A Real Madrid a Lille tehetségeit figyeli

A Real Madrid továbbra is tartja magát filozófiájához, miszerint a világ minden táján figyeli a fiatalokat, a jövő nagy sztárjainak megtalálása reményében.

Az első csapat ajtaja szorosan bezárult a januári átigazolási időszakban, de a távozás lehetősége Brahim Díaz és Mariano Díaz esetében fennáll.

A fiatal tehetségek keresése közben a blancók figyelme a Lille együttesére irányult. A francia klub a játékoseladás specialistájává vált, miután nagyjából 150 millió euró értékben értékesítették Nicolas Pepét, Thiago Mendest, Rafael Leaót, Anwar El Ghazit és Youssouf Konét.

Lille

A Lille még így is a negyedik helyen áll a francia bajnokságban, ráadásul olyan további kiválóságok futballoznak náluk, mint Boubakary Soumare, Victor Osimhen és Gabriel dos Santos Magalhães, akit csak Gabrielként ismer mindenki.

A Real Madrid figyelme most a Lille-re, vagyis pontosabban a három fent említett játékosra irányul.

Soumare korábban a PSG-ben játszott, 2017-ben igazolt a Lille-hez. A középpályás lehetőségei korlátozottak voltak a párizsiaknál, ezért döntött a távozás mellett. Ez az idény kulcsfontosságúnak bizonyul számára. A 20 éves játékos 17 meccset játszott a bajnokságban és 6-ot a BL-ben. Szerződése 2022 június 30-ig köti a Lille-hez. A Valencia szerette volna megszerezni őt az előző nyáron, de ő inkább tovább szeretett volna fejlődni Franciaországban.

Soumare

Zinédine Zidane jelenleg csak Casemiróval számolhat, mint színtiszta védekező középpályás, így egy lehetséges utód megtalálása is a kívánságlistáján van, melynek első helyét Soumare foglalja el.

A 22 éves Osimhen a Charleroi együttesétől érkezett a Lille-hez, mindössze 12 millió euró fejében, 10 bajnoki- és 2 BL-gólja azonban felkeltette a Real Madrid, a Barcelona és a Liverpool figyelmét is.

Osimhen

És ott van még Gabriel. A 22 éves védő először nem tudott beilleszkedni Európába és a Lille-be. Kölcsönadták a Dinamo Zagrebnek, majd a Troyesnak, és csak ebben az idényben kezdett el csillogni, amivel azonnal fel is keltette a Juventus figyelmét.

Gabriel

Vinícius és az EU-n kívüli helyek
Ahhoz, hogy a Real Madrid Európán kívüli játékosokat is igazolni tudjon, fel kell szabadítania helyet az EU-n kívüli játékosok számára.

Ahhoz, hogy ezt sikerüljön elérnie, a Madrid már dolgozik azon, hogy Vinícius Jr. kettős állampolgárrá válhasson.

A fiatal brazil némileg visszacsúszott a rangsorban a Real Madridnál, de Zidane bízik az elvégzett munkájában, a játékos pedig szeretne sikeres lenni a Bernabéuban. A klubvezetés is hasonlóan gondolkodik, senki nem változtatta meg a véleményét a brazillal kapcsolatosan, így maradni fog, és megpróbálja újra a legjobb formáját nyújtani.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK