2018. december 11., kedd
tól ig

2018-12-03 10:44 Santiago Solari a Zinédine Zidane által kikövezett úton halad. A francia tréner a 2016/17-es idényben a keret minden játékosát bevetette a bajnokság megnyerése érdekében, és ugyanezt láthatjuk most utódjától is. Az argentin mester a kulcsjátékosok pihentetése érdekében előszeretettel ad lehetőséget olyan játékosoknak is, akik korábban legjobb esetben is csak epizódszerephez jutottak a klubnál.

2018-11-18 12:47 Borja Mayoral: „Nagyszerűen érzem magam a Levanténél. Már régóta érdeklődtek irántam. Mariano érkezése miatt végül nagyon gyorsan kellett elrendeznünk a transzfert, de nem volt semmi gond. Beszéltem az edzővel és több játékossal is, mindenki pozitív dolgokat mondott. Jó döntést hoztam. A Real Madrid a világ legnagyobb klubja, onnan csak lefelé vezet az út, de én nem érzem úgy, hogy egy kiscsapathoz jöttem. Itt mindenki nagyon kedves, a szakmai munka is remek, csakis ez számít. Az nyilvánvaló, hogy a Real Madridban szeretnék sikeres lenni, de tudom, hogy most még nem állok erre készen. Solari? Csak jó dolgokat tudok mondani róla, a stílusa nagyon hasonló Zidane-éhoz. Ő is olyan ember, akit tisztelnek a játékosok.”

2018-10-29 08:49 Júlio Baptista: „Én őszintén nem szeretném, hogy bárki is szenvedjen a jelenlegi helyzet miatt, de ez a szituáció nagyon bonyolult. A Real Madrid változásokon megy át, ami sosem könnyű, és nem is mindig úgy történik, ahogy azt a legtöbben gondolják. A csapat három BL-címet nyert egymás után, ezt a szintet pedig nehéz megugrani. Innen nehéz fejlődni, pláne egy új edzővel, aki új ötleteket hoz magával. A Real Madridnak viszont nincs ideje a várakozásra. Ez egy óriási klub, ahol gyorsan kell kell eredményeket felmutatni. Ilyen a futball. Guti? Egyelőre zsákbamacska, de úgy gondolom, hogy készen áll. Ő olyan mint Zidane. Az emberek Zizou érkezésekor is tiltakoztak, aztán láttuk, hogy mi lett a vége.”

2018-10-15 12:38 Eden Hazard: „Remélem, hogy Modrić megnyeri az Aranylabdát. Ez tökéletes bizonyítéka lenne annak, hogy a futball nem csak gólokból és gólpasszokból áll. Luka olyan, mint Zidane, élvezem a játékát.”

2018-10-08 20:21 Az El Confidencial szerint Timo Werner neve újra felmerült a Real Madridnál. A vezetőség már korábban is szerette volna leigazolni a német támadót, ám Zidane nem tartott igényt a szolgálataira.

  • Forrás: El Confidencial
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-10-07 20:16 Alain Migliaccio, Zinédine Zidane ügynöke: „Nem hiszem, hogy Zidane munkát fog vállalni Angliában. Az a közeg nem igazán illik az ő stílusához. Beszéltünk már erről, nem igazán vonzza őt a dolog. A jövője? Ezt az évet a pihenésnek szenteli, ahogy azt ő is elmondta.”

2018-10-06 11:50 Érdekesség, hogy Julen Lopetegui megváltoztatta a csapat utazási rendjét az idegenbeli bajnoki mérkőzésekre vonatkozólag. Az Ancelotti-, a Benítez- és a Zidane-érával ellentétben a Real Madrid jelenleg csak a meccs napján utazik, még akkor is, ha viszonylag korán kezdődik a mérkőzés.

2018-09-24 19:34 Kaká: „A legjobb labdarúgó, akivel valaha játszottam, az a Fenomén volt. Én a gondolkodáshoz és a végrehajtáshoz szükséges érzék alapján ítélem meg a játékosokat, ezek ugyanis elengedhetetlenek a pályán. Ha jó vagy ezekben, akkor már azelőtt tudod, hogy mit fog csinálni az ellenfeled, mielőtt ő maga tudná. Cristiano és Ronaldinho is fantasztikus játékosok, de Ronaldo Nazáriótól olyan dolgokat láttam, amiket előtte lehetetlennek tartottam. Ott van Zidane is, vele viszont sosem játszottam együtt, amit nagyon sajnálok.”

2018-09-24 08:31 Florentino Pérez: „Cristiano volt a klub egyik vezére. Ő a Real Madrid történetének legjobb góllövője, Di Stéfano méltó örököse. Mindig is példakép marad azok számára, akik ezt a mezt viselik, a története pedig generációról generációra száll majd. Zidane-ra ugyanez igaz. Ő mindig is egy óriás lesz a klub történetében. Három egymást követő idényben is Bajnokok Ligáját nyert, kevesebb mint három év alatt kilenc trófeával gazdagított minket. A klub egyik legnagyobb legendája. Ahogy Cristiano, úgy ő is tudja, hogy a Real Madrid mindig az otthona marad.”

2018-09-23 15:53 Véget ért a közgyűlés. Az eseményen összesen 1239-en vettek részt. A korábbi hírekkel ellentétben a vezetőség nem egyezett bele a házon belüli referendum levezénylésébe, így a stadionfelújítási projektről „csak” a gyűlési megbízottak (socio compromisario) döntöttek. A közel ötórás esemény legfontosabb részlete, hogy a jelenlévők áldásukat adták az új projekthez szükséges 575 milliós hitel felvételére. A legfontosabb napirendi pontok emellett: átnézték az előző idény pénzügyi kimutatásait, elfogadták a 2018/19-es szezon költségvetési tervezetét, és szavaztak a klub idei gazdasági-társadalmi kvótáiról. Emellett néhány-néhány mondat erejéig szóba került Cristiano Ronaldo és Zidane öröksége, az Adidas-féle szponzori szerződés, a futball- és a kosárlabdarészleg sikerei és jövőképei, a drapik és molinók betiltása (erre a liga kötelezte a klubot) és a kitiltott ultrák helyzete.

2018-09-19 07:31 A MARCA szerint idén januárban, még Zidane irányítása alatt a vezetőség komolyan fontolóra vette az AS Roma csatárának, Edin Džekónak a leigazolását.

2018-09-17 12:55 Gareth Bale: „Hogy őszinte legyek, meglehetősen dühös voltam a Bajnokok Ligája döntője előtt, hiszen nem kerültem be a kezdőcsapatba. Nyilvánvaló, hogy úgy éreztem, a kezdőcsapatban lenne a helyem. A mérkőzést megelőző találkozókon gólokat szereztem, így nehéz volt leplezni a haragomat. Ami a mostani csapatot és Lopeteguit illeti, nagy segítség, hogy a mester beszél angolul is, így bele tudunk menni olyan részletekbe, amikbe spanyolul nem. Arra a kérdésre viszont nem szeretnék válaszolni, hogy Julen jobb edző-e, mint Zidane volt.”

  • Forrás: dailymail.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-09 23:04 Zidane: „Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra edzeni fogok egy csapatot. Ez az, amit igazán szeretek, és lényegében az egész eddigi életem a futballról szólt.”

2018-09-09 17:26 Angol pletykák szerint Zidane elárulta a családjának, hogy hamarosan felajánlják neki a Manchester United vezetőedzői székét. A francia szakember négy játékost szeretne a csapathoz vinni: Kroos, James, Thiago és Cavani.

2018-08-25 12:36 Az AS szerint a Roma nagyon szerette volna leigazolni Marcos Llorentét, de a Real Madrid megvétózta a transzfert. A fiatal középpályás nagy kedvence Monchinak, már a Sevilla sportigazgatójaként is meg akarta szerezni. Habár Zidane nem adott sok lehetőséget a saját nevelésű Marcosnak, Lopeteguinek nagyon tetszik a játéka, plusz Kovačić távozása után a klub nem engedhette meg még egy középpályás elvesztését.

2018-08-25 10:48 Thierry Hazard: „A fiam jövője? Egy évig még biztosan a Chelsea játékosa lesz, aztán meglátjuk. Talán már sosem fogja a Real Madrid mezét viselni, nem tudom. Máshogyan alakulhatott volna a történet, ha Zidane marad az edző Madridban.”

2018-08-24 08:53 Az El Mundo információi szerint Zinédine Zidane-t nem érdekli a Manchester United állásajánlata, ellenben a Juventus irányítását szívesen elvállalná.

2018-08-23 17:34 A hírek szerint Luca Zidane hamarosan távozik, ugyanis nem szerepel Lopetegui terveiben. Zinédine Zidane fiát vélhetően az Elche fogja leigazolni, kölcsönben. Ez azt jelenti, hogy vagy Casilla lesz a harmadik számú kapus, vagy az utánpótlásból hoznak fel valakit.

2018-08-21 08:24 Zinédine Zidane harmadik fia, Theo a 2018/19-es idénytől kezdve a Juvenil B csapatát erősíti, előrelépve a képzeletbeli ranglétrán.

2018-08-15 13:00 A L'Équipe szerint könnyen elképzelhető, hogy Zidane a Manchester United vezetőedzője lesz a 2019/20-as szezonban.

2018-08-09 10:42 Enzo Zidane: „A Real Madrid a világ legjobb csapata, éppen ezért rendkívül nehéz kiharcolni egy helyet az első keretben. Ugyanakkor ilyen a futballisták élete. 22 évesen távoztam, de szinte az egész életemet a klub akadémiáján töltöttem. Mindig nagy volt a nyomás rajtam a nevem miatt, és ez a jövőben is így lesz. Arra próbálok törekedni, hogy a legjobb Enzo legyek, de az emberek folyamatosan az édesapámhoz hasonlítanak, kritizálnak, többet várnak tőlem. Azt is rendszeresen hallottam, hogy csak azért lehetek Madridban, mert Zinédine Zidane fia vagyok.”

2018-07-23 22:06 A MARCA szerint két lényeges különbséget lehet észrevenni Zidane és Lopetegui módszerei között: a Real Madrid újdonsült edzője sokkal többet kommunikál a játékosokkal, mint elődje, valamint sokkal nagyobb a hangsúly a labdás gyakorlatokon, mint az erőnléti feladatokon. Habár Pintus az edzői stáb tagja maradt, a módszerei közel sem tűnnek annyira radikálisnak a spanyol tréner mellett, mint korábban, Zidane irányítása alatt.

2018-07-17 17:39 Több forrás, köztük az AS is arról számol be, hogy a Juventus szemet vetett Zinédine Zidane-ra. A torinói klub azt szeretné, ha a Real Madrid korábbi edzője tanácsadóként állna náluk munkába októbertől, az esélyeik növelése érdekében pedig akár még a fiát, Lucát is hajlandóak lennének szerződtetni.

2018-07-13 11:03 Zinédine Zidane a lemondásával 24 millió eurót hagyott a klub kasszájában. A Real Madrid a szerződése alapján ennyit kellett volna hogy fizessen neki, de a francia edző - csakúgy, mint egykor játékosként az akkor esedékes 6 millió euróról - lemondott a pénzösszegről.

2018-07-10 09:06 Eden Hazard: „Való igaz, hogy Zidane egy nagyon különleges ember, de a Real Madrid meze nélküle is csábító, bármelyik játékosnak a világon. Ugyanakkor a Chelsea-nél is jól érzem magamat, szóval azt sem bánom, ha maradni fogok.”

2018-06-22 14:49 A MARCA szerint könnyen elképzelhető, hogy Lopetegui érkezése több játékidőben fog manifesztálódni Marcos Llorente és Ceballos számára. Zidane maradásával mindkét középpályás kölcsönbe távozott volna, de most „tiszta lappal” indulva próbálhatják meggyőzni az új trénert.

2018-06-19 08:10 Lucas Vázquez: „Sosem fordult meg a fejemben, hogy elhagyom a Real Madridot. Zidane szerencsére bízott bennem, így a klub oldaláról sem merült fel a távozásom. Lopetegui? Kiváló szakember, szerintem jól döntött a vezetőség.”

2018-06-13 21:01 Fernando Hierro: „A kinevezésem mint szövetségi kapitány egy komoly feladat, de örömmel és bátran bólintottam rá az ajánlatra. A hátralévő idő nagyon kevés. Most az a legfontosabb, hogy a körülményekhez igazodva mérlegeljük a lehetőségeinket, és csak a szükséges legkisebb változtatásokat eszközöljük. Hogy szeretnék-e hasonló utat bejárni a válogatott élén, mint Zidane a Madridnál? Igen, az nagyon jó lenne.”

2018-06-11 22:36 Zinédine Zidane: „Nem tudom még, hogy mit fogok csinálni a jövőben. Számomra a két héttel ezelőtt meghozott döntésem a legfontosabb, így a mostani időszak kizárólag a pihenésről szól. Mbappé? Elképesztő játékos a korához képest.”

2018-06-11 22:34 Francia hírek szerint André Villas-Boas neve is felmerült mint Zidane lehetséges utódja.

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu