Egytől egyig: AS Roma – Real Madrid (0-2)

Gyorsan sikerült túltenni magát a csapatnak a hétvégi vereségen. Vagy ennyivel gyengébb az olasz bajnokság? A játék nem volt meggyőző, de az eredmény önmagáért beszél. Szubjektív írásunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)

Úgy tűnik, a Bajnokok Ligája még mindig a Real Madrid sorozata. Döcögős játékkal, felemás félidőkkel és sok hibával ugyan, de mégis kapott gól nélkül sikerült megszerezni a győzelmet. Remélhetőleg csak egy ártatlan kisiklás volt az Eibar elleni fiaskó. A védekezésben voltak bizonytalanságok, sokszor sikerült a Romanak megzavarni a labdakihozatalokat, illetve labda nélküli sem mozogtak sokat a srácok, de a lényeg, hogy behúztak a kötelezőt. Valamiért van egy olyan sejtésem, hogy Pintus keze is benne lehet abban, amiért tompán játszik a csapat. De ez nem probléma, csak ki kell várni a végét.

AS Roma (5)

Rossz formában, sok-sok hiányzóval és ők is a továbbjutás megnyugtató tudatával kezdhették el a mérkőzést. Az első félidőben könnyedén szerezhettek volna két gólt, ha nincs Courtois és ha Ünder nem állítja Föld körüli pályára a labdát. Mezőnyben nem igazán tudtak építkezni, a második félidő elején bekapott gól után pedig mintha fel is adták volna a mérkőzést, onnantól már a Real Madrid irányította az eseményeket.

Játékosok

Mérkőzés legjobbja: Marcos Llorente (8,5)

Hetek, hónapok óta várom már, hogy a kezdőben kapjon lehetőséget. Ugyanennyi ideje várom, hogy kapjon 90 percet a bizonyításra. Mert Marcos bizonyított. Nem most a Roma ellen, hanem már az Alavésben is. Hozzám mindig is közelebb állt játékstílusban, mint Casemiro. Elismerem a brazil teljesítményét, de a finom megoldások és a támadások építése sohasem lesz az erőssége. Llorente ebben is remekel. De annak a rengeteg munkának, alázatnak és kitartásnak meg kellett hozni az eredményét. A találkozón övé volt a második legjobb passzmutató (91%) és Ramos után ő szerezte a legtöbb labdát is, szám szerint nyolcat. Remek keresztezések, labdakihozatalok, megnyert fejpárbajok. Várom a folytatást. A Real Madrid mezében.

Thibaut Courtois (8)

Múlt héten 8 gólt kapott két mérkőzésen a Real Madrid és a belga válogatott kapujában. Szerencsére most újra sikerült lehúznia a rolót. Többször a római csatárok "közelről nem illik" felfogásának, több alkalommal pedig a reflexeinek köszönhetően. A 34. percben Schick közeli próbálkozásánál nagy bravúrt mutatott be. A kijövetelek azonban valamiért nem erőlteti sem szögleteknél, sem a hosszú indításoknál, de ameddig nem kap gólt, nyugodtan maradjon is a vonalon.

Dani Carvajal (6,5)

Ez még messze nem az a Carvajal, aki 90 percen keresztül felszántja a jobb oldalt védekezésben és támadásban is. Sok hibával játszott, az első félidőben az utolsó előtti passzok jöttek ki rá, amiket elrontott és ezekből többször is kontrázhatott a Roma. Szokták mondani, hogy ha nem megy a játék, akkor törekedj a legegyszerűbb megoldásra. Dani úgy gondolta a szögletzászlónál, hogy egy sarkazás még belefér. Belefért. Köszönjük, Cengiz Ünder.

Raphel Varane (7,5)

A kezdeti bizonytalanság után összekapta magát a francia védő és letisztázódott a játéka. Több nagy mentést is bemutatott a kapu torkában, illetve 7 alkalommal – a mezőnyből a legtöbbször – győztesként jött ki a fejpárbajokból. Remélhetőleg állandósítani tudja a formáját és a sérülések is elkerülik végre, mert nagy szüksége van a csapatnak a világbajnok Varane-ra.

Sergio Ramos (7)

Ezen a mérkőzésen a Kapitány nyújtotta a visszafogottabb teljesítményt a belső védőpárosból. Az első félidőben ő is csak kereste önmagát, sokszor "besültek" a labdakihozatalok és a felesleges cselezgetésekkel is csak az idegeimet táncoltatta meg. Emellett azonban több mentése és jó közbelépése is volt, plusz a sárga lapját sem gyűjtötte be, így ott lehet az utolsó csoportmeccsen is. 

Marcelo (6,5)

Még mindig látszik rajta a kihagyás, de hamarosan újra a régi Marcelo fogja a bal szélen lobogtatni a haját. Ami számomra meglepő volt, hogy magához képest ritkábban lépett fel a támadásokkal és az első félidőben Bale-lel sem sikerült olyan jól megtalálni az összhangot. Sem védekezésben, sem támadásban. Szürkeség ide vagy oda, azért egy jó Marcelonak még mindig nincs párja.

Luka Modric (7)

Várjuk, még mindig várjuk, és meg is fog érkezni lassan Modric. Az igazi. A megismételhetetlen. Sokat dolgozott a középpályán, gyakran ő indította az ellenfél térfelének közepén a letámadásokat. Ha jobban koncentrál, akkor meg is szerezhette volna az első félidőben a vezetést. Nem fogom bánni, ha tavaszra időzíti a bombaformáját.

Toni Kroos (7,5)

Toni valószínűleg már úgy lépett pályára, hogy tudta, jövőre egy taggal bővül a család. Ezúton is gratulálunk. Az első félidőben ő sem volt a legélesebb, de ez az egész csapatról elmondható. Ettől függetlenül jól mozgatta a társaságot, meglepő módon övé lett a legtöbb (68) és legpontosabb passzmutató (93%), emellé pedig két kulcspasszt is kiosztott. Védekezésben még mindig ökölbe szorul a talpam a kocogásától, de valamiért nem tudok haragudni erre a fiúra.

Gareth Bale (6,5)

Bale-től már egy ideje nem várok sokat. Körülbelül ennyit, rúgjon egy gólt, legyen egy szép beadása és adjon egy gólpasszt. Sokáig bíztam benne, hogy felnő majd arra a bizonyos szintre, de már sokadszorra bizonyította, hogy nem ő lesz a csapat új vezére. Sajnos mostanában már a jó és alázatos játékot is hiányolom tőle. Védekezésben sokszor hagyta magára Marcelót, egy-az-egy ellen szinte egyszer sem tudta megverni az ellenfelét. Ami szépíti a teljesítményét, az a gólja és az ügyes kanyarintása, amiből Benzema gólpasszt adott.

Lucas Vazquez (6,5)

Lucas számomra az örök kérdőjel. Nem azért, mert nem tudom, mire képes, hanem azért, mert nem tudom, hogyan kerülhet a Real Madrid kezdőjébe. Becsülöm és imádom a fanatizmusát, az elképesztő munkáját a fáradhatatlan hozzáállását, de ennél én többet akarok látni. Értelmetlen passzok, ki nem kényszerített hibák. A biciklijeiről pedig ne is beszéljünk. Bár gyorsan cselez, de mindig a rossz irányba és nagyon kiszámíthatóan. A gólját nagyon szép támadás végén szerezte, bár nehéz dolga nem volt ugyan, de akkor is ott kellett lenni. 

Karim Benzema (7,5)

Ó, Karim. A gól sajnos megint nem jött, de egy remek gólpasszal ünnepelte a 300. győzelmét a Real Madrid mezében. Mezőnyben megint rengeteget dolgozott, sokat járt vissza labdákért, sokat mozgott ki a szélekre. Különösen jó volt látni az első félidő első felében a jól időzített csapatszintű letámadásokat, melyeknek Karim volt a csúcsa. Nagyon drukkolok, hogy a gólok is jöjjenek mostmár. 

Valverde, Asensio és Mariano kevés percet töltött a pályán, így nem értékelem őket. Az viszon szép teljesítmény, hogy mindhárman 100 százalékos passzpontossággal zárták a találkozót.

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (7)

Halványan ugyan, de kezd kirajzolódni a keze munkája és az elképzelései. Llorente kezdetése óriási nagy pirospont, de Lucas helyett lehetőséget kaphatott volna Vinícius Jr. a bizonyításra. Tökösségre vall viszont, ahogy kezelte Isco fegyelmezetlenségét, meglátjuk ez milyen hatással lesz a játékos hozzáállására. Bár messze nem volt tökéletes, és a taktikai dolgokba nem mennék bele – belementünk abba már ebben a cikkben – de jó volt látni az első 30 percben jól működő presszinget. A lényeg, hogy jöjjenek az eredmények, aztán majd jön mellé a szép játék is. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK