Amikor a foci az egyetlen lehetõség

A Real Madrid egyik legkiválóbb újoncáról nem mindenki tudja, milyen körülmények között élte a gyermekkorát. Casemiro a múltban sokat szenvedett és nélkülözött – a nyomort azonban mára felváltotta a futballvilág csúcsa, a királyi gárda.

A La Sexta rövid riportot készített a Real Madrid ifjú tehetségérõl, melybõl megismerhetjük, honnan jött a brazil játékos. (A spanyol nyelvû videó megtekinthetõ itt.)

Carlos Henrique Casemiro: “Mindig nagyon nehéz volt boldogulnom. Sokszor nem volt hol lepihennem, ilyenkor a nagymamám vagy a nagynéném házába mentem.”

A középpályás San José szegénynegyedében nõtt fel, nagyon szerény körülmények között, egy apró lakásban.
“Egy szobánk volt és egy fürdõszobánk. Nem volt túl nagy.”

Casemiro az édesanyjával és a lánytestvéreivel élt abban a házban, amely nem csak mérete miatt nem felelt meg az ifjú futballista igényeinek, sajnos a hétvégi meccsek helyszínétõl is igen messze helyezkedett el.
“Másoknál kellett aludnom, hogy játszani tudjak.”

Ezért is volt számára hihetetlenül nagy áldás, amikor tízéves korában a São Paulo felajánlott neki egy helyet a csapat edzõközpontjában.
“Egy szoba, ahol volt légkondi, televízió, ágy… Ez olyasmi, amit azelõtt sehol sem láttam.”

Az ilyen apróságok is igazi luxust jelentettek Casemiro számára. “Nem volt pénzem, nem tudtam, milyen az, ha vásárolni megy az ember. Szóval elmentem a boltba, vettem 20 darabot valami apróságból, és felfaltam az összeset…” – meséli immár nevetve. “A nehézségek megtanítanak a túlélésre.” – mondja komolyabb hangra váltva.

Túlélt mindent, és jelenleg a Real Madridban tündökölhet az ifjú tehetség. Annak ellenére, hogy nyolc kilogramm túlsúllyal, a “hátsó ajtón” érkezett, addig dolgozott, amíg elnyerte Ancelotti bizalmát. Nagyon értékes esély számára az, hogy a fõvárosiaknál mutathatja meg, mit tud.
“Ez életed legnagyobb lehetõsége?” – kérdezi tõle a riporter.
“Nem. Ez az egyetlen lehetõség, amit az élettõl kaptam.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…