Zidane: Nagy dolgot vittünk véghez

A francia mester a bajnokság megnyerése után.

„A bajnokság folyamatos küzdelem. 38 mérkőzés van, és csak a végén érhetsz el valami olyan nagy dolgot, mint ez a mai. Mindenek előtt hihetetlenül hálás vagyok a játékosaimnak, mivel ők azok, akik a pályán harcolnak. Nekem is megvan a szerepem, és velük vagyok, de ez csapatmunka. Ez egy óriási eredmény, hihetetlenül érzelmes pillanat. Nagyon nehéz megnyerni a spanyol bajnokságot, tényleg nagyon nehéz.”

„Mindenkinek meglehet a véleménye, különösen akkor, ha a Real Madridról van szó, ez így működik. Mindenesetre én ettől nem leszek boldogabb vagy kevésbé boldog. Ha kritizálnak, akkor csak annyit tehetek, hogy próbálkozom és végzem a munkám. Szenvedélyes vagyok, és van szerencsém ennél a csodás klubnál, ezekkel a csodás játékosokkal dolgozni. Ők azok, akik ezért a trófeáért megküzdöttek, ők érték el ezt a nagyszerű eredményt a lezárás után. 10 meccs, 10 győzelem. Ez elképesztő.”

Zidane

„Hihetetlenül boldog vagyok mindazért, amim van. Ahogy mondtátok, az első bajnoki cím csodás volt, de ez nagyon különleges, mivel két hónap otthonlét után folytatódott. Visszatértünk, különleges felkészülésen vettünk részt, majd megnyertük a bajnokságot, ami mindig a legnehezebb. Megcsináltuk, ez közös siker, kifizetődtek a csapat által meghozott áldozatok.”

Courtois: Bebizonyosodott, hogy jó munkát végeztünk

„Kiváló kapcsolatom van a játékosaimmal. Ennek még a legnehezebb időszakokban is így kell lennie. Voltak kemény időszakok, még akkor is, ha rengeteg dolgot megnyertünk, de a kapcsolatunk mindig mindenkivel jó volt. Igazi profikról van szó, akik tisztelettudók, de ami a legjobban érdekel az a köztük lévő kapcsolat. Kiemelitek Sergio Ramost. Ő a vezérünk, ő indítja be a csapatot. Mindannyian adunk valamit a csapatnak, de ő a kapitányunk. 4 kapitányunk van, Marcelo, Varane, Benzema és Ramos, de az igaz, hogy Sergio a vezérünk. Úgy gondolom, hogy minden madridista úgy érzi, hogy Sergio Ramos minden szempontból képviseli őt.”

„Először is köszönet jár a szurkolóknak, mivel bár nem lehettek itt velünk testben, lélekben itt voltak. Mindig mögöttünk álltak a nehéz pillanatokban. Gondolok rájuk, de elsősorban a keretnek, és a körülöttük dolgozóknak jár a köszönet, hiszen rengetegen vagyunk itt, és mindenki hatalmas erőfeszítéseket tett. De ha elérünk valami olyan hatalmasat, mint egy bajnoki cím megnyerése, az azért van, mert hiszünk abban, amit csinálunk.”

„Ez csodás dolog. Nem könnyű átmenni azon, amin átmentünk. Kemény bajnoki idényen vagyunk túl, de a hitünknek és a kemény munkánknak köszönhetően végül nyerni tudtunk. Hittünk magunkban, a játékosoknak pedig jár a tisztelet, mivel ők azok, akik a pályán harcoltak, ők teszik oda magukat. Elégedett vagyok velük. Vannak emberek, akik szerint a boldogságnak nincs hangja, de most legbelül én vagyok a világ legboldogabb embere. Mindenkinek köszönöm a támogatást.”

Kroos: Megérdemelten nyertük meg ezt a címet

„Vagyok, aki vagyok. Való igaz, hogy nem vagyok az a kifelé érzelmes típus, de belül tényleg nagyon örülök. Mindig azt mondtam, hogy még nem nyertünk semmit, de most már igen. Úgyhogy ma elővehetem a legszélesebb mosolyomat, hiszen már nevethetünk.”

Zidane

„Hogy jobb edző vagyok-e mint játékos? Nem. Ez két teljesen különböző dolog. Négy éve vagyok edző, 20 évig voltam játékos. Nem lehet a kettőt összehasonlítani. Ha edzőként folytatom, akkor majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.”

„Az elnök úr szavai? Örülök, mert ő volt az, aki ide hozott engem játékosként. Mindig hálás leszek neki azért, hogy elhozott engem a Real Madridba, a világ legjobb klubjába, hogy itt játszhassak. A történet pedig neki köszönhetően íródik tovább.”

Florentino Pérez nyilatkozata: Zidane Isten ajándéka

„Az idény legnehezebb pillanata? A Betis elleni mérkőzés a szünet előtt, mivel a Barcelona legyőzése után ez egy hatalmas visszalépés volt. Aztán két hónapra otthon ragadtunk, a visszatérés pedig már teljesen más volt. Megújult energiákkal érkeztünk vissza, mindent jól akartunk csinálni, fel akartunk készülni, edzeni akartunk, erősek akartunk lenni, végül pedig 10 meccsből sikerült mind a 10-et megnyernünk. Sokkal nyugodtabb vagyok most, hogy ma megnyertük a bajnokságot, és már nem foglalkozom a Betis elleni meccsel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK