A Real Madrid kölcsönjátékosai – I. rész

A legnagyobb és legsikeresebb klubok közös ismérve, hogy minden poszton két azonos, vagy közel azonos képességű labdarúgó verseng egymással a kezdőcsapatba kerülésért. Az egészséges rivalizálásnak számtalan pozitív hozadéka lehet, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy végső soron minden futballista azért küzd, azért edz, és azért dolgozik nap mint nap, hogy végül ott bizonyíthasson, ahol leginkább kell – a pályán. Egy akkora klubnál, mint amekkora a Real Madrid, ez a versengés még élesebb, tehetségben pedig szerencsére nincs hiány. A folyamatos játéklehetőség jegyében a vezetőség gyakran dönt egy-egy fiatal kölcsönadása mellett, így nem meglepő tehát, hogy ebben a pillanatban is tizenöt futballista pallérozódik más csapatoknál. Cikkünkben az ő, eddigi szezon során nyújtott teljesítményüket vizsgáljuk - első körben a kapusokat és a védőket.

Cikksorozatunk második része ide kattintva olvasható.

Andriy Lunin (Valladolid – Oviedo)

A fiatal ukrán kapus számára finoman szólva sem hozta meg a várva várt áttörést a Real Valladolid együttesénél tett kirándulás. Összesen két találkozón kapott lehetőséget, mindkétszer a Király-kupában – igaz, az a kettő emlékezetesre sikerült. Akkor a Tolosa ellen gólt sem kapva, a Marbella elleni büntetőpárbaj során pedig két tizenegyest hárítva vezette sikerre csapatát. Lunin épp a napokban váltott klubot, a kiesés elől menekülő, egyébként a spanyol másodosztályban második legtöbb gólt kapó Oviedo kapusa lett.

Luca Zidane (Racing Santander)

Luca a spanyol másodosztály utolsó helyén szerénykedő Racing Santander alapembere, mindösszesen két mérkőzést volt kénytelen kihagyni, ám akkor is egy kisebb izomsérülés miatt, semmint a rotáció áldozataként. Bár a cantabriai alakulat rémesen gyengén szerepel, a francia portás teljesítményére nem lehet panasz. Öt mérkőzést hozott le kapott gól nélkül, hárított már tizenegyest, ám ami talán a legbeszédesebb: a Transfermarkt szerint a félszezon során szépen növelte, egészen pontosan megduplázta piaci értékét, mely immáron kétmillió euróra rúg. Korai lenne még találgatásokba bocsátkozni a jövőjével kapcsolatban, az azonban tisztán látható, Luca ennél lényegesen többre hivatott.

Moha Ramos (Birmingham City)

A tenerifei születésű kapus harmadik számú opcióként érkezett az angol másodosztályban szereplő alakulathoz, nem meglepő tehát, hogy ezidáig csak a Birmingham City tartalékcsapatában kapott lehetőséget – összesen kilenc alkalommal. Moha egyébiránt eddigi találkozói során nem vallott szégyent, négy mérkőzésen is érintetlen maradt a hálója. Érdekesség, hogy edzője, Steve Spooner egy, a Barnsley fiataljai ellen elszenvedett vereség után dicsérte leginkább – szerinte azon az összecsapáson, ha nem Moha véd, sokkal rosszabb végeredmény is születhetett volna. Csak a miheztartás végett tegyük hozzá, a Birmingham az ominózus mérkőzésen öt gólt kapott.

Achraf Hakimi (Dortmund)

A Real Madrid egyik legnagyobb tehetsége egészen parádés félidényt tudhat magáénak Dortmundban. Bár Lucien Favre elsősorban védekező középpályásként számít a marokkóira, Achraf a szezon során védőként és támadó középpályásként is fel-feltűnt, mind a jobb, mind a baloldalon. Összesen huszonhat mérkőzésen szerepelt (ő a csapat második legtöbbet foglalkoztatott játékosa, már ami a pályán töltött perceket illeti), ezeken hat gól és hat gólpassz a mérlege. Érthető módon rengeteg hír látott napvilágot vele kapcsolatban, a Dortmund mindenképp megtartaná, a Bayern München elvinné, ám az idény végén még biztosan visszatér a spanyol fővárosba – s remélhetőleg onnan már nem is megy sehová. 

Sergio Reguilón (Sevilla)

Reguilón a Sevilla abszolút alapembereként mindössze három találkozót hagyott ki a La Ligában, és mind a tizenhét mérkőzésén kezdőként számított rá Julen Lopetegui. Hogy mennyire fontos láncszeme ő a piros-fehéreknek, hűen tükrözi, hogy egy kivételtől eltekintve ezen összecsapások mindegyikén végig a pályán volt – s azon egyetlen alkalommal, a Granada ellen is csak kényszerből, sérülés miatt volt kénytelen idő előtt elhagyni a zöld gyepet. Már a bemutatkozása is igen emlékezetesre sikeredett, hiszen góllal és gólpasszal debütált az Espanyol ellen. Bár a nemzetközi porondon eleddig nem kapott lehetőséget, az egyenes kieséses szakaszban ez alighanem változni fog. Könnyen lehet, Marcelo és Mendy mögött a következő szezonban sem jut majd neki lehetőség Madridban, ettől függetlenül érdemes nyomon követni Sergio teljesítményét.

Javi Sánchez (Valladolid)

Javi Sánchez még tavaly augusztusban szenvedett bokasérülést, ennek okán eddig egyetlen percet sem töltött a pályán. Örömteli azonban, hogy a fiatal hátvéd már intenzív edzéseket végez, és bár az év végén még arról szóltak a hírek, hogy a védő visszatér Madridba, a legfrissebb információk szerint a leóni együttes számít rá a szezon hátralévő részében is.

Jesús Vallejo (Wolverhampton)

A spanyol védő eddig nem sok sót evett meg angliai tartózkodása során. Összesen hét találkozón léphetett pályára, legutóbb még október végén egy Aston Villa elleni Ligakupa-összecsapáson. Csapata azóta tizenhét találkozót vívott, ebből Vallejo kilenc alkalommal még a keretbe sem került be. A Wolverhampton menedzsere, Nuno Espirito Santo egy korábban tett nyilatkozatában arról beszélt, hogy bár nagy reményekkel szerződtették őt, végül nem vált be, így Vallejo vélhetően a több lehetőség reményében távozni fog még a téli átigazolási időszakban.

Cikksorozatunk folytatódik, nemsokára érkezik a második rész!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK