Hazard: Nem akarom elhagyni a Real Madridot

A 31 éves belga támadó mindössze 229 percet töltött a pályán ebben a szezonban, de így is biztos tagja Belgium vb-re utazó keretének. Hazard a válogatott edzőtáborában nyilatkozott sajtó munkatársainak.

Hogyan érzed magad?

"Igyekszem sokat mosolyogni. Csak rajtam múlik, hogyan reagálok a mögöttem álló hónapokra, melyek eléggé nehezek voltak számomra. Nem vagyok meccsben, így nem tudtam a ritmust sem felvenni. De meg akarom mutatni, mire vagyok képes, hogy még mindig képes vagyok rá. Efelől nincsenek kétségek magamban, de teljesen megértem, hogy sokan ezt másképp látják."

"Még mindig bízom a képességeimben, ez ad nekem erőt. Mert azt senki sem gondolhatja, hogy két év alatt elvesztettem a futballtudásomat. Szerencsére itt egy újabb kihívás előttem: ez lesz a harmadik vb-m, meg akarom mutatni hogy Belgium még mindig számíthat a kapitányára. Azért vagyok itt, hogy mindent beleadjak."

Beszélgetés Ancelottival

"A szezon előtt volt egy személyes beszélgetésem Ancelottival, akkor azt mondta, hogy meg fogom kapni a lehetőséget. A szezon első felében sajnos keveset játszottam, de megértem az edző döntését. Ettől függetlenül meg akarom mutatni neki, hogy megérdemlem a több lehetőséget. Nem akarom elhagyni a Real Madridot, talán a világbajnokság után megváltoznak számomra a dolgok. Játszani akarok, de az edző hozza meg a döntéseket."

A világbajnokság

"A célunk, hogy minél tovább jussunk Katarban, de természetesen ez sok mindentől függ majd. Először is tovább kell jutnunk a csoportból, ez az első lépés, aztán fókuszálhatunk a többire és onnantól bármi lehetséges. Valószínűleg ez lesz az utolsó világbajnokságom Belgiummal. Vagyunk néhányan a keretben, akik lassan elérnek egy olyan kort, ami után már el kell gondolkodni a visszavonuláson. De ez az idő még nem jött el, először is mindent bele fogunk adni Katarban."

A műtét után

"Amióta megoperálták a lábamat sokkal jobban érzem magam, előtte egy nagyon nehéz időszakot éltem meg. Most, hogy már nincs a lábamban a lemez, nemcsak jobban érzem magam, hanem sokkal mozgékonyabb is vagyok. Csak ismételni tudom magam, minden csak attól függ, hogy újra rendszeresen játéklehetőséghez jussak és felvegyem a ritmust, mert fizikálisan remekül érzem magam. Ebben biztosan segít majd az Egyiptom elleni felkészülési mérkőzés is."

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK