Pepe: Elhagyom a Real Madridot

Az Európa-bajnok portugál hátvéd egy spanyol rádióműsorban számolt be távozásának körülményeiről.

Állapot: „Jól érzem magam. Már a válogatottal edzek, javában készülünk a Lettország elleni összecsapásra. Próbálok a lehető legkeményebben dolgozni, hogy ismét történelmet írhassunk a nemzeti csapattal. A cél a konföderációs kupa megnyerése.”

Ünneplés: „Nagyon élveztem az Cibeles téri ünneplést és a ceremóniát a stadionban. Nagy sikereket értünk el ebben a szezonban, van mire büszkének lenni.”

Távozás: „Így van, elhagyom a Real Madridot, ugyanis nem sikerült megegyezésre jutni a szerződésemet illetően. Még két évig szerettem volna a csapat tagja lenni, de a klub csak egyetlen évre marasztalt. Már 33 éves vagyok, érthető a dolog. Nem akarnak egy ilyen idős játékossal hosszabbítani. Én csak alkalmazott vagyok a klubnál, el kell fogadnom a szabályokat, ugyanakkor nem gondolom, hogy ezt a bánásmódot érdemeltem. Sokféleképpen lehet tárgyalni, de úgy érzem, hogy a Real Madrid vezetősége nem volt korrekt velem szemben. Már január óta érlelődött a dolog. Akkor kezdtem érezni, hogy a klub más állásponton van, mint én.”

Boldogság: „Boldogan távozom, mert már senki sem veheti el tőlem az itt megélt örömteli perceket, a szurkolókkal való különleges kapcsolatomat. Ők mindig mellettem álltak. Az emlékek egész életemben elkísérnek majd. Mindig is az volt a célom, hogy a legnagyobb odaadással védelmezzem a Real Madrid címeres mezét, de most egy új fejezetnek jött el az ideje. Azért nem jelentettem be eddig a döntésemet, mert nem akartam ártani a csapatmorálnak.”

„Rengeteget tanultam itt. Ha azzal a tudattal kelsz fel, hogy a Real Madrid edzőközpontjában fogod eltölteni a napot, akkor boldogan indul a reggeled. Nem tudok egyetlen emléket kiválasztani mint a legboldogabb pillanatom. Az egész ittlétet élveztem.”

Jövő: „Még nem döntöttem a jövőmmel kapcsolatban. A PSG és az Inter ajánlatai mellett Angliából is vannak megkereséseim. Próbálok nem tulajdonítani jelentőséget a pletykáknak. Az újságok rengeteg mindent írnak rólam. Van, ami igaz és van, ami nem. A legtöbb holmim már Portugáliában van. Még nem tudom, hogy mit fogok kezdeni a madridi házammal, ahogy azt sem, hogy visszatérek-e még ebbe a városba. Mindkét lányom itt született és rengeteg barátunk van Madridban, de jelenleg a futball áll az első helyen.”

Nosztalgia: „Sokan kételkedtek bennem az érkezésemkor, hiszen 30 millió euróba kerültem, de a szorgalmammal és az alázatommal kiérdemeltem a közönség szeretetét. Büszke vagyok erre. Az ideigazolásomkor számos klub érdeklődött irántam, de én kedvelem a kihívásokat, ezért választottam a világ legnagyobb klubját. Ez tíz évvel ezelőtt történt…”

Florentino Pérez: „Nem rossz a kapcsolatunk, ahogy mással sem a vezetőségből. Profi játékos vagyok, elfogadom a döntést. Ez a fejezet lezárult.”

Problémák: „Amikor az adóhatóság vizsgálódott ellenem, akkor a klub nem kelt a védelmemre, pedig jól tudták, hogy minden rendben van a pénzügyeimmel. Ez nagyon zavar a mai napig is, mert azt érzékeltették velem, hogy nem érek sokat.”

Zidane: „Nem hibáztatok senkit. Zidane lélegzetelállító eredményeket ért el a csapattal, de vannak dolgok, amelyeket nem tudok megérteni. Teljesen kiszorultam a csapatból, minden ok nélkül…Búcsú? Nem köszöntem el sem tőle, sem a vezetőségtől, mert láthatóan ők már tudták, hogy távozni fogok, mikor még meg sem hoztam a döntésemet.”

„Benítez vagy Zidane? Mindkettőjük stílusával azonosulni tudok, de Rafa nyitottsága, őszintesége közelebb áll hozzám.”

Forrás: El Partidazo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK