Hivatalos közlemény De Gea és Keylor Navas ügyében

A Real Madrid hivatalos közleményt adott ki, melyben az idei átigazolási idõszak utolsó óráiban történtekre, vagyis De Gea és Keylor Navas átigazolásának meghiúsulására kíván reagálni.

A David de Gea szerzõdtetésével kapcsolatos tegnapi történtekre vonatkozóan a Real Madrid a következõket szeretné tisztázni: 

1.- A Manchester United semmilyen módon sem kezdett tárgyalásokat David de Gea szerzõdtetésével kapcsolatosan tegnap délelõttig. 

2.- A Real Madrid, mindazoknak a nehézségeknek az ellenére, amelyek jellemzik a hasonló karakterû átigazolások utolsó napon való létrehozását, hajlandó volt viszonozni a megkeresést. 

3.- Amikor a Manchester United tegnap délelõtt csatlakozott a tárgyalásokhoz, feltételként szabta meg, hogy ettõl a szezontól kezdõdõen a Real Madrid játékosa, Keylor Navas a brit csapatot erõsítse, és tájékoztatást adott arról, hogy kapcsolatba léptek a szóban forgó játékos képviselõivel. 

4.- A Real Madrid és a Manchester United gyorsan megállapodásra jutottak mindkét játékos átigazolásával kapcsolatosan. A vonatkozó dokumentumok elkészítését követõen, és azzal a céllal, hogy megfelelõ idõben eljussanak a papírok a FIFA Transfer Matching Systemébe (TMS) és a Spanyol Labdarúgó Ligához, a Real Madrid spanyol idõ szerint 13:39-kor küldte el a szerzõdéseket a Manchester Unitednek. 

5.- A Manchester United a saját véleményezését nyolc órával késõbb, spanyol idõ szerint 21:43-kor küldte el, beleértve néhány apróbb változtatást. Mivel a változtatások nem voltak relevánsak, a Real Madrid azonnal elfogadta azokat azzal a céllal, hogy megfelelõ idõben eljussanak a papírok a FIFA Transfer Matching Systemébe (TMS) és a Spanyol Labdarúgó Ligához. 

6.- A Real Madrid, miután megszerezte De Gea és Keylor Navas aláírását, spanyol idõ szerint 23:32-kor elküldte a szerzõdéseket az angol klubnak, várva a végleges, a Manchester United által aláírt dokumentumokat. 

7.- A Manchester United spanyol idõ szerint 23:53-kor zárta le a megállapodást Keylor Navas képviselõivel, és ekkor küldte el a szerzõdéseket a játékosnak aláírásra.  

8.- A Manchester United spanyol idõ szerint 00:00-ig bevezette a TMS rendszerbe David de Gea átigazolásának a részleteit – Keylor Navas átigazolásának a részleteit nem – illetve ezzel párhuzamosan elküldte az aláírt átigazolási szerzõdéseket a Real Madridnak. A Real Madrid a dokumentumokat 00:02-kor kapta meg, és megpróbált hozzáférni a TMS rendszeréhez, amely viszont már le volt zárva. 

9.- Spanyol idõ szerint 00:26-kor a FIFA TMS rendszere arra kéri a Real Madridot, hogy küldje el a szükséges adatokat David de Gea transzferéhez, mivel az angol átigazolási idõszak a mai napig nyitva maradt. A Real Madrid, a játékos átigazolásával kapcsolatos lehetséges jogi viták miatt úgy döntött, hogy elküldi a szerzõdéseket a Spanyol Labdarúgó Ligának – annak ellenére, hogy tudatában volt a határidõ lejártának. 

10.- Végeredményben a Real Madrid minden pillanatban minden szükségeset megtett annak érdekében, hogy a két átigazolás idõben megtörténjen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…