2022. December 1., Thursday
tól ig

2019-09-09 13:04 A MARCA szerint Lopetegui a nyáron le szerette volna igazolni Nachót a Sevillába, ahol biztos kezdő pozíciót ígért neki. A védő azonban az andalúziai klub és az Inter ajánlatát is visszautasította, mivel a Madridban szeretne maradni. Nacho 2001 óta tagja a fővárosi klubnak.

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-05-22 14:04 Del Bosque: „A Madridnak nagyszerű kerete van. Biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban erősebbek, frissebbek lesznek. A legrosszabb az volt számukra, hogy egyetlen idényen belül három edzőhöz kellett alkalmazkodniuk a játékosoknak. A negatív sorozatokat mindig nagyon nehéz megfordítani, ezt én is sokszor megtapasztaltam.”

2019-05-17 14:44 Lopetegui: „Nagyon jól kezdtük az idényt, volt néhány nagyszerű meccsünk, de aztán jött három olyan hét, amikor balszerencsések voltunk a kapu előtt azokon a mérkőzéseken is, amelyeken egyébként kiválóan játszottunk. Az ilyen dolgok bármely csapattal előfordulhatnak. Úgy éreztük, hogy még van időnk mindenre, volt valamink, ami rendkívül fontos. A játékosok teljes elkötelezettsége és egy csapat, ami sokra hivatott.”

2019-03-07 20:33 Nem túl hízelgő statisztikát közöltek a spanyol lapok: Santiago Solari a hazai meccsek 42,86 százalékát elbukta hazai pályán a Real Madriddal, ezzel ebben a tekintetben ő a klub történetének legrosszabb statisztikával rendelkező trénere. A közelmúlt edzőinek rangsora ebben a tekintetben: Julen Lopetegui (14,29), Zinédine Zidane (11,43), Rafa Benítez (8,33), Carlo Ancelotti (7,02).

2019-02-15 08:10 Lopetegui: „Jól kezdtünk, a csapat jól játszott, de aztán következett három nagyon rossz hét. Csak reménykedsz, hogy van időd megtalálni a megoldást, mivel az ilyen dolgok egy idény alatt kijavíthatók. Biztosak voltunk benne, hogy a helyzet meg fog változni. Nem volt elég időm. A legjobban így tudom megmagyarázni.”

2019-02-15 08:10 Lopetegui: „Minden tiszteletem az új edzőé és a csapatáé. És persze a játékosoké, akiket imádok, nagyszerűen viselkedtek velem. Soha nem mondanék egy rossz szót sem a Real Madridra. Egy ilyen klub irányítása bármely edző számára fantasztikus élmény. Reméltem, hogy több időm lesz, de most már a jövőbe kell tekintenem.”

2019-02-15 08:10 Lopetegui: „A kinevezésem időszaka? Nem aludtam, azt sem tudtam, hol vagyok. Az egyik pillanatban még Oroszországban edzettünk a világbajnokságra, másnap pedig már a Bernabéuban voltam egy új csapattal. Minden nagyon gyorsan történt, érzelmes időszak volt. Nehéz volt elhagyni a vb-t. Egy álom volt a torna, amiért hihetetlenül keményen dolgoztam, rengeteg érzelem szabadult fel akkor. Ember vagyok, néha nem tudod magad visszafogni.”

2018-11-27 16:37 Santiago Solari egyelőre nem bízik Iscóban. Az argentin tréner érkezése óta a középpályás öt mérkőzésen összesen 78 játékpercet kapott. Julen Lopetegui irányítása alatt a spanyol játékos 8 mérkőzésen 647 percet tölthetett a pályán.

2018-11-22 23:19 Fernando Hierro: „Lopetegui? Egy kollégával kapcsolatban mindig nehéz véleményt formálni. Az kétségtelen, hogy ő egy nagyszerű edző. Talán csak több időre és nyugalomra lett volna szüksége. Gondoljunk bele a helyzetébe; egy zsinórban háromszoros BL-győztes csapatot vett át a nyáron. Ezeknek az elvárásoknak lehetetlen lett volna megfelelni.”

2018-11-17 17:48 John Toshack: „Elhamarkodott döntés volt kirúgni Lopeteguit. Szégyellem, hogy manapság így mennek a dolgok. Senki sem érti meg, hogy milyen nehéz dolga van az edzőknek.”

2018-11-06 13:16 Achraf Hakimi: „Csak egyszer beszéltem Lopeteguivel a madridi jövőmről, még a szezon előtt. Nem tudott túl sokat mondani, mert ez alig néhány nappal a kinevezése után volt. Nekem játékpercekre van most szükségem, de ő még annyit sem tudott megmondani, hogy milyen igazolások várhatóak a nyáron. Így úgy döntöttünk, hogy a legjobb, ha egyelőre kizárólag a Dortmundra összpontosítok. Gödör? A Madrid most nehéz helyzetben van, de hiszek abban, hogy meg tudják fordítani a dolgok alakulását. Solari? Jól ismerem őt, nagyon örülök a szakmai sikereinek. Megvannak a képességei, hogy megbirkózzon ezzel a feladattal. Madridista vagyok gyerekkorom óta, így természetesen azt szeretném, ha jól menne a Real Madrid szekere.”

2018-11-05 15:59 Dani Carvajal: „Úgy gondolom, hogy Lopetegui volt a pályafutásom eddigi legjobb edzője. Az érkezése előtt is ezt mondtam, és a jövőben is ezt fogom mondani. Osztom a futballról alkotott filozófiáját. Sajnos nem volt meg az a kis szerencséje a csapattal, ami a folytatáshoz kellett volna.”

2018-10-29 20:21 Luis Rubiales: „A Lopetegui-ügy? Én nem haragszom senkire. Ideje lapozni, és a Luis Enrique-érára koncentrálni.”

2018-10-28 21:35 Az AS és az Onda Cero is úgy értesült, hogy Antonio Conte lesz a Real Madrid következő vezetőedzője. Az olasz trénert akár már holnap, hétfőn bemutathatják.

2018-10-27 14:00 A hírek szerint Lopetegui Iscóba helyezi a bizalmát, és így 4-4-2-ben áll fel majd fel a csapat az El Clásicón, a spanyol középpályással a támadósor mögött.

2018-10-26 12:33 Olasz és angol hírek szerint Antonio Conte ma bontja fel az élő szerződését a Chelsea-vel, hogy az El Clásico után átvehesse a Real Madrid vezetőedzői székét. Az olasz tréner szóban már megállapodott a királyi gárda vezetőségével.

2018-10-22 21:38 Az AS szerint Marcos Llorente rendkívül elégedetlen az eddigi játékperceinek a mennyiségével. A madridi lap azt is megjegyzi, hogy Lopetegui valójában nem tartott igényt a saját nevelésű középpályás szolgálataira, és ezt meg is mondta a vezetőségnek az előszezon során, de Kovačić távozása közbeszólt. Könnyen elképzelhető, hogy Llorente kölcsönbe megy a téli átigazolási időszakban, nyáron pedig minden bizonnyal végleg elhagyja a klubot.

2018-10-22 21:34 A MARCA szerint Julen Lopetegui biztosan elveszíti az állását, ha a közeljövőben ismét vereséget szenved a csapattal.

2018-10-22 10:04 Az AS arról kérdezte az olvasóit, hogy kit tartanak felelősnek a jelenlegi krízishelyzetért. A több mint 80 ezer szavazó 86,5%-a Florentino Pérezt jelölte meg mint „bűnöst”, és csupán a maradék 13,5% voksolt a jelenlegi vezetőedzőre.

2018-10-22 09:58 Az El Chiringuito című műsorból ismert Josep Pedrerol tegnap este meglehetősen meglepő hírekkel szolgált: a vezetőség állítólag még az El Clásico előtt menesztené Julen Lopeteguit, a helyettesét pedig José Mourinhóban látják. A portugál tréner mellett Antonio Conte és Roberto Martínez jöhet szóba. A műsorban az is elhangzott, hogy a Viktoria Plzeň elleni BL-meccsen még Lopetegui ül majd a padon, ám a mérkőzést követően, eredménytől függetlenül sor kerülhet a menesztésére.

  • Forrás: El Chiringuito TV
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-10-22 09:56 Az ESPN szerint ők a jelöltek, hogy megörököljék Lopeteguitől a Real Madrid vezetőedzői székét, csökkenő valószínűségi sorrendben: Conte, Wenger, Pochettino, Mourinho, Guti, Solari, Allegri.

2018-10-21 22:13 A MARCA szerint Santiago Solari, a Real Madrid Castilla vezetőedzője a fő esélyes Lopetegui posztjára.

2018-10-20 19:29 A Cadena SER szerint hamarosan bejelenthetik Lopetegui kirúgását.

2018-10-18 18:18 Lucas Vázquez: „A keretünk nagyszerű. Hozzá vagyunk szokva, hogy az emberek kongatni kezdik a vészharangokat, ha nem hozzuk az elvárt eredményeket, de az ilyen pillanatok csak még egységesebbé és erősebbé tesznek minket. Be akarjuk bizonyítani a szurkolóinknak, hogy sosem hagyjuk őket cserben. A kevés játéklehetőség? Természetes dolog, hogy egy labdarúgó minden meccset végig akar játszani. Az én dolgom az, hogy keményen dolgozzak, és hogy megragadjam az edzőtől kapott esélyt.”

2018-10-18 10:21 Milánói hírek szerint Florentino Pérez felvette a kapcsolatot a jelenleg csapat nélküli Contéval. Az angol bajnok tréner beleegyezett, hogy elvállalja a Real Madrid kispadját, amennyiben Julen Lopeteguit esetleg meneszti valamilyen okból kifolyólag a vezetőség. Az olasz lap emellett azt is megemlítette, hogy Lopeteguiben nem bíznak a játékosok, ezért a klub „folyamatosan keresi a lehetőségeket”.

2018-10-16 13:59 Az apróbb sérüléssel bajlódó Gareth Bale egyedül dolgozott a Real Madrid mai edzésén. Ettől pontosabb információt sajnos nem tudunk mondani, mert a klub (még?) nem adott ki orvosi jelentést a walesi támadó állapotával kapcsolatban, annyi azonban bizonyos, hogy az Alavés elleni mérkőzésen sérült meg, ahol le is cserélte őt Lopetegui félidőben.

2018-10-13 10:56 Amancio, a klub legendás játékosa: „A Real Madrid nehéz helyzeten megy keresztül, de nem hiszem, hogy aggódnunk kellene. Néhány játékos gyenge formában van, de hasonlót láthatunk a Barçánál is. Idővel mindkét csapat formába lendül majd. Türelmesnek kell lennünk Lopeteguivel. Az elmúlt időszakban gyengébb eredményeket ért el, de megvan a tudása, hogy változtasson a dolgok alakulásán.”

2018-10-10 12:22 Manuel Pellegrini: „A Real Madridnál mindenkire hatalmas nyomás nehezedik. Nagyon nehéz egy ilyen csapatot edzeni, mert ha akár csak egyszer is döntetlent játszol, akkor elkezdenek kongani a vészharangok. A szurkolóik helyében én nem aggódnék. A válogatott élén eltöltött időszakából kifolyólag Lopeteguinek megvan a szükséges tapasztalata, hogy változtasson a helyzeten. A játékosok minőségére pedig nyilvánvalóan nem lehet panasz. Cristiano? Meglepett, hogy elengedték őt. Madridban kellett volna befejeznie a karrierjét. Bale nem tudja őt egy az egyben pótolni. Hazard? A világ bármelyik csapatába beférne.”

2018-10-10 12:06 Nacho Fernández: „A szezon elején nem volt gondunk a gólszerzéssel. Akkor senki sem emlékezett Cristiano Ronaldo nevére. Az olasz liga első találkozóin nem sikerült betalálnia, az újságok pedig azt írták, hogy többé már nem képes a gólgyártásra. Most pedig rólunk írják ezt. A futball világában minden nagyon gyorsan változik, egyesek pedig sosem haboznak kihasználni ezt, hogy hitelt adjanak a saját véleményüknek. Cristiano nyilvánvalóan nagyon fontos volt számunkra, hiszen 50 gólt lőtt minden idényben, de nem mi vagyunk a hibásak a távozása miatt. Most már egyébként sincsen értelme a múlton siránkozni. A keretünk így is nagyszerű, csakis előre szabad tekintenünk. Lopetegui? Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a futball világában mindent eltúloznak. Ez a Real Madridnál ezerszeresen igaz. Ha döntetlent érsz el, vagy esetleg vereséget szenvedsz, akkor az emberek krízisről beszélnek, pedig egyetlen olyan csapat sincs a világon, amelyik minden meccsét megnyeri. Ha pedig zsinórban négy meccset zárunk rosszabb eredménnyel, akkor még a világvége is szóba kerül. Ami minket, játékosokat illet, a végsőkig kiállunk az edzőnk mellett. Nem először vagyunk nehéz helyzetben, így pontosan tudjuk, hogy nyugodtnak kell maradnunk a helyzet rendeződéséhez. Nem tudom megígérni, hogy trófeákat nyerünk az év végén, de az biztos, hogy a legvégsőkig harcolni fogunk. Ahogy mindig.”

2018-10-10 09:51 Az AS korábban arról számolt be, hogy az El Clásicóig biztosan nincsen veszélyben Lopetegui állása. A madridi lap most újabb részleteket közölt: a CSZKA Moszkva elleni vereséget követően Pérez együtt vacsorázott a blancók mesterével, és egyelőre csak figyelmeztetésben részesítette.

Tabella