2022. December 1., Thursday
tól ig

2022-11-24 10:13 Santiago Solari már Valdebebas-ban van. A klubhoz Florentino Pérez közvetlen felkérésére tért vissza, aki maximálisan elégedett az argentin profizmusával, az általa képviselt értékekkel. Solari egyértelmű felhatalmazást kapott arra, hogy a Real Madridot érintő bármely kérdésben állást foglaljon.

2022-11-21 15:40 Kaká: „Furán hangozhat, de az egyik legjobb madridi emlékem a távozásom napján esett meg, amikor beszéltem Florentinóval, ő pedig elmondta, hogy látta, hogy igazi profi vagyok, aki mindent megtett azért, hogy nagyszerű eredményeket érjen el Madridban, de a sérülések és a kevés játéklehetőség ezt nem tette lehetővé. Ez nagy megkönnyebbülés volt számomra, mivel így éreztem, hogy a klub ajtaja számomra mindig nyitva áll. Ezért sem hallhatja senki, hogy bármi rosszat mondanék a Real Madridra vagy José Mourinhóra. Amikor legutóbb találkoztam Florentinóval a párizsi BL-döntőben, megöleltük egymást.”

2022-11-18 15:14 A LaLiga elnöke, Javier Tebas: "A Szuperliga létrejöttével a nemzeti klubok bevételei 50%-kal csökkennének. Munkahelyek ezrei függnek a futballtól, amelyek egyszerre mind veszélybe kerülnének. A labdarúgás egyik legfontosabb jellemzője, az összetartozás érzése. Spanyolországban egyre kevesebben kíváncsiak a Real Madridra, egyértelműen csökkent a csapat népszerűsége."

2022-11-18 15:08 A LaLiga elnöke, Javier Tebas: "A Szuperliga egy borzasztóan veszélyes koncepció. Az állandó jelenléte a közbeszédben aggasztó. Nem szól többről, minthogy az amúgy is sokat szakító klubok irányítsanak mindent. Ami azonban még ennél is aggasztóbb számomra, hogy az egész ötlet élén Florentino Pérez áll. A LaLigának nincs szüksége a védelmükre. Nem akarnak mást, csak hogy a leggazdagabbak dönthessenek a futball jövőjéről. A LaLigában adottak a szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy fenntartsuk a nagy, a közepes és a kis csapatok közötti egyensúlyt. Ha nem vesszük komolyan a Real Madrid elképzeléseit, máris hatvan újabb követeléssel bombáznak minket."

2022-04-20 13:43 Guti: "Ramos tisztában van azzal, hogy tévedett. Alapvetően nem a vele történtek, vagy a szerződése miatt, hanem mert hagyta elhúzódni a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalásokat. Túl sokáig gondolkodott, s azt hitte, hogy végül úgyis az ő akarata fog érvényesülni. Nem vette észre, hogy Florentino Pérez számára a Real Madrid mindenek felett áll, épp ezért van az, hogy a klub egy bizonyos kor felett évről évre hosszabbítja meg a játékosok szerződését. Sergio nyilván bánja a kialakult helyzetet, hiszen a Real Madrid legendája volt, egyike azoknak a labdarúgóknak, akik innen vonulhattak volna vissza. Ő ezzel a lehetőséggel nem tudott élni és a hátsó ajtón kényszerült távozni. Kellemetlen búcsú volt ez a számára, de az embernek időről időre döntéseket kell hoznia, amelyek között lesznek jók és rosszak is."

2022-03-17 12:38 Florentino Pérez és José Ángel Sánchez találkoztak a héten, hogy a klub három főbb céljáról tárgyaljanak: Kylian Mbappé, Erling Håland ésTchouaméni leigazolása.

2021-12-11 08:44 21 évvel ezelőtt választották a Real Madridot a 20. század legjobb klubjának. Alfredo Di Stéfano és Florentino Pérez 2000 december 11-én vehették át a FIFA díját.

2021-09-21 23:03 Robert Lewandowski az Aranycipő átvétele után: "Benzemát nem csak a góljaiért, de a csapat érdekében végzett munkájáért is csodálom. A játékstílusa tetszik a leginkább. Ő egy kivételes labdarúgó. Igaz, hogy Florentino Pérezzel korábban váltottunk néhány szót a két klub egymás elleni mérkőzéseit követően, de ennél többet nem mondhatok."

2021-09-07 15:11 Valdano (Pérez kiszivárgott magánbeszélgetéseiről): "Hallottam az összes felvételt, és ilyen esetekben mindig az áldozat helyébe képzelem magam. Úgy gondolom, hogy Florentinóval illetlenül bántak. Minden ezzel kapcsolatos megjegyzés illetlenség lenne."

2021-01-09 01:18 Cassano: „Játszottam a Real Madridban és ez egy teljesen más világ volt. Jelenleg Florentino Pérez a pápa, a király és a bíboros egy személyben. Ha úgy dönt, hogy egy évvel akarja meghosszabbítani a szerződésed, de megegyezel egy másik csapattal három évről, akkor ő dönt a jövődről. Látod, Modric is távozni készült, végül mégis maradt, és elnyerte az Aranylabdát. Cannavaro esete ugyanez volt. Egyszer Zlatan Ibrahimovic viccelődött az Aranylabdával kapcsolatban, azt mondta, hogy mindig Florentino nyeri.”

2020-01-02 11:55 A L'Equipe szerint Florentino Pérez inkább a Rennes 17 éves középpályását, Eduardo Camavingát igazolná le Paul Pogba helyett. Camavinga 2019 augusztusában, 16 évesen a valaha volt legfiatalabb játékos lett, akit a hónap legjobbjának választottak a francia ligában.

  • Forrás: L'Equipe
  • Szerző(k): KK

2019-09-13 16:58 A MARCA szerint Florentino Pérez szeretne egy klasszikus Nadal-Federer összecsapást összehozni a közeljövőben a Santiago Bernabéu stadionban.

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-09-13 07:56 Florentino Pérez: „Van egy francia játékos, akit szeretnénk megszerezni. Megpróbáljuk majd leigazolni.”

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-09-10 12:49 Florentino Pérez: „A sikereinknek köszönhetően vesztettünk az intenzitásunkból. Ezt ki kell javítanunk. Ezek a játékosok és ez az edző tettek minket bajnokokká, és újra meg fogják tenni. Az előző szezonunk nem sikerült jól, reagálnunk kell valahogy a kritikákra.” Az elnök hozzátette, hogy továbbra is a fiatal tehetségek megszerzése lesz a klub célja, Pogba leigazolása pedig a Manchester United miatt hiúsult meg, akik ragaszkodtak játékosukhoz.

  • Forrás: MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-07-30 10:40 Jorge Mendes (James ügynöke): „James sorsáról Florentino Pérez dönt. Én a legjobbat szeretném neki. Ami a Zidane-nal való kapcsolatát illeti, mindketten igazi profik.”

  • Forrás: Radio MARCA
  • Szerző(k): KK

2019-07-26 00:04 Gil Marín, az Atlético Madrid vezérigazgatója: „Nagyon jó lenne, ha James nálunk játszana. Úgy tudom, hogy nem akarja a Real Madridnál folytatni, és a Real Madrid sem akarja őt, de néhány feltételnek teljesülnie kell, hogy létrejöhessen ez a transzfer. Nagyon sok múlik Florentino Pérezen.”

2019-06-04 08:08 Cristóbal Soria spanyol újságíró (aki egyébként közismerten antimadridista) az alábbiakat mondta az El Chiringuito de Jugones hétfő esti adásában: „Florentino Pérez valószínűleg nem szeretné, hogy a nyilvánosság elé tárjam ezt, de ez egy fantasztikus gesztus a részéről. Beszéltem vele tegnap a temetésen, és azt mondta, hogy gondoskodni fog Reyes fiáról, amíg be nem tölti a 18-at.”

2019-06-02 19:53 A Real Madrid jelentős létszámú kontingenssel képviseltette magát a sevillai Ramón Sánchez Pizjuán stadionnál létesített halotti szentélynél, amelyet az autóbalesetben tragikusan elhunyt José Antonio Reyes emlékének állítottak. Többek között Florentino Pérez, Sergio Ramos, Raúl és Butragueño is lerótta a tiszteletét, a kapitány rövid nyilatkozatot is adott: „A mai egy nagyon szomorú nap, nemcsak a Sevilla-szurkolóknak, hanem mindenkinek. Még mindig nem tudjuk felfogni a történteket. Reyes egyet jelentett a boldogsággal és a nevetéssel, s így kell rá emlékeznünk; mosollyal az arcán, hiszen a vicces történeteivel mindig mosolyt csalt az új fiúk arcára. Rengeteg anekdotát tudnék elmesélni vele kapcsolatban. Örök tiszteletet és megbecsülést érdemel. Hatalmas tehetséggel megáldott labdarúgó volt, és nagyszerű barát. Az elvesztése mindannyiunk számára hatalmas tragédia.”

2019-05-24 12:57 Arjen Robben: „Nem Cristiano Ronaldo érkezése volt az egyedüli oka a távozásomnak. Florentino Pérez akkor tért vissza elnöki székbe, sok új játékost igazolt, és elmondta nekünk, hogy emiatt egyeseknek távoznia kell, mert szükség van a bevételre. Sajnáltam, mert nagyon jóban voltam az akkori edzővel, Manuel Pellegrinivel, és talán életem legjobb előszezonján voltam túl. Jól éreztem magam a Madridnál, jól is ment a játék, de a politika is bejött a képbe, nekem pedig kétségeim voltak a játékperceim számát illetően. Egy ilyen helyzetben döntést kell hoznod: vagy maradsz és megküzdesz a helyedért, vagy máshol folytatod a pályafutásodat. Nem volt könnyű döntés elhagyni egy olyan nagy klubot, mint a Real Madrid. Tudtam, hogy nem lesz visszaút. A Bayern akkoriban nem volt túl sikeres Európában, de én meg akartam mutatni valahol a képességeimet. Most azt tudom mondani, hogy ez a váltás volt a karrierem legjobb döntése.”

2019-05-24 10:21 Mauricio Pochettino: „A Valdebebasban fogunk edzeni a BL-döntő előtti napokon, de nem alszunk ott, mert Florentino Pérez nem engedte meg. Azt mondta nekem, hogy csak akkor aludhatok ott, ha majd a Real Madrid edzője leszek (nevet). De engem csak a Tottenham érdekel, itt képzelem el a hosszú távú jövőmet.”

2019-05-23 17:16 Aitor Karanka egy bilbaói nemzetközi futballkonferencián nyilatkozott: „Ahogy Zizou mondta, mindenkinek az a legjobb, hogy véget ért ez az idény. Egy ilyen edző és egy olyan klubelnök tapasztalatával, mint Florentino Pérez, biztosan történni fognak bizonyos dolgok a nyáron. Néhányan egyenesen forradalmasításról beszélnek. Az biztos, hogy meg fogják erősíteni a keretet, mert a Real Madrid háza táján senkinek sem tetszett ez a szezon.”

2019-05-15 16:49 José Ramón de la Morena, az Onda Cero újságírója: „Florentino forradalmasítani akar a nyáron. Jól ismerem őt, és tudom, hogy valamilyen nagy igazolással akarja meglepni a szurkolókat. Már dolgozik az ügyön.”

2019-04-13 00:55 Fabio Capello: „Én mindig azt mondom, hogy a Real Madrid és a Barcelona 1-0-ról kezdi a meccseket. Vagyis, ha meg akarod verni őket, akkor legalább két gólt szerezned. Az idei Madridból pontosan ez egygólos erőfölény hiányzott, emiatt pedig rengetegszer kerültek nehéz helyzetbe a mérkőzéseiken. Ronaldo nélkül már senki sem fél a Real Madridtól. Zidane? Őszintén szólva eléggé meglepett a visszatérése. Szerintem most több döntéshozói hatalommal rendelkezik, mint korábban, hiszen Pérez kérte meg őt, hogy térjen vissza.”

2019-04-08 12:28 Az AS szerint nagyon valószínű, hogy a Ferrovial Agroman nevű építőipari cég fogja megkapni a stadionfelújítási projektet. Pérez jól ismeri őket, hiszen a tavaly nyáron átépített Valdebebas-irodáknál is ők végezték a munkálatokat. A Ferrovialon kívül még három cég van versenyben: a Sanjosé, az FCC és az Acciona.

2019-03-28 15:49 Az El Confidencial szerint Florentino Pérez bizonyos kötvények (pl. biztosítási) piacra bocsátásával tervezi garantálni a stadionfelújítási projekt költségeit. A klub ezeknek a kötvényeknek a kibocsátásáért 575 millió eurónyi beruházási kölcsönt fog kapni az egyesült államokbeli Merrill Lynch és J.P. Morgan bankoktól. Ez a finanszírozási forma (PPI, private placement investor) különösen közkedvelt az Egyesült Államok sportpiacán, emellett egyszer már a Barcelona is használta.

2019-03-26 22:42 A Juventus-ügyekkel kapcsolatosan általában jól értesült Tuttosport szerint Zidane-nak sikerült meggyőznie Pérezt a torinóiak középpályása, Miralem Pjanić leigazolásáról. A Real Madridnak legalább 90 millió eurót kell fizetnie, ha meg akarják szerezni a bosnyákot.

2019-03-26 10:45 Az AS szerint Florentino Pérez három sztárigazolást ígért Zinédine Zidane-nak, ezzel támogatva a csapat versenyképessé tételét. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy az elnök új egyéni rekordot dönthet az átigazolások terén. Florentino 2009 nyarán 255,5 millió eurót költött átigazolásokra, ami a jelenlegi piaci árak mellett könnyen túlteljesíthető - tekintve, hogy Militão és Rodrygo átigazolása miatt a klub már 95 millió eurót költött.

2019-03-19 14:52 A MARCA szerint a Pérez–JAS–Zidane triumvirátus egyetlen játékosnak sem fogja engedni, hogy távozzon, hacsak nem akarna a klub amúgy is megválni tőle.

2019-03-19 12:00 Vicente Boluda, a klub korábbi elnöke: „Ismét megpróbálok majd harcba szállni az elnöki székért. Nagyon szívesen visszamennék, és megvalósítanám a saját elképzeléseimet. Pérez számára az az elsődleges, hogy a lehető legtöbb pénzt felhalmozza. A stadionfelújítási projekt egy nagy hiba. Rengeteget elkölt rá, de végső soron ugyanaz a stadion fog maradni. A vezetőség ott is hibázott, hogy Cristiano Ronaldo távozása után nem frissítették a keretet minőségi játékosokkal. A fiatalok jók, de ahhoz, hogy három-négy versenysorozatban is megálld a helyed, tapasztalt futballistákra van szükség, akik mindig 100%-ot tudnak nyújtani.”

2019-03-16 13:03 A Celta Vigo elleni bajnoki lesz a Real Madrid 900. olyan meccse, melyet Florentino Pérezzel a klub élén vívhat meg a csapat. Florentino elnöksége alatt összesen 41 trófea került a vitrinbe: 24-et (köztük 5 BL-trófeát) a futball-, míg 17-et a kosárlabda-szakosztály szerzett.

Tabella