Van de Beek, a B terv

Miközben a Real Madrid dolgozik Pogba megszerzésén, alternatív lehetőségeket is megvizsgálnak, a B terv pedig nem más, mint Donny van de Beek, az Ajax 22 éves középpályása.

Az Ajax fiatal középpályása azzal hívta fel magára a Bernabéu figyelmét, hogy komoly szerepet vállalt a holland együttes BL-menetelésében, melynek során rendkívül közel kerültek a Wanda Metropolitanóban megrendezett döntőhöz, kiejtve a Juventust és a Real Madridot is.

A holland válogatott Van de Beek kulcsjátékos volt mindkét BL-párharc során, Torinóban még gólt is szerzett.

A középpályás a minőségének köszönhetően keltette fel a Madrid érdeklődését, de mozgása és előre törő játéka is fontos szempont volt. Zinédine Zidane új Madridjának pontosan erre van szüksége, hiszen egy fizikálisan erősebb csapatot szeretne, amely a labdabirtoklásban is kiemelkedően teljesít.

Bár a blancók a lehető leggyorsabban próbálták lezárni a középpályás kérdését, Pogba ügye elhúzódni látszik, akár augusztusig is, így Van de Beek lehet a legalkalmasabb opció.

Van de Beek

A holland sem lesz olcsó, de nagyjából 60 millió euróért is elérhető lehet, ami közel 100 millió euróval kevesebb annál, mint amennyit Pogbáért vár a Manchester United. Megfizethetőbb, egyszerűbben megszerezhető és könnyebb célpont.

Van de Beek előző idényben produkált statisztikái meggyőzték a Madridot. 57 találkozón lépett pályára, a válogatottban is minden lehetséges összecsapáson ott volt, egyetlen sérülést sem szenvedett és eltiltás miatt sem kellett kihagynia egyetlen találkozót sem. 17 gólt szerzett és 13 gólpasszt osztott ki, bebizonyította, hogy jelenleg ő az egyik legjobb holland játékos.

Sokan úgy gondolták, hogy Pogba alternatívája Eriksen lehet, de Zidane nem igazán érdeklődik a dán iránt, így a klub másfelé vette az irányt.

Érdekesség, hogy a másik nagy madridi sportlap, az AS tegnap a Fabián Ruiz – Eriksen párosban látta Pogba alternatíváját, míg a MARCA mai címlapsztorija szerint Eriksen egyáltalán nem opció már, és a holland lesz a befutó.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK