2022. June 30., Thursday
tól ig

2022-04-24 12:18 Alaba és Casemiro játéka továbbra is kérdéses a Manchester City ellen, míg Mendy esélyei sokkal jobbnak tűnnek. Mindhárom játékos keményen dolgozik azért, hogy időben felépüljenek, de nagy valószínűség szerint csak a mérkőzés előtti napon, vagy a mérkőzés napján derülhet csak ki, hogy bevethető állapotban lesznek-e. Ennek ellenére mindhárman elutaznak a csapattal Manchesterbe.

  • Forrás: managingmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2022-03-18 22:41 David Alaba mára az öltöző egyik legmeghatározóbb alakjává vált. A Real Madrid ingyen igazolta, mégis úgy tűnik, hogy aranyat ér. Mindenkivel jó kapcsolatot ápol, különösen az őt tisztelő fiatalokkal.

2022-03-12 01:24 Alaba: "Ezek olyan futballestek, amelyeknek mind részesei szeretnénk lenni. A párizsi meccs után minden áldott nap azzal a hittel keltünk, hogy tovább jutunk a negyeddöntőbe. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy ezt végül sikerült elérnünk."

2022-03-12 01:21 Alaba: "Ünneplés egy székkel? Jó érzés új dolgokat kipróbálni. Nem terveztem, egy percig sem gondolkodtam rajta... De egy ilyen csodálatos fordítás után nem csoda, ha az ember megőrül."

2021-11-27 07:34 Bár a Real Madrid oldalán nem jelent meg hivatalos értesítés Alaba állapotát illetően, az szinte bizonyos, hogy a Sevilla elleni mérkőzésre pihenőt kap Ancelottitól. Az osztrák védőt a Sheriff elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 65. percében kellett lecserélni, miután kellemetlenséget érzett a bal térdében. Ancelotti a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Alaba sérülése nem súlyos. A MARCA értesülései szerint térdficamot szenvedett, amely szerencsére nem járt a szalagok sérülésével.

2021-10-08 11:45 David Alaba az Uli Hoeness-el folytatott korábbi diskurzusáról (a Bayern egykori elnöke egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Alaba minden vágya az volt, hogy egy napon a Barcelona játékosa legyen): "Emlékszem arra a beszélgetésre. Egészen más dolgok hangzottak el, nem azok, melyekről ő beszámolt." Majd szót ejtett válogatott csapattársáról, Yusuf Demirről is: "Zuhanyzás közben váltottunk néhány szót az előttünk álló El Clásicóról. Azt hiszem az ő nevében is nyilatkozhatom, hogy mindketten roppant büszkék vagyunk, amiért Ausztriát két ilyen klubban képviselhetjük."

2021-09-08 23:09 Toni Polster, osztrák válogatott gólkirály David Alabát kritizálta: "Alaba a válogatott egyik problémás esete. Szembetűnő különbség van a klubjaiban és a nemzeti csapatban nyújtott teljesítménye között. Látszólag nagyon igyekszik, mindent megpróbál, de messze nem nyújt maximumot."

2021-09-02 17:19 A Real Madrid szempontjából releváns válogatott mérkőzések: Franciaország 1-1-es döntetlent játszott Bosznia nemzeti válogatottjával, mely mérkőzésen Benzema kezdőként lépett pályára, s 75 percet játszott. Az Alabával felálló osztrákokat Moldova látta vendégül. A mérkőzés Ausztria győzelmét hozta, Alaba egy gólpasszal zárta az összecsapást. Wales barátságos mérkőzésen találkozott Finnország együttesével, mely egy 0-0-s döntetlennel zárult. Bale csupán az utolsó percekre állt be. Jović a Katar elleni, szintén barátságos, és 4-0-ra megnyert találkozón iratkozott fel a gólszerzők közé.

2021-02-22 18:35 Kroos: "Ha Alaba a Bayernben kezdő volt, akkor minden bizonnyal megfelelő minőséget képvisel ahhoz, hogy a Real Madridban is az legyen. Ez teljesen nyilvánvaló, de meglátjuk még, mit hoz a jövő."

Tabella