Varane ledoktorált az El Clásicón

Raphael Varane emlékezetes estéje volt a tegnapi. A mindössze 19 éves védõ elképesztõ teljesítményt nyújtott a védelemben, szinte hiba nélkül játszotta le a találkozót és Messit, illetve Cesc Fabregast is nagyon jól fogta. Támadásban is hatékonynak bizonyult, hiszen végül õ fejelte azt a gólt, ami életben tartja a Madrid kupareményeit.

A Real Madridnak sok évre elõre megvan az egyik védõje. A francia Varane élete elsõ El Clásicóján kiválóra vizsgázott: az elsõ félidõben a gólvonalról mentett, amikor Xavi gyakorlatilag az üres kapura lõhette a labdát. Érdemes megnézni, honnan indult, amikor Carvalho eladta a labdát… Gyorsaságát akkor is bemutatta, amikor Messit gyõzte le sebességben egy-egy megindulásánál.

Hiba nélkül és elegánsan játszott. Saját feladatai mellett sokszor kellett kisegítenie a többször hibázó védõtársának, Carvalhónak, és ezt kifogástalanul tette. Kulcsszerepe volt abban is, hogy 0-1-nél megakadályozza Fabregas újabb gólját, amikor nagy sprintet levágva, hátulról mutatott be egy sebészi pontosságú becsúszást.

Az ilyen napokra szokták azt mondani: minden összejön valakinek… Nos Varanenak tényleg minden összejött, még támadásban is: a 82. percben õ ugrott fel a legmagasabbra Özil beadása után és egy gyönyörû mozdulattal, védhetetlenül fejelt a kapuba. Ez volt a harmadik gólja 33. madridi mérkõzésén (korábban a Rayónak és a Ponferradinának talált be).

Mourinho, interjúkon már dicsérte az adottságait annak az embernek, akit még Zidane szemelt ki. Most már nyugodtan mondhatjuk, nem véletlenül… Varane a lehetõ legjobb pillanatban, a legnehezebb rivális ellen doktorált le.
:
 

 

 

Forrás: www.marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK