Mbappé kivásárlási záradékot szeretne új szerződésébe

A francia támadó új szerződést írhat alá jelenlegi klubjával, de mindenképpen szeretne egy olyan záradékot, amely lehetővé teszi számára, hogy a Real Madridhoz vagy más európai klubhoz szerződjön.

A labdarúgás a koronavírus következtében egy új dimenzióba került, így a hatalmas átigazolási összegeknek is búcsút inthetünk, még a nagy költekezőknek is meg kell húznia a nadrágszíjat. A Real Madridnak pedig új tervekkel kell előrukkolnia, hiszen a riválisok igyekeznek megtartani sztárjaikat. Ennek ellenére Florentino Pérez elsődleges célpontja továbbra is Kylian Mbappé, aki korábban jelezte a PSG vezetői számára, hogy nem zárkózik el a szerződéshosszabbítástól.

Kylian Mbappé

A francia fővárosban a játékosok fizetését egyelőre nem csökkentették, de továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy Mbappé, Neymar és a többi sztár feleannyit fog keresni, mint eddig. A fiatal csatár egyezkedése a klub sportigazgatójával, Leonardóval egyelőre vakvágányra futott, de minden bizonnyal sikerül majd megegyezniük.  Az AS értesülései szerint azonban Mbappé kivásárlási záradékot is szeretne az új kontraktusában, ami lehetővé teszi számára, hogy a Real Madridhoz vagy más, nagyhírű európai gárdához igazoljon. A kérőknek persze így is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, mert az új szerződésbe kerülő kivásárlási ár nagy valószínűséggel meghaladja majd a Neymarért fizetett 222 millió eurót is.

Az új szerződés meghiúsíthatja a madridi terveket

Az egyezségnek a PSG örülhet leginkább, hiszen így középtávon biztosíthatják legnagyobb sztárjuk maradását, pénzügyileg pedig a játékos is jól jár. A blancók szemszögéből a helyzet korántsem olyan kecsegtető: Eden Hazard példáját követve Florentino Pérez arra várt, hogy a Mbappé szerződéséből (amely 2022-ben jár le) már csak egy év legyen hátra, így az átigazolási díja is nagy mértékben csökkenhet. Ez azonban a szerződéshosszabbítás megvalósulásával álom maradhat a királyi gárda számára.

Ha Mbappé aláírja új kontraktusát a PSG-vel, az legalább 2-3 plusz évet jelent, így a várakozások szerint az értéke is megnövekedhet. Minden valószínűség szerint világrekordot jelentő összeget kell fizetnie érte annak, aki le akarja igazolni őt. A jelenlegi helyzetet tekintve pedig elképzelhető, hogy a spanyol fővárosban félreteszik a lehetséges átigazolás terveit. Annak ellenére, hogy a játékos igyekszik olyan szerződést kialkudni, mely nyitva hagyja az ajtót Madrid felé.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK