2022. June 30., Thursday
tól ig

2019-10-01 12:21 Antonio Cassano Fabio Capellóról: „Ha hallgattam volna rá, sokkal fontosabb dolgokat értem volna el a karrieremben. 93 kilósan érkeztem meg Madridba, neki köszönhetően leadtam 10 kilót. De végül mindig döntened kell… én pedig mindig a hajnali hatig tartó partikat választottam.”

 • Forrás: calciomercato.it
 • Szerző(k): KK

2019-04-13 00:55 Fabio Capello: „Én mindig azt mondom, hogy a Real Madrid és a Barcelona 1-0-ról kezdi a meccseket. Vagyis, ha meg akarod verni őket, akkor legalább két gólt szerezned. Az idei Madridból pontosan ez egygólos erőfölény hiányzott, emiatt pedig rengetegszer kerültek nehéz helyzetbe a mérkőzéseiken. Ronaldo nélkül már senki sem fél a Real Madridtól. Zidane? Őszintén szólva eléggé meglepett a visszatérése. Szerintem most több döntéshozói hatalommal rendelkezik, mint korábban, hiszen Pérez kérte meg őt, hogy térjen vissza.”

2019-03-21 21:43 Fabio Capello: „Egyedül Zidane tudja, hogy miként lehet újra életet lehelni a Real Madridba a nehézségek után. Számomra úgy tűnik, hogy a visszatérésével együtt teljhatalmat kapott minden területen, ami a csapathoz kapcsolódik. Ami a sikereit illeti, én nem hiszek a szerencsében, csakis a rátermettségben és a képességekben. Márpedig Zidane-nak óriási képességek vannak a birtokában. Nem egyszerű visszatérni oda, ahol korábban óriási sikereket értél el, pláne nem úgy, hogy a csapatnak megújulásra van szüksége.”

 • Forrás: France Football
 • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-11-27 16:44 Fabio Capello: "A Real Madrid helyzete akár még nehezebb is lehet, a formájukat tekintve. Úgy gondolták, hogy könnyebb lehet győzni Cristiano Ronaldo nélkül, azt hitték, hogy az eredmények ugyanúgy jönni fognak. Ennek a gondolatmenetnek az árát fizetik most. Amikor Cristiano a Real Madridnál volt, az ellenfelek rettegtek, a csapattársak pedig szabadabbnak érezték magukat. Ő egy olyan játékos, aki bármelyik pillanatban problémát tud okozni az ellenfélnek. Ugyanakkor a Real Madrid keretében még mindig sok minőségi játékos van. Ami engem illet, nem az elmúlt hetek eredményei aggasztanak, hanem sokkal inkább az, hogy miben jó jelenleg a csapat, és miben nem."

 • Forrás: express.co.uk
 • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-10-15 14:32 Fabio Capello: „A Real Madrid helyében azon nyomban leigazolnám Mauro Icardit.”

2018-09-25 08:34 Fabio Capello: „Ronaldo és Messi távolmaradása a tiszteletlenség jele a többiek, a FIFA és a világfutball irányába. Lehet, hogy már sok mindent nyertek és egyszerűen nem szeretnek veszíteni, de az életben nem csak akkor kell helytállni, amikor nyersz, hanem akkor is, amikor veszítesz.”

2018-08-18 22:32 Fabio Capello: „Őszintén szólva én sosem hittem abban, hogy Modrić Olaszországba szerződik. Ha Florentino Pérez őt is elvesztette volna Cristiano után, akkor biztosan nem választják meg még egyszer elöknek.”

2018-07-10 21:26 Fabio Capello: „Cristiano érkezése az egész olasz futball számára megteremtheti a különbséget. A világ legjobbjai mostantól mindannyian ide akarnak majd szerződni. Ez a Juventus és mindenki más számára is nagyon jó hír.”

2018-06-02 17:42 Fabio Capello: „Zidane jól döntött. Valószínűleg ő is tudta, hogy ha nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, akkor Florentino menesztette volna.”

 • Forrás: sport.sky.it
 • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-04-09 20:43 Fabio Capello: „Hogy ki lesz Cristiano Ronaldo örököse? Azt hiszem, hogy Kylian Mbappé. Fényes jövő áll előtte.”

2017-12-24 22:20 Fabio Capello: „Ronaldo Nazário volt a legjobb játékos, akivel edzői pályafutásom során dolgoztam, de a bajnokság megnyeréséhez el kellett őt küldenem a Real Madridtól. 96 kilogramm volt a tömege, ami nyilvánvalóan túl sok egy élsportoló számára. Azt mondta, hogy 84 kilósan nyerte meg a világbajnokságot. Én azt kértem tőle, hogy menjen le legalább 88-ig, de nem volt rá képes.”

2017-10-16 13:46 Clarence Seedorf: „A Real Madrid le akart igazolni 14 éves koromban, de a szüleim nem engedtek el, mert be kellett fejeznem az iskolát Hollandiában. Amikor Olaszországban játszottam, az 1995/96-os szezon utolsó meccsnapja után éppen a stadionunk garázsában voltam, amikor egy hang azt kérdezte tőlem, hogy elmegyek-e vele a Real Madridba. Azt feleltem, hogy »Igen, uram!« Fabio Capello hangja volt az. A többi már történelem...”

2017-10-10 10:09 Roberto Carlos: „Hatalmas csapás volt számomra, amikor bejelentették, hogy Roy Hodgson marad az Inter edzője. Nagyon rossz volt a kapcsolatom vele, a pályán és azon kívül is. Középpályásként számított rám, amivel egyáltalán nem értettem egyet. Azt gondoltam, hogy ez akár a brazil válogatottbeli karrieremet is tönkreteheti. Fabio Capello viszont ennek a szöges ellentéte és egyben a pályafutásom legfontosabb edzője volt. Miatta írtam alá a Real Madridhoz.”

2017-06-07 01:07 Fabio Capello: „Pepe a PSG-be fog igazolni, ez 100%. Egy cardiffi hotelben került pont az ügy végére.”

 • Forrás: AS
 • Szerző(k): KK

2017-06-01 12:13 Fabio Capello: „A Madridnak jobb középpályásai vannak, a védekezés terén viszont a Juventusnál van az előny. A támadójátékot nehéz megjósolni, mert minden a játékosok egyéni formáján múlik. A szerénységet kedvelem leginkább a Real Madriddal kapcsolatban. Küzdenek, futnak, minőségi játékosaik vannak, de nem szálltak el a sikerektől. Ez az igazán nagy csapatok ismérve: alázatos sztárokkal vannak tele. Isco? Valószínűleg bekerül a kezdőcsapatba. Fantasztikus játékos, ezt a Celta és a Málaga ellen is bebizonyította, két nagyon fontos találkozón.”

2017-05-28 16:11 Fabio Capello: „Ronaldo 96 kilót nyomott 2006 szeptemberében. A világbajnokságon 85 volt... azt kérdeztem tőle, hogy le tud-e menni 90 kg alá. Nem tudott.”

2017-04-25 10:15 Fabio Capello: „Ramos becsúszása egyértelműen piros lapot ért, jó döntés született. Csak meg kell nézni, mekkorát esett Messi, brutális. Általában a madridi találkozókon néhány Real Madrid-játékos abban a felfogásban fut ki a pályára, hogy sérült kell okozni Messinek.”

2017-03-31 11:37 Fabio Capello: „A Real Madrid a liga esélyese. Nagyon erősek, minőségi játékosok alkotják a keretet és a kispad is nagyon erős. A spanyol mag teszi igazán egységessé őket.”

2017-03-07 00:56 Fabio Capello: „A San Paolo egyáltalán nem olyan félelmetes, mint mondják. Számomra a Real Madrid a párharc esélyese, 55%-ot saccolok a továbbjutásukra. Mindig követem a Real Madrid mérkőzéseit, már csak a munkám miatt is, hiszen a Fox Italiánál spanyol és német meccsekkel is foglalkozunk. BBC? Nagyszerű játékosok.”

2016-12-23 21:21 Fabio Capello: „Roberto Carlos érkezését nem hittem el…Eljutott hozzám néhány információ, hogy konfliktusba került az Internazionale edzőjével, Roy Hodgsonnal. Kis idővel azután, hogy megérkeztem a Real Madridhoz, egy ügynök azt mondta nekem, hogy az Inter szeretné eladni. Küldtem egy faxot, beszéltem az elnökkel, és másnap az átigazolás már le is volt zárva. Talán a világ egyik leggyorsabb átigazolása volt.”

 • Forrás: foxsports.com
 • Szerző(k): Prince

2016-12-03 14:32 Fabio Capello: "Cristiano Ronaldo egy nagyszerű góllövő, de nincs meg benne az a született zsenialitás, mint Messiben. Messi már 17-18 évesen géniusz volt, Cristiano viszont csak egy jó játékos, aki kemény munkával rengeteget fejlődött és kiváló támadóvá vált. Számomra ez a különbség kettejük között. Ettől függetlenül idén Cristiano az általam favorizált játékos az Aranylabda megszerzéséért folytatott versenyben. Elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy a Real Madrid megnyerte a Bajnokok Ligáját, ahogy Portugália Eb-győzelmében is. Méltó nyertese lenne a díjnak. Ha viszont arról beszélünk, hogy kettejük közül ki a géniusz, az egy teljesen más vitatéma."

2016-11-01 11:26 Fabio Capello: "A Benzema és Morata közötti választási nehézség olyan probléma, amibe minden edző szívesen ütközne bele. Zidane eddig jól döntött. Talán azért kezdeti Benzemát, mert ő az elnök "kis kedvence", de aztán mindig felhozza Moratát, hogy eldöntse a meccset. A taktikája remek, az eredmények őt igazolják."

 • Forrás: Fox Sports Italia
 • Szerző(k): KK

2016-10-06 10:25 Fabio Capello: "A Real Madrid problémája jelenleg Cristiano Ronaldo, tekintve, hogy ő a legjobb játékosuk és fizikailag nincs a megfelelő formában."

2016-05-26 15:32 Capello: „A Real Madrid az egyik favoritom volt a végső győzelemre, de karakter szempontjából az Atlético egy kicsit előttük van. Simeone egy vezér, a játékosai követik. Kivételes munkát végez, még úgy is, hogy eladják a játékosait. Zidane-ban megvan a karizma, ami ahhoz kell, hogy átadja a játékosoknak, amit akar. Jobban hallgatnak rá, mint más edzőkre.”

2016-03-02 18:10 Steve McManaman: "Remélem, hogy a Real Madridnak megvan a hosszú távú terve az edző kilétét illetően. Mourinho, Capello, Ancelotti, Benítez... Kifogytak a nevekből. Remélem, hogy megadják Zizou-nak a lehetőséget. Aztán ott vannak többen is a képben Solari, Ramis és Guti személyében."

2016-03-01 18:27 Fabio Capello: "Nehéz így veszíteni. Keserű, de a klubon belül elemezni kell a történteket és meg kell találni a probléma okát. A derbi egy mélyütés volt a Bernabéu számára. Szenvedtem a mérkőzés közben, mert tényleg nem tudtam, hogyan nyerhetnék meg a meccset."

2016-02-09 08:42 Capello: „A Barcának még sok meccset le kell játszania, és a könnyű meccsek a legnehezebbek, mivel ilyenkor a játékosok visszavesznek. Annak idején 9 pontot dolgoztunk le 11 mérkőzés alatt. Ha a Barca kienged, bármi megtörténhet.”

2016-02-09 08:42 Capello: „Egy hónappal ezelőtt a Madrid egyértelmű favorit volt, de most nem olyan nyugodtak. Óvatosan, óvatosan, óvatosan. Az AS Roma veszélyes, nem szabad azt gondolni, hogy könnyű menet lesz. Vigyázni kell Spallettivel. Három meccset nyertek, stílust váltottak. A játékosok sokkal magabiztosabbak, hisznek az edzőben. Egy sokkal szervezettebb csapat, ami feljebb játszik, gyorsan visszaszerzi a labdát. Teljesen megváltoztak.”

2016-02-09 08:41 Capello: „Zidane-nak megvan a karizmája, a nemzetközi tapasztalata és igazi győztes. Sosem beszéltem a Real Madriddal Rafa Benítez leváltása kapcsán.”

2016-02-09 08:41 Capello: „Cristiano? Simán van még benne három év. Tapasztaltabb lesz, nagyon odafigyel magára, könnyedén játszhat 34 éves koráig.”

Tabella