Håland 2020, Mbappé 2021

Erling Håland és Kylian Mbappé a világfutball két fiatal tehetséges támadója, a Real Madrid pedig abban bízik, hogy mindkettőjüket képesek lesznek a Bernabéuba csábítani, mire a jövő nyári átigazolási időszak is lezárul. A MARCA címlapon foglalkozik a témával.

A Real Madrid vezetői tudják, hogy nehéz folyamat lesz a két igazolás véghez vitele, de ambiciózusak. A terv az, hogy Håland 2020 nyarán, Mbappé pedig 2021 nyarán érkezne a klubhoz, és már meg is tervezték, hogy ezt miként tudnák megvalósítani.

Mivel Luka Jović nem vált be, így szükségessé vált egy gyilkos csatár szerződtetése Karim Benzema mellé, Håland kiváló kapu előtti formája pedig felkeltette a blancók érdeklődését.

A norvég egy igazi 9-es, miközben Mbappé a támadó harmad más részein is képes játszani. Håland már a nyáron is elérhető lehet, miközben Mbappé nem valószínű, hogy idén nyáron elhagyja a PSG-t, különösen a koronavírus miatt kialakult helyzetből kifolyólag.

MARCA 2020.04.13.

Bár Håland csak januárban érkezett meg a Dortmundhoz, és ügynöke, Mino Raiola elmondta, hogy az eredeti tervek szerint a játékos 2021-ig maradt volna a Bundesligában, gyors fejlődése, és a 75 millió eurós kivásárlási ára azt eredményezte, hogy a Real Madrid a nyári átigazolási időszakban megpróbálhatja megszerezni a norvég csatárt.

A tervek szerint Håland leigazolását követően Mbappé lenne a fő célpont 2021-ben, amikor már csak egy év lesz hátra a szerződéséből a PSG-nél.

Jérôme Rothen, a PSG korábbi játékosa szerint a Real Madrid majdnem leigazolta Mbappét a koronavírus járvány kitörése előtt, de a hadművelet egyelőre parkoló pályára került.

Mbappé nem írta alá a PSG eddigi szerződéshosszabbítási ajánlatait, és a francia klub a következő nyáron inkább tárgyalni fog játékosa elengedéséről, mint hogy egy évvel később ingyen kelljen tőle megválniuk.

A francia csatár, aki már többször kifejezte csodálatát Zinédine Zidane és a Real Madrid irányába, egy évvel Håland után érkezhet tehát. Mbappé jelenleg 21, Håland pedig 19 esztendős, ami azt jelenti, hogy a Real Madrid számára hosszú távú megoldást jelenthet a két támadó.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK