Ancelotti: Nevetséges azt gondolni, hogy Benzema a vb miatt nem játszik

Az olasz mester a Cádiz elleni mérkőzés előtt.

„Ez az utolsó mérkőzésünk egy fantasztikus és felejthetetlen évben, különösen, ha a stadionunkban lejátszott meccsekre gondolunk. Átéltünk néhány varázslatos estét, ez a meccs pedig kiváló alkalom, hogy jól zárjuk az évet. Sok dolgunk van, jó teljesítményt kell nyújtanunk, vissza kell nyernünk a pozitív érzéseket, és legfőképp emlékeznünk kell erre az évre, amely felejthetetlen volt.”

„A legutóbbi néhány meccsen Karim nem tudta a kvalitásaival segíteni a csapatot. Megpróbálta, de nem tudta leküzdeni ezeket a kisebb-nagyobb kellemetlenségeket, és annak ellenére, hogy próbálta magát bevethetővé tenni, ez nem sikerült. Az első sérülést a Celtic elleni meccsen szenvedte el, ez eléggé komoly volt, de a legutóbbiak már apróbbak voltak. Ezért nem tudtunk számolni vele. Ő a leginkább csalódott amiatt, hogy nem játszhat. Most úgy kell elutaznia a vb-re, hogy nincs meccsben. Teljesen nonszensz azt gondolni, hogy azért nem játszik, hogy friss maradjon a vb-re. Nem láttam, hogy bárki is félvállról venné a dolgokat. Még edzésen sem.”

Ancelotti

„Úgy tűnhet, hogy Vinícius bajkeverő, de valójában ő az a játékos, akivel szemben a legtöbben szabálytalankodnak, akit legtöbben megütnek, meglöknek… Ez a valóság. A futballnak azt kellene elérnie, hogy minden játékost tiszteljenek és ne bánjanak velük tiszteletlenül. Van egy kifejezés, amit a latin országokban nem olyan gyakran használnak, ez a fair play, más helyeken sokkal gyakoribb. Ez a futball egyik nagyon fontos része, ami azt jelenti, hogy korrekt módon kell játszani.”

„A legutóbbi időszak, ami nem sikerült olyan jól, zavar minket, csalódottak vagyunk miatta. Különösen az utolsó két meccs miatt. A Lipcse elleni vereség nem volt olyan nagy probléma, mivel így is a csoportunk elején végeztünk. Mindenesetre ezen az időszakon kívül az idény során végig jól teljesítettünk. Elértük a céljainkat, megnyertük az UEFA-szuperkupát, első helyen végeztünk a BL-csoportunkban. Jó úton haladunk, de lehetne jobb a helyzetünk a bajnokságban.”

„Annak ellenére, hogy több játékosunk is kiesett, ami hatással volt ránk, Rodrygo, Vini Jr. és Valverde is remekül játszottak, ám Karim és Thibaut hiányát megszenvedtük.”

„Sok mérkőzésen csökkent a játékunk intenzitása. Ez látható volt azokon a találkozókon, ahol olyan csapatokkal kellett játszanunk, akik nem szerepelnek Európában és kevesebb meccsen lépnek pályára. Ők magasabb intenzitással tudnak játszani mint a többiek. Ez normális. Kevésbé észrevehető, ha olyan csapatokkal futballozol, akik szintén érdekeltek nemzetközi kupákban.”

„Fontos a rotáció, de azt is figyelembe kell venni, hogy ki van jó formában. Rodrygót és Valverdét kivenni a kezdőből úgy, hogy szinte minden meccsen betalálnak, nem lenne bölcs dolog. Szerintem egész jól rotáltunk.”

„Tchouaméni sérült volt, ami ráadásul pont egy jó időszakában érte el. Most tér vissza, még fiatal, úgyhogy van miben javulnia. Láthattuk, hogy Kroos nélkül ő is más játékos. Egyértelmű, hogy Kroos jelenléte segít neki.”

„Úgy gondolom, hogy Asensio volt a csapat legjobbja az elmúlt néhány mérkőzésünkön, gólpasszokkal, kemény munkával. Szerintem megérdemli ezt az időszakot, mivel folyamatosan keményen dolgozott, és nagyszerű karakterről tett tanúbizonyságot.”

„Nem igazán gondolok a vb-re. Ez most egy más típusú vb lesz, az első téli torna, ez pedig az egész idényt megváltoztatta. Szerintem szórakoztató lesz, mivel a játékosok nem fáradtak, ahogy az idény végén megrendezett tornákon láthattuk korábban. Nincs egyértelmű favorit.”

Forrás: managingmadrid.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK