2022. October 1., Saturday
tól ig

2020-02-19 10:16 Figo: „Mbappé fiatal játékos, a világ egyik legjobbja és legdrágábbja. Egy olyan csapatban játszik, amelynek nincsenek pénzügyi gondjai, nem tudom, hogy lehetséges-e a megszerzése. Viszont nagyszerű igazolás lenne a Real Madrid számára. A kor semmit nem jelent akkor, ha ennyire tehetséges vagy. A legfontosabb, hogy továbbra is legyen a szenvedélye ez a sport, hogy tovább javuljon, hogy minden egyes nap jobb akarjon lenni. Csak így érhet el mindent, amire vágyik.”

2019-10-30 15:50 Luís Figo a hírhedt Klasszikusról: "Én végeztem el a szögleteket, és rendkívül koncentráltam, hogy a lehető legprofesszionálisabb módon tudjam végezni a feladatomat. De voltak olyan percek, amikor egyszerűen ellehetetlenítették ezt, annyi tárgyat dobáltak felém a Barcelona szurkolói."

 • Forrás: AS
 • Szerző(k): KK

2019-03-28 12:39 Luís Figo: „Sergio Ramos egyértelműen megérdemli az Aranylabdát. Védőként majdnem olyan nehéz megnyerni ezt a díjat, mint kapusként, de Cannavarónak is sikerült. Sok minden múlik azon, hogyan sikerül az adott csapatnak a szezonja, de ha kizárólag az egyéni kvalitást nézzük, akkor egyértelműen Ramosnak kellene megnyernie. Pályafutásom legkülönlegesebb pillanatai? Az első talán az U20-as világbajnokság megnyerése volt Lisszabonban. Az a siker megnyitotta számomra az utat a Barçába. A következő ilyen pillanat pedig az volt, amikor a Real Madridhoz igazoltam. Sokan nem értették akkor a döntésemet, de én egyszerűen fejlődni akartam, anyagi és sportszakmai téren is.”

2018-10-25 20:46 Luís Figo: „Kétségkívül támogatnám Hazard leigazolását. Ő a világ egyik legjobb játékosa, a Realba akar menni, a szerződéséből pedig nincs sok hátra. A csapat gyenge formája? Ez az év most az átmenetről szól. Nem meglepő, hogy egy olyan gólerős és döntő jelentőségű játékos távozása, mint Cristiano Ronaldo, meggyengítette a csapatot. Ugyanakkor ne felejtkezzünk meg az elmúlt évek sikereiről, és arról sem, hogy a futballban sosem lehetsz mindig te a csúcson.”

2018-09-21 09:43 Figo: „Cristiano lenyűgözően teljesített Madridban, de az élet megy tovább. A szurkolóknak örülniük kell, mert a csapat jó eredményeket ér el, a jelenlegi játékosok pedig továbbra is bizonyítani fogják képességeiket a klubnál.”

2018-05-17 22:48 Figo: „Cristiano nemcsak most, ebben az idényben, hanem mindig kiválóan teljesít. Úgy vélem, már hozzászoktunk, hogy mindig szintet tud lépni, éppen ezért nem csoda, hogy az emberek számára furcsa, ha csökkennek a mutatói, vagy egy mérkőzésen esetleg nem szerez gólt. Cristiano egyszerűen lenyűgöző.”

2018-05-17 11:31 Hivatalossá vált az idei Corazón Classic mérkőzésre meghívott madridi névsor: Ronaldo, Figo, Raúl, Butragueño, Morientes, Solari, Seedorf, Roberto Carlos, Julio César, Fernando Sanz, Alfonso, Amavisca, Karembeu, Julio Llorente, Pavón és Alberto Rivera. Rajtuk kívül még három „debütáns” is ott lesz Arbeloa, Xabi Alonso és Baptista személyében. Az összecsapás június 3-án kerül megrendezésre, és ahogy arról korábban beszámoltunk, a vendég az Arsenal együttese lesz.

2018-04-21 20:35 Luís Fígo: „Hogy Icardi készen áll-e a Real Madridra? Egy olyan nagyszerű játékos, mint ő, bármilyen helyzethez képes alkalmazkodni. A világ bármelyik csapatába beférne.”

2018-03-06 07:27 Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke: „Neymar lehetséges Madridba igazolása nem hasonlítható össze Figo esetével. Neymar csak a pénz miatt távozott, Figo viszont egy gyáva ember, aki elárult minket.”

2018-01-15 11:20 Michael Owen: „Egy részem sosem akart távozni Liverpoolból, de végül úgy éreztem, hogy ezt a döntést meg kell hoznom. Vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt, hogy a Real Madrid bejelentkezett értem. Örültem a lehetőségnek, de furcsa volt belegondolni, hogy olyan labdarúgókkal játszok majd egy csapatban, mint Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Figo, Beckham vagy Raúl. Végigsírtam a repülőtérig vezető utat. A spanyol fővárosban töltött évem alatt sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy Liverpoolban kellett volna maradnom, hogy egy olyan karriert fussak be, mint Gerrard és Carragher, de azt hiszem, akkor minden egyes nap ott motoszkált volna bennem a kérdés, hogy mi lett volna ha...”

2017-11-01 10:50 Luís Figo: „Nem létezik olyan játékos, akinek érkezése minőségbeli javulást jelenthetne a Real Madrid keretének szempontjából. A klub rengeteget változott a Galaktikus-érához képest. A Real Madrid akkor nagy sztárokba fektette a pénzét, most viszont fiatal játékosokba, elsősorban spanyolokba. Zidane? Nagyon örülök a sikereinek. Senki sem lenne képes jobb teljesítményre nála a Real Madrid vezetőedzői posztján.”

2017-10-13 10:25 Luís Figo: „Az új munkám során az UEFA elnökének fogok tanácsokat adni a futball minden területével kapcsolatban. Örülök, hogy az egység és az integritás jegyében dolgozhatok. A Real Madrid? Természetesen egyetlen csapat irányában sem szabad elfogultnak lennem, de a személyes érzésemet nem változtathatom meg. Nem beszéltem Florentino Pérezzel, de tudom, hogy örülni fog a szakmai sikereimnek.”

2017-10-12 11:04 Az UEFA hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Real Madrid korábbi portugál játékosa, Luís Figo technikai tanácsadóként csatlakozik az Európai Labdarúgó-szövetséghez.

2017-08-10 00:24 Florentino Pérez: „Figo átigazolása? 2000-ig senki sem költött el 60 millió eurót egyetlen játékosra. Sikerült őt meggyőznöm, de nem volt egyszerű, hiszen ő akkoriban a Barcelona csapatkapitánya volt. Egy kicsit olyan volt ez a transzfer, mintha kitéptem volna néhány szívet a helyéről. Aztán jöttek a többiek… Zidane, Beckham, és a többi galaktikus. Később olyan játékosokkal próbálkoztunk, mint Cristiano, Kaká és Bale. A világ legjobb futballistái nemcsak sportszakmai, hanem gazdasági szempontból is segítik a klub növekedését. Úgy gondolom, hogy jelenleg a megérdemelt helyünket foglaljuk el a labdarúgás térképén.”

2017-08-08 11:33 Dani Ceballos lehet a Real Madrid történelmének tizedik játékosa, aki egy UEFA-szuperkupa-mérkőzésen debütál a klub színeiben. Az andalúz középpályás olyan labdarúgók társaságába kerülhetne be, mint Marco Asensio, Luís Figo vagy Claude Makélélé.

2017-06-21 14:17 Luís Fígo: „Cristiano jövője? Rengeteg szempontot kell figyelembe venni az ilyen ügyekben, de végső soron ez mindig az érintett játékos személyes döntése. Nem tartozom azon emberek közé, akiknek igazán számít a véleménye, de szerintem nem jó dolog, ha egy játékos a klub fölé kerül. A Real Madrid történelme mindennél és mindenkinél fontosabb, még a klub elnökénél is.”

2017-06-12 21:38 Luís Figo James helyzetéről: „A boldogság keresése mindig egy személyes döntés. Neki és a Madridnak meg kell találnia a megoldást.”

 • Forrás: realmadrid.com
 • Szerző(k): KK

2017-06-12 21:35 Luís Figo Moratáról: „Ez az ő személyes döntése. Az ember mindig szeretne többet játszani. Morata még mindig fiatal, meglátjuk, mi lesz a sorsa.”

 • Forrás: realmadrid.com
 • Szerző(k): KK

2017-06-12 21:33 Luís Figo: „Cristiano mindig az Aranylabda legfőbb esélyesei közé tartozik, de az idei szezonban begyűjtött trófeák után még a megszokottnál is jobb pozícióból várhatja a díjátadót.”

2017-03-26 17:03 Luís Fígo: „Egyszer arra kértem Steven Gerrardot, hogy igazoljon Madridba, de ő a maradás mellett döntött. Nagy kár, mert mindenki a legjobbakkal akar játszani, ő pedig bebizonyította, hogy közéjük tartozik.”

2017-02-09 18:43 Luís Figo a hírhedt transzferről: „Ha úgy érzed, hogy nem ismerik el 100%-osan a munkádat, akkor könnyen elgondolkozol a beérkező ajánlatokon. Velem is ez történt. Nem a szurkolókról van szó, hanem a klub vezetőségéről. Nem sportszakmai vagy gazdasági döntés volt, sokkal inkább arról volt szó, hogy néhány ember nagyon sokat tett a transzfer megvalósulásáért. Egy pont után már nem volt visszaút.”

2017-01-10 13:31 Míchel Salgado: "Lenyűgöző, hogy Cristiano négy alkalommal is meg tudta nyerni az Aranylabdát Messivel szemben. Igazságos, hogy ő kapta a FIFA díját is. Nem ismerem őt túlságosan jól, de annyira igen, hogy felismerjem, micsoda győztes személyiség valójában. Óriási futballista, igazi sportoló. Egyedül Figónak volt hasonló mentalitása."

2016-07-30 15:43 Figo: "Cristiano vagy Messi? Nem lehet összehasonlítani két olyan játékost, akik örökre a futballtörténelem részei lesznek. Jobb, ha élvezzük a játékukat."

 • Forrás: beinsports.com
 • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-07-30 15:35 Figo: "Bölcs döntés volt otthagyni a Barcelonát. Ha valahol nem értékelnek eléggé és megvan a lehetőséged arra, hogy jobbra válts, akkor miért ne? Sok trófeát nyertem a Real Madriddal, csak ez számít."

 • Forrás: beinsports.com
 • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-05-16 19:35 A Mundo Deportivo szerint Gianni Infantino, a FIFA elnöke Luis Figo után Fernando Hierrót is a szervezethez csábítaná.

 • Forrás: elmundo.es
 • Szerző(k): Prince

2016-04-25 09:14 Figo: "Barátként izgatottan nézem, amit Zidane csinál. Úgy vélem, ez egy természetes folyamat, mindig edző akart lenni. Remélem, sokáig lesz vezetőedző, igaz, a Real Madrid gyakran cseréli az edzőit, sok múlik az eredményeken."

2016-04-25 09:13 Figo: "Zidane nagyon szégyenlős, de rendkívül őszinte ember, egy igazi profi. Ő a barátom, a Real Madrid szimbóluma. Egy olyan embernek, aki ennyi tapasztalattal bír és így ismeri a klub értekeit, mindig lesz helye a Real Madridban."

2016-04-08 13:36 Raúl González ismét magára ölti a Real Madrid mezét! Kapitányunk június 5-én, a Corazón Classic mérkőzés keretein belül játszik jótékonysági mérkőzést a fehér mezben az Ajax csapata ellen. Rajta kívül olyan legendák lépnek még pályára, mint Roberto Carlos, Fernando Hierro, Luis Figo, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf és Edgar Davids.

2016-04-06 10:48 Figo: "Számomra a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München a Bajnokok Ligája-győzelemre esélyes csapatok. Nagyobb tapasztalatuk és történelmük van a sorozatban, mint a többieknek. Ez sokat segít."

 • Forrás: sportskeeda.com
 • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-04-06 10:45 Figo: "Korábban azt mondtam, hogy valószínűleg játszottam jobb, vagy hasonló képességű játékosokkal, mint Messi és Cristiano. Az, hogy ez hogy kerül nyilvánosságra, attól függ, mit írnak le a lapokba. Ez normális. Játszottam Ronaldóval, Zidane-nal, Rivaldóval és rengeteg nagy névvel, akik abban a pillanatban, a saját generációjukban a futball történelmét írták."

 • Forrás: sportskeeda.com
 • Szerző(k): Zs. Csaba

Tabella