Zidane: 25 kezdőjátékosom van

Zidane beszélt Marcelo rejtélyes sérüléséről, Mbappéról, valamint Bale és James helyzetéről is.

A meccsről: „Minden meccs nehéz. Az Eibar elleni talán még inkább az, hiszen a többiektől különböző, egészen kicsi pályájuk van. Tudjuk, milyen nehéz lesz, de a bajnokságban különben sincs könnyű meccs, egyszer sem mondhatjuk, hogy egyszerű dolgunk lesz. Készen állunk rá, hogy jól teljesítsünk, ismerjük az ellenfelet.”

Felkészültség: „Felkészültek leszünk, bár csak pár napunk volt az előző meccs óta. Ez egy különleges pálya, egy nem hagyományos csapat ellen, akik teljesen másképp lépnek pályára idegenben, mint otthon. Meglátjuk, mi hogyan játszunk, nem árulok el többet, de felkészültek vagyunk, és reméljük, hozni tudjuk a szükséges teljesítményt holnap.”

Kapott gól nélküli meccsek: „Nagyra tartom ezeket a találkozókat, ezért beszélek is erről minden meccs után. Ha nem kapunk gólt, az azt jelenti, hogy az egész csapat dolgozott ezért. Persze minden mérkőzés más, ezt is mindig elmondom, meg kell próbálnunk jól játszani, gólokat szerezni, holnap is ezt fogjuk tenni.”

Valverde és Rodrygo: „Nem leptek meg. Mindketten meg akarják mutatni, hogy mit tudnak, és ezt az utóbbi időben meg is tették. Időről időre beszélek velük; őket is körülveszi egy környezet, van családjuk, és a klubnál dolgozók is óvják őket. Nekem az a feladatom, hogy időről időre beszéljek velük, különösen munka közben, hiszen mindketten a minőséget és a jövőt képviselik – ha pedig keményen dolgoznak, fejlődni is fognak. Fiatalok, előttük az élet, hogy tanuljanak. Végső soron 25 játékosom van a keretben, 25 kezdőjátékosom. De minden meccsen választani kell közülük, és én mindig ezt fogom tenni.”

A spanyol szuperkupa helyszíne: „Mi azért vagyunk itt, hogy játsszunk. A Szövetség meghozott egy döntést, mi pedig tiszteletben tartjuk azt. Nekünk a játékra kell koncentrálnunk, ennyire egyszerű. Másoknak meg a dolgok irányítása, a meccsek előkészítése a dolga.”

Marcelo sérülése: „Nem fogom elmondani, hogy mi baja van, mert nincs rá felhatalmazásom, de semmi komoly. A múltkori meccsen azt tettük, amit tennünk kellett. Most már picit nyugodtabbak vagyunk.”

Sérülések a válogatott szünet alatt: „Ez elkerülhetetlen. Remélem, ezúttal nem lesz sérülés. Való igaz, az előző szünet alatt sok sérülés történt, de remélem, ezúttal ez elmarad.”

„Spórolás” Modriccsal: „Senkiről nem mondanék ilyet. Modricnak fontos szerepe lesz. Igaz, hogy akadtak gondjai, de Modric az Modric, a szünet utáni nyolc meccsen szükségünk lesz rá.”

Bale és James a válogatottban: „Amikor sérültek, nem számíthatunk rájuk, egyelőre nem tudnak játszani. Ha egy játékos nem tud a csapattal edzeni, akkor nem az azt jelenti, hogy nem elérhető. James és Bale elutaznak a válogatottjukkal, és lesz öt vagy hat napjuk arra, hogy meglássák, készen állnak-e a játékra. Ezt majd ők eldöntik. Ez nem egy technikai döntés: ha nem edzel a csapattal, nem játszhatsz.”

Benzema és a francia válogatott: „Mindig is szeretett volna a francia válogatottban játszani. Hogy őszinte legyek, nem tudom pontosan, hogy mi történik. Futball szempontból ő a legjobb. Úgy gondolom, hogy egyértelműen van helye a francia válogatottban. Ez túlmutat a szerepemen, de be kellene őt hívni.”

Mbappé és Leonardo nyilatkozata: „Nem mondtam semmi újat, csak azt, amit Mbappé maga is elmondott, miszerint az az álma, hogy egy nap itt játsszon. Ezenkívül mindenki azt mond, amit akar. Én erről nem fogok többet mondani. Én csak azt ismételtem el, amit ő mondott egyszer, hogy az az álma, hogy egy nap a Real Madrid mezét viselhesse. Elmondom szívesen újra, elmondanám akár mindennap. Nincs több mondandóm Leonardóról, én azt mondok, amit akarok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK