Kroos: Idén egyetlen játékosunk sem tudott csúcsformát hozni

A Real Madrid német középpályása új, 2023. júniusig szóló kontraktust írt alá a királyi gárdával.

Az eseményt Emilio Butragueño rövid felszólalása indította: „Toni, tizenkét trófeát nyertél a 2014. augusztus 12-i debütálása óta eltelt öt esztendő alatt. Az elkötelezettségednek és a tehetségednek köszönhetően a csapat egyik alappillérjévé váltál, aki kivívta a szeretetünket és az elismerésünket. Hatalmas örömforrás, hogy további négy évig folytatod nálunk. Gratulálok!”

Ezt követően a főszereplő, Toni Kroos tartott beszédet, majd válaszolt az újságírói kérdésekre.

Boldogság: „A mai egy nagyon boldog nap a számomra. Rengeteg sikerben volt részem a Real Madrid játékosaként, és biztos vagyok abban, hogy az elkövetkezendő négy évben is hasonlóan sikeresek leszünk. Ez a szerződéshosszabbítás egy nagylelkű gesztus a Madrid részéről, különösen egy olyan helyzetben, mint a mostani. Már az érkezésem legelső napjától kezdve bízom a klubban, és úgy hiszem, hogy sok trófea megszerzéséhez segítettem hozzá őket a mögöttünk álló években. Ez egy különleges kapcsolat, mely reményeim szerint a jövőben is hasonlóan szoros marad.”

A 2018/19-es szezon: „Idén senki sem tudott csúcsformát hozni közülünk. Amikor ez egyszerre történik meg több játékossal, akkor nehéz jó teljesítményt nyújtani. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy némi visszaesés normálisnak mondható zsinórban három BL-trófea után, amit majdhogynem lehetetlennek tartottak, amíg meg nem csináltuk. Mi is csak emberek vagyunk. Ami a következő idényt illeti, már most nagyon motiváltak vagyunk, és ha sikerül pozitív változásokat eszközölnünk a nyáron és az előszezonban, akkor a sikerek sem maradnak el.”

A közönség: „Annyit üzenek nekik, hogy meg fogunk próbálni ismét a legmagasabb szinten futballozni, ahogy azt az előző szezonokban tettük. Nem mondom, hogy minden trófeát bezsebelünk, hiszen ezt nem tudhatom, de az akarattal nem lesz gond. De a sikerekhez a szurkolók támogatására is szükségünk van. A közelmúlt BL-meccsein tapasztalt Bernabéu-atmoszféra rengeteget segített nekünk kritikus helyzetekben.”

Zidane: „Nem fogom elárulni, hogy mit beszéltünk egymás között, de ha bármelyikünkben is lett volna kétely a jövőmet illetően, akkor most nem ülnék itt. Zizou ismer engem, és tudja, hol tudok jó teljesítményt nyújtani. A meccseim 90%-át a nyolcas posztján játszottam, ez számomra a tökéletes szerepkör. Jó a kapcsolatom mind az edzővel, mind a klubbal, és szerintem elégedettek velem.”

Mbappé nyilatkozata: „Kedvelem őt mint játékos, de a jövőjére vonatkozó kérdésekben nem én vagyok az illetékes. A klubnak kell meghoznia az ilyen döntéseket. A fizetésemmel nincsen gond, de arra azért nem elég, hogy leigazoljam őt.” (nevet)

Kemény szezon: „Kétségtelen, hogy csalódást keltően alakultak a dolgok, különösen akkor, ha a sikerekhez és a győzelmekhez vagy hozzászokva. Ugyanakkor nem tudunk folyamatosan csúcsformában lenni, ahogy azt már elmondtam, de mindannyiunknak a fejlődés és a javulás a célja. Ebben mindenki biztos lehet.”

Pogba: „Sok névről beszélhetünk, de az én véleményem semmin sem változtat. Én meg fogok küzdeni a játékpercekért, akárki is legyen a riválisom. Ez számomra nem probléma.”

Visszavonulás Madridból: „Ha 29 évesen szerződést hosszabbítok, akkor lényegében ez az elképzelésem, igen. Meglátjuk, majd a végén fogok dönteni… de most úgy gondolom, hogy ez lesz az utolsó csapatom.”

Önkritika: „Nem esik nehezemre vállalni a felelősséget és őszintén beszélni. Ha úgy tetszik, én voltam az, aki a leginkább az elvárt szint alatt teljesített a csapatból. Tényleg javítani szeretnék a játékomon, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudjak nyújtani, ahogy korábban. Ettől függetlenül ugyanaz a játékos vagyok, és úgy gondolom, hogy három-négy évem még lehet a legmagasabb szinten.”

„Számomra a csapat a legfontosabb. Nem azért játszok, hogy 50 gólt lőjjek vagy 30 labdát szerezzek meccsenként. Az én célom az, hogy irányítani tudjuk a meccseket, ezáltal pedig megkönnyítsem a csapattársaim dolgát. A sikertelenség okát is csapatszintű problémákban látom, mert túl sokan voltunk, akik egyszerre gyengén teljesítettek.”

Pletykák: „Az AS egy hónappal ezelőtt azt írta, hogy a távozást fontolgatom. Ez nem igaz. Hadd tudjam jobban, hogy mit szeretnék. Sosem voltak kételyeim a jövővel kapcsolatban.”

Játéklehetőség: „Hogy megérteném-e, ha valami miatt kevesebb lehetőséghez jutok, mint most pl. Ceballos vagy Llorente? Erre csak annyit tudok mondani, hogy beszéltem erről az edzővel, ismerem az elképzeléseit és a nekem szánt szerep fontosságát. Arról, hogy ki fog távozni vagy érkezni, nem tudok nyilatkozni.”

Egyetlen bajnoki cím az aranykorban: „Az elmúlt két évben az volt a helyzet, hogy fel tudtunk pörögni a maximumra, amikor igazán szükség volt rá, például a Bajnokok Ligája elődöntőjében vagy döntőjében, de 38 meccsen keresztül nem. Tehát ez egy kiegyensúlyozatlansági probléma. Ezen mindenképp változtatnunk kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK