Kroos: Megérdemelten nyertük meg ezt a címet

Kroos és Valverde a Villarreal elleni győzelem után.

Kroos:
„Nagyon boldogok vagyunk. Az idény elején a bajnokság megnyerése volt a célunk. Nem sikerült ezt elérnünk az elmúlt három évben, ami nagyon zavart minket. Úgy éreztem, hogy mindannyian meg akarjuk nyerni ezt a címet, ez minden meccsünkön látható volt. Nem mindig játszottunk jól, de a csapat végül mindig odatette magát, kevés gólt kapott, ez pedig azért volt, mert mindannyian összedolgoztunk. Megérdemeltük ezt a bajnoki címet.”

„A szünet előtt megnyertük az El Clásicót, aztán kikaptunk a Betistől, és kétpontos hátrányba kerültünk. De azt mondtuk magunknak, hogy 11 meccsünk van hátra, ami 11 kupadöntőnek felel meg. Sok meccset nyertünk meg 1-0-ra, de a legfőbb erősségünk az volt, hogy mindent bele akartunk adni a pályán a bajnoki cím megnyerése érdekében.”

Courtois: Bebizonyosodott, hogy jó munkát végeztünk

„Nagyon sokat javult a védekezésünk az elmúlt meccseken, alig kaptunk gólokat. Ha hat-hét játékossal védekezel, akkor többet kapsz. Ez volt az erősségünk, mivel tudtuk, hogy elölről is be tudunk segíteni.”

Valverde és Kroos

Valverde:
„Hatalmas öröm, hogy megnyertük a bajnokságot, ez különleges dolog. Szeretnék köszönetet mondani a társaimnak, az edzői stábnak, a szurkolóknak, a családomnak a bizalomért, amelyet egész évben megkaptam. A kisfiammal fogom kiélvezni ezt a trófeát. Néha zavaró lehet az idegesség, a vágy, hogy a kezedben tarthasd a trófeát, és még volt hátra jó pár meccsünk. De jól kezeltük a helyzetet, és a végén megcsináltuk.”

„A csapat minden tagja kivette a részét a munkából, mindenki azt tette a közös cél érdekében, amit az edző kért, ennek pedig meglett az eredménye. Az egész idény során voltak kemény meccseink, amelyeket meg tudtunk nyerni. Nagyszerű érzés magasba emelni a trófeát, nehéz szavakba önteni. Ez a legnagyszerűbb dolog, amit eddig elértem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK