tól ig

2018-09-17 07:52 Mesut Özil: „A Real Madridban ha tíz győztes meccset követően hazai pályán döntetlent játszol egy kiscsapat ellen, már hatalmas nyomás nehezedik rád. Éppen ezért, mikor ott játszottam, megtanultam kezelni és élvezni ezt a fajta nyomást. Imádtam Cristianóval együtt játszani, jobb játékossá tett, és a pályán kívül is nagyon rendes srác volt. Könnyű volt mellette a pályán lenni, hiszen ha adtam neki két passzt, abból ő lőtt két gólt. Ramos volt a legjobb barátom a Realnál. A világ legjobb védője, remek srác, jó barát és jó énekes. Ha hiszik, ha nem, tényleg jó hangja van.”

  • Forrás: goal.com
  • Szerző(k): KK

2018-04-02 19:48 Marcelo álomcsapata pályafutásának eddigi csapattársaiból: Julio César, Dani Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Casemiro, Modrić, Özil, Zidane, Neymar és Cristiano Ronaldo. A kapitányi karszalagot Lukita kapta meg. Zidane esetében úgy fogalmazott, hogy habár sosem játszott együtt vele, de jelenleg az edzője, így őt is közelről ismeri.

2018-03-08 14:35 Rafael van der Vaart: „A madridi távozásom? José Mourinho őszinte volt velem, egyetlen percig sem titkolta a szándékait. Elmondta, hogy a klub leigazolja Mesut Özilt, és emiatt nem lesz garantált helyem a kezdőcsapatban. A beszélgetés után még nem gondoltam a távozásra, de délután négykor felhívott az ügynököm. Közölte, hogy a Tottenham le szeretne igazolni. Két órám volt, hogy meghozzam a döntést. Ekkor átértékeltem magamban a dolgokat. Nem sokkal a határidő lejárta előtt visszahívtam az ügynökömet, és közöltem a választ.”

2018-01-05 00:06 Mesut Özil: „Cristiano vagy Messi? Nem is lehet kérdés, hogy a korábbi csapattársamat választom.”

2017-12-01 16:31 Mesut Özil: „Mindig is arra törekedtem, hogy úgy futballozzak, mint Zidane. Még ma is lenyűgöz, hogy mennyire értette a játékot, hogy milyen technikás és kreatív volt. Miatta döntöttem el gyermekkoromban, hogy középpályás leszek. Amikor először találkoztam vele Madridban, nagyon ideges voltam, de Zidane kedves és nyitott volt. Még ma is szoktunk beszélni.”

2017-11-03 10:19 Mesut Özil: „Úgy gondolom, hogy Lacazette játéka nagyban különbözik Benzemáétól. Helyén van az esze, keményen dolgozik, és remélem olyan sikeres és gólgazdag lesz a karrierje, mint Karimnak.”

2017-10-12 13:36 Mesut Özil: „Mindig is Zidane volt a valódi, első számú példaképem. Rengeteg mérkőzését megnéztem, mert úgy akartam játszani, mint ő.”

2017-05-20 13:51 Xavi: „Ha a Barcelona játékosait nem számítom, akkor a világ öt legjobb középpályása: Modrić, Kroos, Özil, Thiago és Verratti.”

2017-05-05 04:52 Mesut Özil: „A Real Madridnál tapasztalt nyomás nem hasonlítható össze azzal, ami Londonban vagy a német válogatottnál van. Csak a győzelem volt elfogadható. Ha döntetlent játszol, akár még a Barcelona ellen is, az egy kudarc. A fiatal játékosoktól különösen elvárják ezt a mentalitást. Mourinho sokat segített abban, hogy ki tudjam hozni magamból a legjobbat. Kína? A trófeák jobban érdekelnek, mint a pénz.”

2017-03-03 18:28 Újabb részlet látott napvilágot Mesut Özil önéletrajzi könyvéből, mely végre választ ad a játékos távozásával kapcsolat kérdésekre: „A Real Madrid elhagyása életem legnehezebb döntése volt. A családom nem bízott az ügynökökben. Az édesapám intézte a dolgokat, de nem ő volt a legtökéletesebb tárgyalópartner. Nem voltunk mohók, azt kértük Péreztől, amit igazságosnak éreztünk. Ő máshogy vélekedett és nem egyezett bele. Florentinóval szemben makacskodni nem a legokosabb dolog. A vezetőség ezután ellenségesen viselkedett velem, pedig nem csináltam semmit. Akár a lelátóra is felküldhettek volna büntetés gyanánt. A karrierem érdekében lépnem kellett.”

2017-03-02 14:38 Mesut Özil hamarosan kiadásra kerülő életrajzi könyvéből került nyilvánosságra egy rövid részlet, mely arról szól, hogy milyen párbeszéd zajlott le a játékos és Mourinho között egy találkozó után: „Egy gyerek vagy. Nincs szükség rád, indulhatsz zuhanyozni. Azt hiszed, hogy ha adsz két szép passzt meccsenként, akkor azzal megtetted a magadét. Olyan nagyra tartod magad, hogy azt hiszed, 50% is elég tőled. Azt akarom, hogy a lehető legjobban játssz, hogy felvállald a fizikai párharcokat. Tudod, hogy hogyan kell belemenni egy ütközésbe? Mindjárt megmutatom!”

2016-12-02 08:57 Mesut Özil: "Gyerekkoromban Zidane volt a példaképem. Néztem a játékát és olyan akartam lenni, mint ő. Ugyanazon a poszton játszom, ő a követendő példa. Amikor először találkoztam vele, nagyon ideges voltam, de aztán nagyon jó kapcsolatba kerültünk. Nagyszerű edzőnek tartom. Már az első szezonjában megnyerte a Bajnokok Ligáját, nem létezik ennél nagyobb dolog. Örülök, amiért jó megy neki, nagyszerű ember, aki bízik az edzői kvalitásaiban is. A legjobbakat kívánom neki."

2016-12-02 08:51 Mesut Özil: "Nem bántam meg a váltást. Boldog vagyok, amiért belevágtam ebbe az angliai kalandba. Nem volt könnyű az indulás, de az év végi világbajnokság mindenért kárpótolt. A Real Madrid egy nagyszerű klub, ahol rengeteg fantasztikus játékost ismerhettem meg. Még mindig vannak ott barátaim. A szurkolók nagyon hűségesek és ragaszkodóak voltak. Sokan küldtek üzeneteket, hogy szeretnék, ha visszatérnék Madridba. Szóval, csak jó emlékeim vannak. Amikor nézem a Real Madridot, mindig nekik szurkolok, azt akarom, hogy nyerjenek, főleg a Bajnokok Ligájában. Amikor veszítenek, egy kicsit elszomorodom.

2016-12-02 08:51 Mesut Özil: "Természetesen nem felejtettem el a madridi éveket. Eltelt három esztendő, de még mindig nagyszerű emlékeim vannak. Nagyon boldog vagyok, amiért egy olyan nagyszerű klubban játszhatok, mint az Arsenal. Remek szurkolóink vannak. Visszatérés Madridba? Jól érzem magam Londonban, de a futballban nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Majd meglátjuk."

2016-11-25 14:33 Özil: "Nem kérdés, hogy a Real Madrid a világ legnagyobb klubja. Amikor először lépsz be a stadionba, látod a legendákat és a trófeákat, közben csak arra tudsz gondolni, hogy "hú, ez nagyon durva! Hihetetlen ösztönzés. Érzed, hogy minden erőddel el akarsz érni valami nagy dolgot. Legendává akarsz válni, mint Kaká vagy Zidane."

2016-11-25 14:33 Özil: "Korábban is elmondtam, hogy mindig is Zidane volt a példaképem. Mikor találkoztam vele, izzadt a tenyerem, de nagyon rendes volt velem. Azt mondta, alig várja, hogy lásson engem játszani, mert szereti nézni a játékomat. Ez teljesen hihetetlen volt számomra."

2016-11-25 14:30 Özil: "Zidane néha beszállt a játékba, de nem igazán tűnt fel, hogy akkor már nem volt aktív futballista. Egyszer az egész csapat tátott szájjal ünnepelte őt. Sergio Ramos 80 méteres átadását Zidane egyszerűen lekapta lábbal a levegőből. A labda pontosan Zidane lába előtt állt meg a füvön. Khedira nagy lendülettel letámadta őt, de Zidane olyan gyorsan csinált meg egy testcselt, hogy Sami a másik irányba elfutott 3-4 métert. A labda közben meg sem mozdult. Az egész csapat nevetett és tombolt. Khedira kicsit ideges lett, de aztán ő is csak nevetett és tapsolt."

2016-11-19 07:58 Özil: „Cristiano mindkét lábbal lenyűgöző, nem csak jobbal, mint Santi. (nevet) Nagyon élveztem a közös játékot vele, mivel jobbá tett a pályán, jó srác és jó barát. Természetesen sok gólpasszt adtam neki, ő pedig tudja ezt. De nagyon szerettem vele játszani, mert nem kellett neki túl sok helyzet. Ha kettőt előkészítettem neki, kétszer be is talált. Csodálatos, ő a történelem egyik legjobbja.”

2016-11-08 08:13 Özil Cristiano Ronaldóról: "Nem láttam még hozzá hasonló játékost. Minden edzésre elsőként érkezett és onnan utolsóként távozott. Hihetetlenül profi. Mindig küzdelemre kész, legyen akár szó felkészülésről vagy tétmérkőzésről. Élveztem a közös játékot, neki köszönhetően magam is jobb labdarúgóvá váltam. Természetesen tőlem is sok segítséget, gólpasszt kapott. Nagyon jó srác és remek barát. A történelem és a világ egyik legjobb futballistája."

2016-08-23 19:27 Asensio feliratkozott Cristiano Ronaldo mellé a Real Madrid történelemkönyvének hasábjaira. A spanyol tehetség a Sevilla ellen jegyzett találatával immáron azon labdarúgók szűk táborába tartozik, akik debütálásuk alkalmával rögtön gólt szereztek. Nem kisebb fegyvertény ez, ha figyelembe vesszük, hogy olyan neveknek nem sikerült e tett, mint Kaká, Karim Benzema, Angel Di María vagy Mesut Özil.

2016-03-31 16:08 Özil: „Zidane csodás játékos volt. Nem csak játszotta a futballt, de a játéknak élt. Aktív karrierjéből úgy emlékszem rá, mint valakire, aki mindig segítő kezet nyújtott másoknak. De ennek semmi köze a jövőmhöz. Csak az Arsenalra gondolok. Nincs valóságalapja a Spanyolországba való visszatérésemmel kapcsolatos pletykáknak.”

2016-03-25 09:52 Xavi: "Az El Clásicók alkalmával sok kivételes játékos ellen játszottam, de akik a legemlékezetesebbek az Ronaldo, a "fenomén", Luis Figo, Raúl, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zidane. A későbbi években Cristiano Ronaldo, Mesut Özil. Ugyanakkor azt mondanám, hogy a legjobb közülük Zidane és a brazil Ronaldo volt."

2016-01-25 17:07 A Gareth Bale valós átigazolási összegét is megszellőztető Football Leaks újabb érdekességet közöl, ezúttal Mesut Özil szerződéséből, amely kimondja: amennyiben az Arsenal ajánlatot kap egy másik spanyol csapattól a középpályásért, a Real Madridnak az ajánlatot követő 48 órában elővásárlási joga van, vagyis saját javára megvétózhatja az átigazolást. Így ha például a Barcelona jelentkezne be Özilért, hiába tenné, ha a Real Madrid úgy döntene, hogy visszaveszi őt. A kontraktus szintén kiköti, hogy ha az Arsenal a vételi összegnél (44+6 millió euró) magasabb áron értékesíti az egykori madridi kedvencet, úgy a díj 33%-a a blancókat illeti meg.

2016-01-05 17:12 Özil (Twitter): "Jó döntés! Minden idők egyik legjobb játékosa most a Real Madrid edzője! Minden jót, Zizou!"

2015-03-02 15:46 Carles Rexach, a Barcelona helyettes futballigazgatója: „Florentino Pérez körülnéz a világpiacon és olyan galaktikus csapatot akar, amelyet mindenki csodál. Értik, hogy mire gondolok? Ronaldo a klub zászlóshajója. Pérez egy nemzetközi márkát árusít. Vicente del Bosque és Di María túl rondák a Real Madridhoz. Ők mások, mint Toni Kroos vagy James Rodriguez.”

2013-05-13 12:58 A MARCA szerint Mourinho a Diego López, Essien, Albiol, Ramos, Coentrão, Xabi Alonso, Khedira, Modrić, Özil, Cristiano, Benzema kezdőtizenegyet fogja pályára küldeni a Király-kupa döntõjében.   

2012-02-10 19:49 Sergio Ramos idén már háromszor fejelt gólt úgy, hogy Özil ívelte be a labdát egy szöglet után, ráadásul mindannyiszor döntő pillanatban. A sarokrúgást követő fejes gólok tekintetében Ramos a bajnokság listavezetője.

Tabella