Bale: Nyáron át kell beszélnem a dolgokat az ügynökömmel

A játékosok is nyilatkoztak a Liverpool ellen megnyert BL-döntő lefújását követően.

Gareth Bale

A találkozó: „Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Ez az ollózás volt karrierem legszebb és legfontosabb gólja. Sajnálom, hogy nem kerültem be a kezdőcsapatba, de ezeket a döntéseket az edzőnek kell meghoznia. Egyedül az számít igazán, hogy volt értelme pályára küldenie engem csereként. A Real Madrid a futballtörténelem legjobb csapata. A bajnoki szezonban nem teljesítettünk túl jól, de azt hiszem, ez a BL-trófea mindenre vigaszt nyújt.”

A jövő: „Lehetőleg minden héten ott szeretnék lenni a pályán. Ez nem valósult meg idén a Real Madriddal, persze részben a sérüléseim miatt is. Nyáron le kell ülnöm az ügynökömmel, hogy átbeszéljük a dolgokat.”

Karim Benzema 

A gól: „Nyomást helyeztem a kapusra, kitaláltam a gondolatát. Tudtam, hogy mit fog tenni. Az ilyen dolgok előfordulnak a labdarúgásban, most az elődöntőben és a döntőben is megtörtént. Mi, csatárok azért vagyunk a pályán, hogy gólokat szerezzünk. A Real Madridnak van egy másik fantasztikus támadója is Cristiano Ronaldo személyében, aki rengeteg találatot jegyzett már. Nekem is ez a célom, de mindemellett gólpasszokkal és elmozgásokkal is igyekszem segíteni a csapatomat, hogy feltörjük az ellenfél védelmét.”

Jövő: „Ez egy nagy klub, és mindig is keményen dolgoztam a csapatért, valamint azért, hogy megmutassam, ide tartozom. Miért hagynám el a világ legjobb csapatát? Azért vagyok, itt, hogy újra és újra győzhessek.”

Marcelo 

„A megkezdett úton fogunk haladni tovább, jövőre megpróbáljuk ismételten elhódítani ezt a trófeát. A csapatnak egyszerűen nincsenek határai. Hátborzongató, hogy milyen történelmi tettet hajtottunk végre. Felbecsülhetetlen ez a mai nap a bennünket elkísérő szurkolók számára is. A mai napon kifejeztük a pályán, hogy mennyire is szeretjük a szurkolóinkat, nekik ajánlom ezt a mai győzelmet. Nélkülük nem sikerült volna történelmet írnunk.”

Cristiano Ronaldo

Értékelés: „Nehéz meccs volt, de tudtuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Jól játszottunk, és legyőztük őket. Megcsináltuk, amit magunk elé tűztünk célként, történelmet írtunk. Minden döntő kemény. Az ellenfelünk mindent kiadott magából, de megérdemelten győztünk. Több gólt is szerezhettünk volna.”

„Ezt reméltük, tisztában voltunk vele, hogy történelmet írhatunk. Ez a csapat, az edzői stáb, és a bennünket segítő emberek megérdemlik a sikert. Kihívásokkal teli idénye volt ez a Bajnokok Ligájának, tehát most nagyon boldog vagyok, és itt az ideje kiélvezni a sikert. Talán idén volt a legnehezebb dolgunk az utóbbi éveket figyelembe véve, hiszen topcsapatokon kellett túljutnunk, és megmutattuk, mi vagyunk a legjobbak.”

Sikerek: „Emlékezni fogok a szezon összes gyönyörű pillanatára, amelyet idén átélhettünk, nem lehet őket megkülönböztetni egymástól, de a legfontosabb most, hogy felemelhettük a kupát. A csapat nagyon jól játszott és az összes játékos fantasztikus volt ma. Személy szerint fantasztikus idényem volt, elképesztő, hogy ismét én lettem a gólkirály.”

Jövő: „A jövőm? Most az ünneplésnek van itt az ideje. Néhány napon belül többet is elárulok majd. Csodálatos volt a Real Madrid játékosának lenni.”

Néhány perccel később ezt nyilatkozta egy másik riporternek: „Nem gondoltam, hogy a szavaim ekkora port fognak kavarni. Talán nem volt a legjobb az időzítés, ugyanakkor őszinte szeretnék lenni. Nem tudom garantálni, hogy jövőre is a Real Madrid játékosa leszek. Ez nem a pénzről szól, azt viszont megígérhetem, hogy továbbra is keményen fogunk dolgozni.”

Sergio Ramos

Értékelés: „Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs áll előttünk. A Liverpool egy nagyon veszélyes csapat, egy remek edzővel. Zidane azt jelölte ki mint legfontosabb feladatot, hogy megállítsuk a támadóikat. Nem volt könnyű dolgunk, de úgy gondolom, hogy igazságos végeredmény született.”

Ronaldo szavai: „Ezt minél hamarabb tisztáznia kell. Én egyértelműen azt szeretném, ha velünk maradna. Mindannyian nagyon szeretjük őt, és ez a jövőben sem fog megváltozni, még akkor sem, ha nem szerez olyan sok gólt, mint eddig. Sehol sem lenne jobb helye, mint itt.”

Carvajal sérülése: „Ez a mai nap egyetlen negatívuma a Real Madrid szempontjából. Remélem, hogy minél hamarabb felépül.”

Marco Asensio

A meccs: „Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk ma, és a Bajnokok Ligája trófeájával térhetünk haza. Egy döntő sosem könnyű. Gyorsak voltak elöl, és jók voltak a kontratámadásaik. Egyértelmű, hogy alaposan kielemeztek bennünket. De túljutottunk a nehezebb pillanatokon, és remek teljesítményt tettünk le az asztalra.”

Öröm: „Elképesztő. A klub mindig a legmagasabb célokat tűzi ki maga elé. Ismét megnyertük a Bajnokok Ligáját, és alig várjuk, hogy megünnepelhessük ezt Madridban. Ki fogjuk élvezni ezt a sikert, a következő évben pedig új célokat fogunk kitűzni magunk elé.”

Jesús Vallejo 

Gratuláció: „Gratulálni szeretnék minden madridistának. Egy ilyen siker sok áldozatot kíván meg, és most itt az ideje az ünneplésnek, az örömünk határtalan. Alig várjuk, hogy visszatérjünk Madridba, és eltöltsünk egy fantasztikus napot a szurkolóinkkal. A Liverpool egy kiváló csapat, de tudtuk, ha úgy játszunk, ahogyan azt az edzéseken is tesszük, megnyerjük a trófeát.”

Fejlődés: „Arra koncentrálok, hogy minden nap a világ legjobbjaitól tanulhatok. Nacho, Varane, és Ramos három tökéletes példakép számomra a pozíciómat tekintve. Élvezem, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek, ennél nem is kérhetnék többet. Folytatnom kell a tanulási folyamatot és tovább kell fejlődnöm.”

Kiko Casilla

„Ismét történelmet írtunk. Különleges csapatunk van. Kívülről minden egyszerűnek tűnhet, de igazából korántsem az. Most itt az ideje, hogy kiélvezzük a sikert. A csapatnak nincsenek határai. Nagyon keményen dolgoztunk ebben az évben, és elértük ezt az eredményt. Ez történelmi. Soha nem kívánunk ilyet senkinek, mint ami a Liverpool kapusával történt.”

Isco

Érzések: „Nem volt kikövezve az útunk a csúcsig, de ismét mi vagyunk Európa királyai. Csodálatos érzés, ahogy a szurkolóinknak is. A kezdőcsapatbeli tagságom? Két órával a kezdés előtt tudtuk meg a felállást. Cristiano? Mindannyian azt szeretnénk, ha maradna.”

Carvajal sérülése: „Ami Danival történt, az beárnyékolja az örömünket. Aggódva várjuk az orvosi vizsgálatok eredményeit.”

Luka Modrić

Öröm: „Történelmet írtunk, zsinórban három BL-cím. Úgy gondolom, hogy ez a csapat meghatározott egy korszakot a fuball történetében, ahogy például a Lakers és a Bulls a kosárlabdában. Rengeteg munka áll a sikereink mögött, nagyon boldogok vagyunk. Hogy melyik volt a legfontosabb? Talán a Tizedik, mert arra kellett a szurkolóinknak a legtöbbet várniuk. Hogy elcserélném-e a BL-trófeát a bajnoki címre? Nem!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK