2021. November 27., Saturday
tól ig

2021-10-11 14:58 Gareth Bale: "A madridi öltözőből csupán ketten golfozunk, s elmondhatom, hogy én vagyok az első számú. Thibaut a másik, de nem jobb nálam. Amikor csak lehetőségem van rá, és a közelben zajlik egy verseny, elmegyek megnézni. Szeretem az ottani hangulatot, a közönséget, a remek időt és élvezem ezeknek a srácoknak a játékát. Hihetetlen mennyire jók a rájuk nehezedő nyomás ellenére is. A foci abban különbözik, hogy bár szintén nagy a nyomás, de ott van játékvezető. A golf mentálisan megterhelőbb játék. Nagyobb terhet érzek golfozás közben, mint mikor 80000 néző előtt focizok."

2021-09-24 00:38 Achraf Hakimi a Zidane-nal való kapcsolatáról: "Mit is mondhatnék Zidane-ról? Mindenki tudja, milyen kivételes volt labdarúgóként. Amióta edző lett, csak keveseknek adatott meg a lehetőség, hogy vele dolgozhassanak. Hálás vagyok azért, hogy egy idényen át a Real Madrid első csapatában játszhattam. Az egy valóra vált álom volt. Megadta a lehetőséget, hogy az irányítása alatt játszhassak, edzhessek, én pedig mindezért örökké hálás leszek neki. Minden alkalmat megragadok, hogy beszélhessek vele. Olyan, mintha az apám lenne."

2021-09-24 00:06 Ronaldo a Szuperligáról: "Mindannyiunknak össze kell fognunk és meg kell terveznünk a jövőt. Ha jobban átgondoljuk, a Szuperliga ötlete nem is olyan rossz. A szurkolók a legjobb meccsekre kíváncsiak. A foci szerelmesei azt akarják látni, ahogy a Madrid a Milan vagy az Inter, a City vagy a PSG ellen játszik. Mindezt persze úgy, hogy előtt ne kelljen kivárni egy negyed- vagy egy elődöntőt. Sajnos azonban a mi szakmánkból hiányzik a párbeszéd. Félünk attól, hogy kikerülünk a figyelem középpontjából, ezért kizárólag a saját érdekeink védelmére fókuszálunk. Úgy gondolom, a kluboknak egy asztalhoz kell ülniük, hogy egy olyan megállapodás születhessen, amelyből mindenki győztesként kerül ki. A szurkolók a mi örökségünk, a labdarúgás azért létezhet, mert ők megnézik a meccseket. Meg kell próbálnunk tovább fejleszteni a termékünket, ugyanakkor a legjobb feltételeket is kell biztosítanunk. Nem hiszem, hogy egy döntés vagy stratégia csupán néhány ember egyetértésén alapulhat. A mai rajongók nagyon elkötelezettek. Láthattuk a Szuperliga elleni tiltakozást, ami talán csak azért történhetett meg, mert nem volt elég egyértelmű a kommunikáció. Azt hiszem, hogy ebben a projektben van potenciál, és abban is biztos vagyok, hogy hamarosan előállnak a klubok és a szurkolók érdeklődésére számot tartó újabb információkkal."

2021-09-15 16:32 Javier Tebas, a LaLiga elnöke: "Azt kell mondjam, hogy a spanyol klubok nem mentek tönkre. Sem a Madrid, sem a Barcelona. Az európai klubok közel 80%-a rosszabb anyagi körülmények között működnek. Azt hiszem, a Real Madrid kezelte a legjobban a járvány okozta helyzetet, a kiadásaik vonatkozásában komoly intézkedéseket hajtottak végre. A Real Madrid továbbra is képes arra, hogy megtegye, amit csak akar, ugyanakkor soha nem válik olyanná, mint a PSG, hiszen nem csal. A PSG ezzel szemben igen."

2018-07-03 12:28 Julen Lopetegui két segítőjét is magával hozza a válogatott stábjából. A másodedzője Pablo Sanz lesz, aki a Barcelona utánpótlásában nevelkedett, pályafutása nagy részét pedig Katalóniában töltötte. Sanz a Rayo Vallecano együttesében találkozott Lopeteguivel, először a Portónál dolgoztak együtt mint trénerek. Másik asszisztense Óscar Caro Muñoz erőnléti edző lesz. Őt az Alcorcóntól csábította át a nemzeti csapathoz Lopetegui, 2016 nyarán. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a távozó Luis Llopis helyét ki fogja átvenni.

2018-02-01 14:20 Josep Pedrerol, Spanyolország egyik meghatározó újságíró-műsorvezetője szerint a klub azért nem igazolt senkit a téli transzferidőszakban, mert Zidane véleménye szerint nem a játékosai képességével van a baj, hanem a motiváltságukkal. Más szóval, a francia mester rá szeretné kényszeríteni a keret összes tagját, hogy foggal-körömmel küzdjenek az újabb BL-győzelemért – ahelyett, hogy egy új játékostól várják a megoldást.

2017-10-15 18:07 Az ABC úgy tudja, Zidane eredetileg le akarta cserélni a betegséggel küszködő Sergio Ramost a Geatfe elleni mérkőzés második félidejében, de a kapitány vállalta a folytatást, lehetőséget teremtve ezzel Isco behozatalának.

2017-08-22 18:21 Álvaro Arbeloa máris visszatér a klubhoz: első megbízatása során a holnap esti, Fiorentina elleni barátságos összecsapást fogja kommentálni a Realmadrid TV spanyol nyelvű műsorában, többek között Roberto Carlos társaságában.

2017-06-11 18:12 A német ARD csatornán, szombat éjszaka bemutatott dokumentumfilm témáját a 2002-es világbajnokságon győztes brazil válogatott lehetséges doppingvétségei szolgáltatták. Állításaikat egy, a Brazil Doppingellenes Ügynökség által 2015-ben készített kétszáz oldalas beszámolóra alapozták, amely a játékosok mellett dolgozó orvosok kétes tevékenységét vizsgálta. Az ARD-n levetített dokumentumfilm többek között Roberto Carlosról, a Real Madrid egykori kiválóságáról is említést tesz. A Brazil Labdarúgó Szövetség azonnal kifejezte nemtetszését, ugyanakkor a brazil balbekk is kiállt önmagáért: „Határozottan elutasítom az ARD-n megjelent felelőtlen állításokat, s ezzel egyidőben kijelentem, soha semmilyen trükkel nem éltem annak érdekében, hogy előnybe kerüljek a sporttársaimmal szemben. A jelentés egy olyan orvos nevét tünteti fel, akivel életemben nem találkoztam. Karrierem során egyszer sem adtam pozitív mintát. Mindig a tiszta és sportszerű játékot támogattam. Az ügyvédeimmel már azon dolgozunk, hogy a bíróságon érvényt szerezhessek az igazamnak.”

2015-03-13 22:53 Carlo Ancelotti: "Amikor megérkeztem Madridba, Pepe azt mondta nekem, hogy távozni akar, mert a környezete túl agresszívnek tartotta. Mondtam neki, hogy létfontosságú a csapat számára, és sosem engedném el."

  • Forrás: La Gazzetta TV
  • Szerző(k): Prince

Tabella