 héttel derül ki.

A mérkőzés kiválasztása után egy úgynevezett értékesítési időpontokat jelző részleghez érkezünk, ahol a jegyárakat is láthatjuk. Itt lényegében arról kaphatunk információt, hogy kik és pontosan mikor tudnak jegyet vásárolni. Összesen négy kategória van ebből a szempontból.

Az elsőbe tartoznak a bérletes klubtagok (socios abonados / season ticket holder members). Ők azok a bérletesek, akiknek kizárólag a hazai bajnoki mérkőzésekre szól a bérlete, a Király-kupa és Bajnokok Ligája sorozatokra nem. A másodikba a bérlet nélküli klubtagok (socios no abonados / non season ticket holder members) tartoznak. Ez a két csoport az, akik a jegyek árából 20-30 százalék kedvezményt kapnak. A harmadik kategória a madridista kártyával rendelkezők csoportja (Carnet Madridista / Real Madrid Funs), a negyedik pedig a többiek, vagyis a „Público”.

Tapasztalataink alapján a kisebb és közepes meccsekre általában maradnak elérhető árú szabad helyek a negyedik kategória számára. A nagyobb meccseken, mint például Valencia, Atlético Madrid vagy Juventus, Dortmund, Bayern, Milan viszont már csak a drágább jegyekre lehet pályázni. Az exkluzív meccseken, mint például az El Clásico, már a harmadik kategória előtt elfogynak a jegyek. Ilyenkor a weboldalon megjelenik a „minden jegy elkelt” felirat.

Ha kiválasztottuk a meccset és a jegyvásárlás gombra kattintottunk (Comprar entradas / Buy tickets), akkor ki kell választanunk, hogy hány jegyet szeretnénk vásárolni. Fontos, hogy egy bankkártyával összesen 6 jegy vásárolható. Ezután a rendszer megjeleníti a stadion virtuális térképét, ami remekül mutatja, hogy melyik szektorokban hány szabad hely van, azok pontosan melyik székekhez tartoznak, illetve az azokra szóló jegyekhez mennyiért lehet hozzájutni.

Több jegy kiválasztása esetén a rendszer automatikusan a legjobb helyeket (egymás mellett, lehető legalacsonyabb sorokba) ajánlja fel a vásárlóknak, alul pedig összegzi, hogy mennyibe fognak kerülni a belépők. Fontos, hogy online vásárlás esetén a jegy árához hozzáadódik 2-3 euró kezelési költség.

Ha kiválasztottuk a helyeket, akkor a tovább gombra (continuar/continue) kell kattintani, majd eljött a legkellemetlenebb rész, a fizetés.

Ez lényegében úgy működik, mint bármely más online fizetős oldalon. Meg kell adni a vásárló adatait (keresztnév, vezetéknév). Plusz információ, hogy Spanyolországban a segundo/second jelöléssel ellátott név mező a második vezetéknév helye, mivel az anyai családnév használata is hagyomány. Ezt persze nem kötelező kitölteni.

Ezután meg kell adni az e-mail címet, amit meg is kell erősíteni. Fontos, hogy jó címet adjunk meg, hiszen ide érkezik a visszaigazolás, illetve a pdf formátumú jegy.

Az utolsó sorban a telefonszám megadása történik, de igazából ennek nagy jelentősége nincs, csak extrém esetben használják fel.

A személyes adatok után következnek a bankkártya adatok. Ezután el kell fogadnunk az általános szerződési feltételeket, majd a megerősítésre (confirmar compra/purchase order) kattintva véglegesíthetjük a vásárlást.

Ha a rendszer elfogadta a bankkártyánkat, akkor egy megerősítő felirat (compra confirmada/purchase confirmed) jelenik meg a képernyőn és tájékoztat minket, hogy a fent megadott e-mail címre elküldésre került a vásárlás visszaigazolása. Ezt az e-mailt megnyitva megtaláljuk a megerősítő kódot, illetve a jegy átvételének lehetőségeit.

1. A belépők azonnali kinyomtatása. Ha ezt az opciót választjuk, az a legkényelmesebb, hiszen akár otthon, azonnal kinyomtathatjuk a jegyünket. A kinyomtatott jegyeket a beléptető kapuk érzékelői elé tartva be tudunk lépni a stadionba.
2. A belépők letöltése okostelefonra. Ha erre alkalmas készülékkel rendelkezünk, akkor akár oda is letölthetjük a belépőket, így még nyomtatnunk sem kell. Ilyenkor a készülék képernyőjén jelenik meg a belépéshez szükséges vonalkód/QR kód, amit a beléptető kapuk szintén le tudnak olvasni.
3. A stadionban megtalálható Real Madrid bolt mellett erre a célra felállított automatákból kinyomtathatjuk a helyszínen a jegyeket.

Egy kicsit a bankkártyákról:
A rendszer elvileg minden nemzetközi dombornyomott bankkártyát elfogad. A következő típusokkal próbálkozhatunk: Visa, MasterCard, American Express, JCB.

Saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy egyre több kártya használható már az oldalon, azonban még mindig vannak olyan külföldi kártyák, amikkel a vásárlók problémákba ütközhetnek.

Ha ez az eset áll fenn, akkor javasolt felkeresni egy olyan ismerőst, aki rendelkezik spanyol, vagy más nagyobb országban igényelt (Anglia, USA, Németország, Franciaország…) bankkártyával, amivel végrehajtható a vásárlás.


Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu