Modrić: Ez a díj a madridistáké is

Luka Modrić az első játékos, aki Lionel Messi és Cristiano Ronaldo tíz éves közös uralkodása után Aranylabdát nyert. A horvát válogatott és a Real Madrid kiválósága a trófea megnyerését követően mondta el gondolatait.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített nekem az ide vezető úton. A csapattársaimnak, az edzőimnek és minden Real Madridnál dolgozó embernek, a válogatott csapattársaimnak, edzőimnek és az ott dolgozóknak. A családomnak, a feleségemnek és a gyermekeimnek, akik teljessé teszik az életemet és lehetővé teszik, hogy jobb játékos legyek."

„Ez egy csodálatos és kivételes pillanat számomra. Ez az egész karrierem és az évek során befektetett munka jutalma. Ma egy nagyszerű díjjal jutalmaztak.”

„Most nagyon büszke vagyok, ez egy kivételes pillanat. Ez egy álomszerű év volt, nem is kérhetnék többet. Még hátra van a klubvilágbajnokság, én pedig remélem, hogy azt is meg fogjuk nyerni, hogy a lehető legjobb módon zárhassuk az évet. Ez az Aranylabda a madridistáké is.”

„Ez a rengeteg kemény munka eredménye. Ez egy hatalmas dolog, nagyon keményen dolgoztam azért, hogy oda jussak, ahol most vagyok. Mindenkinek vannak álmai. Amikor elkezdtem futballozni, arról álmodoztam, hogy nagy dolgokat viszek majd véghez, de ez a díj minden álmomat felülmúlja.”

„Nehéz egyetlen pillanatot kiemelni a karrieremből. Tudtam, hogy dolgoznom és harcolnom kell, illetve meg kell mutatnom a bennem rejlő tehetséget. Az életben semmi nem hullik az ölünkbe, keményem meg kell dolgozni mindenért. Ha így teszel, a lehetőségek jönni fognak. Ezeket meg kell ragadni és a lehető legtöbbet kell kihozni belőlük. Amióta mélyebben játszom a középpályán, jobb játékossá váltam, sokat fejlődtem.”

Modrić

„Nagyon nehéz szavakat találni és kifejezni azt, amit érzek. Nagyon boldog vagyok, mindenkinek köszönöm, aki végigkövette az utamat. A könnyeimmel küszködök, tele vagyok érzelmekkel, csodás ez az este. Óriási megtiszteltetés, hogy bekerülhettem azok közé a játékosok közé, akik megnyerték ezt a díjat. Most megpróbálom szokni a gondolatot. Egyszerűen csak köszönöm.”

„Nem csak Cristiano és Messi miatt óriási érzés ez, hanem azért is, mert itt vannak olyan hatalmas tehetségek, mint Griezmann, Mbappe, Neymar. Ez azt jelenti, hogy valami nagyon különleges dolgot sikerült véghez vinnem a pályán 2018-ban. Ezért is álomszerű ez az év.”

„A Real Madridnál még két év és remélhetőleg még egy van a szerződésemből. A klub rengeteg szeretetet ad nekem, szeretnék onnan visszavonulni. A családom nagyon jól érzi magát és én is szeretném tovább élvezni ezt a remek klubot.”

„Amikor megnyertem a The Best díjat, elmondtam, hogy szívesen elcserélném a világbajnoki címre, ami sajnos nem jött össze. A tornán elért siker, amit egy olyan kis országként értünk el, mint Horvátország, egyszerűen csodálatos. De ahogy mondtam, minden egyéni díjat elcserélnék a vb-címre. Az sajnos nem sikerült, de csodás érzés, hogy ez igen, nagyon örülök neki.”

Forrás: AS, MARCA, Realmadrid.com, Goal.com, FranceFootball
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK