Vini Jr.: Féltem attól, hogy megsérülök és ki kell hagynom a vb-t

A brazil játékos a világbajnokság előtt adott interjút.

Neymar: „Neymar fiatal játékosként sok mindenen átment, hatalmas nyomás alatt kellett játszania rendkívül fiatalon. Szóval ő az, aki biztosítja, hogy az új generációnak már sokkal könnyebb dolga van. Számunkra ez álomszerű, hiszen úgy nőttünk fel, hogy őt bálványoztuk. Nagyon fontos, amit vezérként tesz. Tudja, hogy azzal, hogy sokat segít nekünk, mi is sokat tudunk segíteni neki abban, hogy remek világbajnokságunk legyen. Ez jó nekünk, jó a brazil embereknek, akik azt akarják, hogy nyerjünk.”

Tanulás: „Sokat figyelek. Szeretek tanulni az olyan tapasztalt játékosoktól, mint Karim vagy Neymar. A nyomást, vagy ahogy mondjátok, a sztárságot mindig könnyen kezeltem. Mindig kiegyensúlyozott voltam. Ez segít a Real Madridban vagy a válogatottban való szereplésben. Ezektől a nagyszerű játékosoktól tanulhatok, akik már olyan sok trófeát nyertek karrierjük során.”

Jótékonyság: „Hiszek abban, hogy többet kell tennem. Látom, ahogy sportolók, mint például Hamilton vagy LeBron jót tesznek, és én is ezt szeretném tenni, segíteni az embereknek sokféleképpen. Az oktatás fontos, mivel nem mindenkiből lehet játékos. Sokan próbálkoznak, de nem mindenki lesz sikeres. Szóval megteszem ami tőlem telik, hogy segítsek a brazil embereknek abban, hogy fejlődni tudjanak. Ha a megfelelő irányítás mellett összpontosítanak, akkor több embert tudunk egyetemre küldeni, több orvost, professzort tudunk képezni.”

Vini Jr.

A brazil játékosok nem kellően profik? „Ez az új generáció sokat tanult az idősebbektől. Szomorú látni, hogy miként kritizálják őket igazságtalanul, hiszen rengeteget tettek ezért a sportágért. Ünnepelnünk kell az eredményeiket, de azt is meg kell vizsgálnunk, hogy mit csináltak jól, mit csináltak rosszul. Fontos, hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát, tovább tudjunk fejlődni és megváltoztassuk a rólunk kialakult képet.”

A vele szemben tapasztalható durvaság: „Ami a pályán történik, az ott is marad, de most már túl messzire ment a dolog. Lehet keményen játszani, de ők mocskosan játszottak a belépőikkel. Rodrygo és én az elmúlt néhány meccsen sokat szenvedtünk emiatt, és féltünk a legrosszabbtól, hogy megsérülünk és ki kell hagynunk a világbajnokságot. Amikor elkezdesz fontos játékossá válni, az ellenfelek keményebbek lesznek veled. Meg kell tanulnod ezt kezelni.”

„Sokat tanultam Neymartól, ő is sokat szenvedett, amikor a Barcelonában játszott. Cristiano a Real Madridban ugyanígy. De Karim volt az, aki elmondta nekem, hogy nyugodtnak kell maradnom, meg kell őriznem a higgadtságom, mivel az ellenfelek azért üldöznek, mert számítok, mert félnek tőlem. Szóval amikor megszerzem a labdát és előre török, akkor azt nagy lendülettel teszem. Igen, megsérülhetek. De felkészültem a kihívásra. A riválisaink a vb-n számíthatnak arra, hogy egy felkészült, erős csapattal találják majd szemben magukat, amelyik mindent bele fog adni, hogy megnyerje a tornát.”

Forrás: Reuters
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK