2022. December 1., Thursday
tól ig

2022-11-24 10:13 Santiago Solari már Valdebebas-ban van. A klubhoz Florentino Pérez közvetlen felkérésére tért vissza, aki maximálisan elégedett az argentin profizmusával, az általa képviselt értékekkel. Solari egyértelmű felhatalmazást kapott arra, hogy a Real Madridot érintő bármely kérdésben állást foglaljon.

2019-11-12 11:35 Az El Larguero szerint nyolc hónappal a Real Madrid kispadjáról való távozása után Santiago Solari nagykövetként térhet vissza a klub kötelékébe.

  • Forrás: El Larguero
  • Szerző(k): KK

2019-10-29 10:30 A Radio MARCA jelenti: a Real Madrid sokkal igazságtalanabbul bánt Santiago Solarival, mint Julen Lopeteguivel. Az argentin tréner januárban szinte térden állva könyörgött a vezetőségnek, hogy hozzák vissza a csapathoz Ødegaard-t, de elutasító választ kapott.

  • Forrás: Radio MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-07-29 03:37 Santiago Solari: „Történjék bármilyen fejlemény Bale jövőjével kapcsolatban, az érdemeit már semmi sem törölheti ki a Real Madrid történelméből. Ha marad, akkor eggyel több remek játékosra számíthat az edző. Pogba? Megértem a vele kapcsolatos spekulációkat. Ha ő vagy egy hasonlóan magas minőséget képviselő középpályás érkezik Madridba, akkor valamelyik sztárnak mindig a padon kell majd ülnie. Ez komoly csapaton belüli versenyt eredményezhet.”

2019-05-22 14:04 Del Bosque: „A Madridnak nagyszerű kerete van. Biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban erősebbek, frissebbek lesznek. A legrosszabb az volt számukra, hogy egyetlen idényen belül három edzőhöz kellett alkalmazkodniuk a játékosoknak. A negatív sorozatokat mindig nagyon nehéz megfordítani, ezt én is sokszor megtapasztaltam.”

2019-04-12 01:22 A hírek szerint nagyon valószínű, hogy a Castilla jelenlegi vezetőedző, José Manuel Díaz lemond az idény végén. A szakember eredményei nem rosszak, de ő maga inkább a szervezői feladatköröket szeret ellátni, s csak a Solari kinevezése szülte kényszerhelyzet miatt vállalta el a vezetőedzői posztot.

2019-03-07 20:45 A MARCA információ szerint már nem baráti a kapcsolat és a hangulat a játékosok és Santiago Solari között. A keret több játékosa is megkérdőjelezte a stáb egyes döntéseit, valamint többen nem értenek egyet az argentin nézeteivel és álláspontjával bizonyos kérdésekben.

2019-03-06 15:50 Spanyol hírek szerint a klub vezetősége úgy döntött, hogy visszahívja Zinédine Zidane-t a Real Madrid edzői posztjára, a francia szakember pedig júniustól vissza is térne. Ezzel egybevágnak más források értesülései, melyek szerint Solarit nyárig nem rúgják ki.

2019-03-06 12:37 Solari tegnap a Bernabéuba való utazás előtt, Valdebebasban tette ki a keretből Marianót és Iscót. Míg előbbi ennek ellenére a csapattal utazott a buszon, a spanyol középpályás saját autójába ülve ismeretlen helyre távozott az edzőközpontból. A többiek sem a meccs előtt, sem a meccs után nem látták Iscót az öltözőben.

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-03-05 14:53 Casemiro: „Amszterdamban nem játszottunk jól, de kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót. Nem mondanám, hogy meglepődtünk az Ajax által képviselt minőségen, hiszen már a Bayern ellen is nagyon meggyőző játékot mutattak. Most az a legfontosabb, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Solari? Már számos remek edző irányítása alatt dolgoztam: Mourinho, Ancelotti, Zidane, Benítez… mindegyiküknek más a személyisége. Zidane mindannyiunkhoz nagyon közel állt, olyan volt, mint egy barát. Solari sokban hasonlít hozzá, igyekszik mindenkivel igazságos lenni. Vinícius? Három éven belül a világ egyik legjobb játékosa lesz.”

2019-03-04 15:40 Fernando Redondo: „A Real Madrid nehéz pillanatok él át a szezon kezdete óta. Cristiano Ronaldo távozásával csökkent a gólszerzési erejük, hatékonyságuk. Ez még egy BL-győztes csapatot is megvisel. Az viszont mellettük szól, hogy a Bajnokok Ligájában mindig a legjobb formájukat hozzák. James? Ő a Real Madridhoz tartozik, a képességei alapján helye van a csapatban. Vinícius? Hamarosan nagyobb százalékban fogja értékesíteni a helyzeteit. Ez elsősorban játékintelligencia kérdése, meg kell tanulnia felismerni és hasznosítani az információkat, hogy mindig a legjobb döntést hozza a kapu előtt. A Real Madrid jelenlegi helyzete kihagyhatatlanná tette őt a kezdőcsapatból, ám még nagyon korai lenne egy jövőbeli aranylabdáról beszélni.”

2019-02-15 08:45 A MARCA szerint a Girona ellen Benzema pihenőt kap majd, helyette pedig Mariano lehet a kezdőcsapat tagja.

2019-02-12 10:30 Az Okdiario úgy tudja, Solari ugyanazt a kezdőcsapatot fogja pályára küldeni az Ajax ellen, mint az Atlético Madrid elleni mérkőzésen.

2019-02-11 23:29 Predrag Mijatović: „Egyre inkább bebizonyosodik, hogy Solari egy olyan edző, aki képes elvezetni a Real Madridot. Volt bátorsága meghozni néhány nehéz döntést a kezdőcsapatok összeállítását illetően. Én például azt gondoltam, hogy Bale biztosan pályára lép a Camp Nou-ban, így meglepett, mikor láttam, hogy Vinícius került be a helyére. Mostanra eljutottunk oda, hogy a csapat folyamatosan fejlődik. A februárt két remek meccsel kezdték, a Barcelona és az Atlético Madrid ellen. Már alig várom a szerdai BL-összecsapást.”

2019-02-08 11:08 A MARCA szerint – Solari olvasatában – Gareth Bale már nem tagja a legerősebb kezdőcsapatnak.

2019-02-06 05:43 A MARCA szerint Marcos Llorente lehet Solari fegyvere Messi ellen. A saját nevelésű középpályás eddig egyetlen alkalommal lépett pályára a Camp Nou gyepén, még az Alavés színeiben, és azon a mérkőzésen remekül semlegesítette az argentin szupersztárt. Emiatt, és az elmúlt hetekben mutatott kiváló teljesítménye miatt Solari őt fogja a kezdőcsapatba nevezni Casemiro helyett.

2019-01-25 11:16 Bernd Schuster, a Real Madrid egykori játékosa és edzője: „Isco és Solari között komoly problémának kell lennie, ha a spanyol nem vitathatatlan kezdőjátékos.”

2019-01-18 08:15 A MARCA szerint Marcelo felülírta Solari utasítását a Leganés elleni mérkőzésen. Az argentin szakember kérése az volt, hogy Reguilón legyen hátul, Marcelo pedig a pálya közepén, a bal szélen. Marcelo azonban megcserélte a szerepeket, és amikor Solari számon kérte Reguilónon a változást, majd kérte az eredeti felálláshoz való visszatérést, a brazil nem engedelmeskedett, így végül a játékosok elképzelése szerint folyt tovább a játék.

2019-01-14 13:27 Érdekesség, hogy Santiago Solari irányítása alatt minden olyan mérkőzést megnyert a csapat, amelyen nem szerepelt Isco (6/6). Ha azokat a találkozókat vizsgáljuk, amelyeken pályára lépett a spanyol középpályás, a 100%-os mutató 63,6%-ra csökken (7/11).

2019-01-14 13:09 Jorge Valdano: „Egy évvel ezelőtt Isco és Asensio voltak a Real Madrid reményei. Mostanra az egyikük letért az útról, a másik pedig még kérdéses. Solari és Isco esetében mindenki tudja, hogy van valami, de senki nem tudja, hogy mi az. Ezt privátban kell megoldaniuk. Tegnap Isco helyett egy Castilla-támadót választott, tehát a helyzet nagyon komollyá alakult. Úgy gondolom, hogy a klubon belül beszélnek erről. Iscónak önvizsgálatot kell tartania.”

2019-01-10 23:33 Isco kedvelt egy Twitter-bejegyzést, amely azt taglalta, hogy Solari hibázott, amikor nem őt nevezte a kezdőbe, hanem Ceballost és a rossz formában lévő Casemirót. A felhasználó még azt is hozzátette, hogy Solari valószínűleg saját magát is előbb tenné be, mint Iscót, pedig ő már húsz éve visszavonult. A kedvelést Isco később levette a bejegyzésről.

2019-01-09 06:52 A hírek szerint Courtois, Varane és Marcelo is pihenőt kap a ma esti kupameccsen, Navas és a castillás Cristo pedig biztosan játszani fognak. Brahim Díaz debütálása is elképzelhető.

2019-01-09 06:50 Paco González, a COPE újságírója szerint nem várható több téli igazolás, és a szezon végéig biztosan Solari marad a Real Madrid trénere.

2019-01-08 04:06 A MARCA értesülései szerint a tegnapi edzés Santiago Solari és Sergio Ramos beszédeivel indult. A nagyjából ötperces felszólalások pozitív, bátorító hangvételűek voltak. Egy másik forrás arról ír, hogy Marcelo bocsánatot kért a többiektől a Real Sociedad ellen elkövetett hibái miatt, illetve amiért feltűnően rossz erőnléti állapotban van.

2018-12-19 05:03 A MARCA szerint Bale és Asensio is játékra kész állapotban van, akár mindketten bekerülhetnek a Kashima elleni kezdőcsapatba, ha Solari úgy dönt.

2018-12-10 19:34 Folytatódik a Real Madrid Alapítvány „En Navidad, ningún niño sin regalo” kampánya, melynek célkitűzése, hogy egyetlen gyermek számára se teljenek ajándék nélkül az ünnepek. A futball-, valamint a kosárlabdacsapat kapitányai a Sanitas La Moraleja Egyetemi Kórházba, míg a vezetőedzők a Sanitas La Zarzuela Egyetemi Kórházba vittek karácsonyi meglepetéseket a beteg gyermekeknek. A két csapat többi játékosa szintén részt vett az akcióban, meglátogatva összesen több mint egytucatnyi egészségügyi intézményt a madridi autonóm közösségben.

2018-12-08 11:00 Érdekesség, hogy Santiago Solari az eddigi nyolc mérkőzésén a keret összes mezőnyjátékosának lehetőséget biztosított, és a kupameccseknek köszönhetően a Castilla fiataljai is magukra ölthették az első csapat mezét. A legtöbbet szereplő játékosok az argentin szakember irányítása alatt: Karim Benzena (572 perc), Sergio Ramos (554 perc) és Thibaut Courtois (540 perc).

  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-12-03 10:44 Santiago Solari a Zinédine Zidane által kikövezett úton halad. A francia tréner a 2016/17-es idényben a keret minden játékosát bevetette a bajnokság megnyerése érdekében, és ugyanezt láthatjuk most utódjától is. Az argentin mester a kulcsjátékosok pihentetése érdekében előszeretettel ad lehetőséget olyan játékosoknak is, akik korábban legjobb esetben is csak epizódszerephez jutottak a klubnál.

2018-11-29 10:16 A COPE információi szerint az Isco és Solari között lévő fagyos viszony az Eibar elleni mérkőzés után, az öltözőben alapozódott meg. Az edző mindenkivel kezet rázott a mérkőzést követően, ám Isco elutasította a kézfogást. Solari meglehetősen nehezen viselte az esetet, és ezért is hagyta ki a középpályást a Roma elleni meccskeretből.

2018-11-28 14:08 A COPE információi szerint Isco mellőzése nem véletlen. A középpályás a múlt hét folyamán tiszteletlen volt Santiago Solarival az egyik edzésen, az edző pedig így próbálja meg szankcionálni az esetet.

Tabella