tól ig

2022-01-11 15:49 Marcel Desailly, az AC Milan, az Olympique Marseille és a francia válogatott egykori játékosa Karim Benzemáról: "Ő tudta, hogyan birkózzon meg a Cristiano Ronaldo távozásával előállt helyzettel, ahogy arra is képes volt, hogy alárendelje magát a portugálnak, amikor együtt játszottak. Napról napra bizonyította, hogy jobb az olyan labdarúgóknál, mint Higuaín vagy Morata. Emlékezzünk vissza, amikor választani kellett, végül melyikük döntött a maradás mellett. Florentino Pérez bizalmát azóta élvezi, hogy az elnök Lyonba utazott a leigazolása érdekében. Benzema néhány statisztikában még példaképét, Ronaldót is felülmúlta. Elképesztő, hogy Karim mi mindent elért már, s mégsem látják őt olyan labdarúgónak, amilyen valójában. Ritka játékos. Amikor arról beszélgetek az emberekkel, hogy az ő generációjából kik azok, akik neve bekerül a futballtörténelem nagyjai közé, amikor baráti beszélgetések alkalmával felteszem ezt a kérdést, Benzema neve szinte soha nem kerül elő. És ez borzasztó! Ott lenne a helye. Nézd meg a játékát, minden szempontból csodálatos: ha kilencest, ha tízest játszik... Esküszöm, néha még sírni is tudnék!"

2019-02-20 13:42 Morata: „Sosem volt gondom Cristianóval a Real Madridnál. Lehet, hogy néhány dolgot máshogy láttunk, de nem volt problémánk egymással. Remélem, hogy az Atleti elleni két meccsen szabadnapot vesz ki! (nevet) Néha szoktunk nem futballal kapcsolatos dolgokról is beszélni, például családról. Jó srác.”

2019-01-31 13:17 Mi a közös bennük: Higuaín, Morata, Falcao, Firmino, Džeko és Lukaku? Imádott kapitányunk, Sergio Ramos mindannyiuknál több gólt szerzett az idei szezonban.

2019-01-21 16:11 José Luis Jiménez, az Atlético Madrid utánpótlásában dolgozó egyik edző szerint Morata álma mindig is az volt, hogy „a madridi piros-fehérek csapatának mezét viselje az első osztályban”.

2019-01-10 23:11 Spanyol pletykák szerint Moratát felajánlották az Atlético Madridnak és a Barcelonának.

2018-09-22 17:45 Mateo Kovačić: „Morata azt mondta, hogy a Real Madrid és a Chelsea azonos szinten van. Most sokkal nagyobb szerepem van a csapatom életében, mint az előző szezonokban, szóval jó döntést hoztam. Alig töltöttem be a 18-at, amikor az Interhez kerültem, 21 évesen pedig jött a Real Madrid. Talán túl gyorsan történt mindez. A példaképem? Scholes volt a tökéletes középpályás, még a mai napig is szoktam videókat nézni a játékáról, hogy valami újat tanulhassak. De persze vannak mások is, mint például Iniesta vagy Modrić.”

2018-09-05 07:12 Álvaro Morata: „Azért távoztam Madridból, hogy ott lehessek a világbajnokságon, de végül nem kaptam behívót. Őszintén szólva nem erre számítottam. Lopetegui nem adott magyarázatot a döntésére, csak annyit mondott, hogy a körülmények nem tették lehetővé a dolgot. A tavalyi szezonban sok problémám volt a sérülésekkel, az emberekkel és a hangulatingadozásaimmal. Ha más csapatba mentem volna, akkor talán több gólt tudok szerezni, vagy ha esetleg átadták volna nekem a tizenegyeseket… Hogy irigy vagyok-e Marianóra? Egyáltalán nem, remekül érzem magam a Chelsea-nél. Sok szerencsét kívántam neki, mikor hivatalos lett a transzfer. Visszatérni a Real Madridhoz? Ugyan ki utasítana el egy ilyen ajánlatot? Ahogy mondtam, jól érzem magam a mostani csapatomnál, de sosem tudhatod, hogy mit hoz a jövő.”

2018-08-18 22:28 Alfredo Relaño, az AS igazgatója: „A madridistákat meglepetésként érték az elmúlt évek transzferei. Pepe, James, Morata és Mariano két éve, Cristiano és Kovačić pedig most távozott. Az érkezők közül egyedül Asensióra igaz, hogy bevált, és persze ott van Courtois és Odriozola, akik vélhetően fényes jövő előtt állnak. Lopetegui egy védőt (Vallejo sérülékenysége miatt), egy középpályást és egy csatárt is kért a klubtól, a szurkolók pedig támogatják őt. Meglátjuk, hogy mi lesz. Annyit legalább elmondhatunk, hogy az Inter biztosan lemaradt Lukitáról.”

2018-05-21 17:20 Míchel ezt üzente a spanyol vb-keretből kimaradó Moratának: „Én is azok közé tartozom, akik úgy gondolják, hogy nem szerencsés elhagyni a Real Madridot. Nem tudom, hogy miért távozott. Talán több játéklehetőségre vagy magasabb fizetésre vágyott, talán az angol ligában akart játszani. De abban biztos vagyok, hogy nem találta meg, amit keresett. Biztosan érzékenyen érintette őt Lopetegui döntése, de most már csak annyit tehet, hogy elfogadja azt.”

2017-12-07 15:27 Borja Mayoral átlagosan 109 percenként szerez gólt. Ezzel nemcsak Karim Benzemát (234 perc/gól), de Álvaro Moratát (Chelsea, 145 perc/gól) és Marianót (Lyon, 117 perc/gól) is megelőzi.

2017-11-12 11:08 Morata: „Isco kapott egy rúgást, de semmi komoly nem történt. Ő egy fenomén, minden dicséretet megérdemel, amit kap. Amikor ő boldog, mindenki más is boldog a csapatban.”

  • Forrás: AS
  • Szerző(k): KK

2017-11-09 09:41 Álvaro Morata: „Sosem mondtam olyat, hogy a Real Madrid úgy kezelt engem, mint egy gyermeket. Ez csak egy újságírói tévedés volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy visszatértem Madridba, hiszen nagyszerű barátokra találtam, és a válogatottba is ennek köszönhetően kerültem be. Biztosan nem fogok ünnepelni, ha ellenük találok be a jövőben. Cristiano rossz formája? Nem tartom fair dolognak, hogy folyamatosan mikroszkóppal figyelik a teljesítményét. Egy kívülálló talán máshogyan vélekedik ezekről a dolgokról, de egy csatár számára teljesen normális dolog, hogy idegesen megy haza, ha nem sikerült betalálnia. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb időszakai, de Cristiano a világ egyik legjobbja, egy igazi ragadozó.”

2017-11-08 20:09 Álvaro Morata: „A Real Madrid az a Real Madrid, minden játékos ott akar futballozni, de ez nem sokat ér, ha nem kapsz tényleges játéklehetőséget. Végül azért döntöttem a távozás mellett, mert a Real Madrid nem tudta megadni azt, ami számomra a legfontosabb: hogy minden vasárnap ott lehessek a pályán. Sokan azt mondják, hogy nem volt bátorságom maradni és megharcolni a helyemért. Tévednek. Egész életemben azért harcoltam, hogy a Madrid kezdőcsapatának tagja lehessek. Nem akartam távozni, de így alakult. Zidane? Hálás vagyok neki, mert bajnokságot és BL-t nyerhettem az irányítása alatt. Őszinte volt velem: azt mondta, hogy ha minden hétvégén játszani szeretnék, akkor az lenne a logikus lépés, ha távoznék.”

2017-11-07 01:24 Bernd Schuster: „Nagyon sajnálom Álvaro Morata távozását. Ez a transzfer érzékenyen érintette a Real Madridot, de Zidane-nak több lehetőség is a rendelkezésére áll, hogy megoldja a csatárgondokat.”

2017-10-30 12:14 Morata: „A Juventusnál volt a szerződésemben egy visszavásárlási opció, amit tiszteletben kellett tartani. A madridi visszatérésemet követően óriási csalódottságot éreztem - ugyanott találtam magam, ahol két évvel korábban voltam. Madridban úgy kezeltek, mint azt a srácot, aki a Juventushoz való távozásom előtt voltam. Olaszországba szinte gyerekként érkeztem, de futballistaként távoztam.”

  • Forrás: corrieredellosport.it
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2017-10-20 00:41 Paco Buyo, a Real Madrid egykori kapusa: „Mariano és Morata hiánya? Álvaro góljai talán valóban jól jönnének, de szerintem van elég jó a csapat kerete ahhoz, hogy pótolják a távozókat. Elvégre ők Európa bajnokai, és tulajdonképpen a világé is... az új érkezők hatalmas potenciált rejtenek magukban. Tavasszal van szükség a csúcsformára, nem most.”

2017-10-17 08:52 Fernando Llorente, a Tottenham támadója: „Morata anélkül szerzett rengeteg gólt a tavalyi szezonban, hogy a gálatizenegy tagja lett volna. A találataival hatalmas szerepet vállalt a trófeaszerzésben. Ha brazil lett volna, akkor máshogy vélekedtek volna róla az emberek. Madridban nagyon nehéz játéklehetőséghez jutni, csak a legjobbak számára van hely. Biztosan voltak még más fiatalok is, akik olyan tehetséggel voltak megáldva, mint Asensio, de egyszerűen nem kaptak esélyt a bizonyításra.”

2017-09-30 07:35 Gianfranco Zola: „Morata jelenleg még nincs azon a szinten, mint Diego Costa. Technikailag rendkívül képzett. Nyilvánvaló, hogy sok kiváló tulajdonsága van; jó a levegőben és jól kezeli a labdát. Játszott a Juventusban és a Real Madridban is. Nagy csapatok, de nem kapott állandó szerepet, én pedig tudni szeretném ennek az okát. Úgy gondolom, hogy ez ebben az idényben ki fog derülni.”

2017-09-16 10:56 Álvaro Morata: „Zidane azt akarta, hogy maradjak. Madrid az otthonom, boldog voltam ott, de nem akartam még egy szezonig csereember lenni. Vannak olyan helyzetek, amikor el kell hagynod a komfortzónádat a személyes fejlődésed érdekében.”

2017-09-07 00:08 Paco Buyo, a Real Madrid egykori hálóőre: „Morata egy rendkívül gólerős játékos, aki remek statisztikákkal rendelkezik. Vele a csapatban biztosan nem döntetlennel végződött volna a Valencia elleni összecsapás. Nem értem a klub döntését. Ha már elengedték őt, akkor igazolni kellett volna valakit a helyére.”

2017-08-20 16:07 Álvaro Morata: „Szeretnék áttörést elérni a Chelsea-ben. Jól játszottam a Real Madridban és a Juventusban, de úgy gondolom, hogy elmaradt az az áttörés, amit mindenki várt tőlem. A csapat fontos játékosává kell válnom, a spanyol válogatottban is. A legjobb korban vagyok, karrierem legszebb pillanatai még előttem vannak. Jó mérkőzéseket játszottam a BL-ben, de csak havonta egyszer. Minden héten játszanom kell, gólokat kell szereznem és a legmagasabb szinten kell játszanom. Ezért dolgozom.”

2017-08-19 15:18 Álvaro Morata: „Nehéz volt búcsút intenem a Real Madridnak, de nagy segítség volt a döntésben, hogy a Chelsea és Antonio Conte volt érdekelt a megszerzésemben. Szeretném tovább építeni a karrieremet, ehhez pedig nem is lehetnék ennél jobb helyen. Minél több trófeát szeretnék nyerni.”

2017-07-24 21:53 Álvaro Morata: „Nehéz elhagyni a Real Madridot, de sokkal könnyebbé teszi a döntést, ha egy olyan csapat is a kérőid között szerepel, mint a Chelsea.”

2017-07-19 18:54 Az Onda Cero is tényként közli, hogy Álvaro Morata a Chelsea játékosa lesz.

2017-07-19 18:13 Az AS és a MARCA is tényként közli, hogy Álvaro Morata a Chelsea játékosa lesz. A spanyol középcsatár néhány órán belül elhagyja a csapat amerikai edzőtáborát, hogy Londonba utazzon a szükséges orvosi vizsgálatok elvégzésének érdekében. Álvaro nagyjából 80 millió euróért fog csapatot váltani. Az üzlet nagyon biztosnak tűnik, a Chelsea csapata ugyanis jelenleg első számú középcsatár nélkül áll, az ügyletről pedig számos további olasz és angol forrás is beszámol.

2017-07-19 09:31 Az AS információi szerint Zidane Morata távozása esetén sem nézne új támadó után, mivel a francia úgy véli, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, valamint Borja Mayoral képesek lesznek megbirkózni a feladattal.

2017-07-18 10:48 A MARCA szerint amennyiben Danilo és Morata végül mégis eladásra kerülnek, összesen 100 millió euró bevétellel számolhat majd a klub. A brazil védő 30 millió euróért, a spanyol támadó pedig 70 millió euróért kelhet el.

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2017-07-18 10:45 A MARCA szerint a Real Madrid nem szeretné eladni sem Danilót, sem Moratát. A vezetőség egyedül olyan játékosokat nem akar a keretben látni, aki távozni szeretne, ezért is engedték el James Rodríguezt.

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2017-07-18 10:42 Az Evening Standard szerint a Manchester City kívánságlistáján ott van Álvaro Morata neve is. Az AS mindeközben arról számol be, hogy az AC Milan mellett már a Chelsea is fokozottan érdeklődik a támadó iránt, és az sem kizárt, hogy egyfajta licitháború alakul majd ki a két klub között.

  • Forrás: standard.co.uk; as.com
  • Szerző(k): KK

2017-07-18 01:31 A COPE információi szerint az AC Milan komolyan gondolja Álvaro Morata leszerződtetését. A milánói klub 75 millió eurót, és további 10 milliónyi bónuszt hajlandó fizetni a spanyol középcsatárért.

Tabella