Beszámoló: Real Madrid – Celtic (5-1): Csoportelsőként a legjobb 16 között

A Real Madrid fölényes győzelmet aratott a Celtic ellen a Santiago Bernabéuban a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén. Modrić és Rodrygo tizenegyese, illetve Courtois büntető hárítása határozta meg az első játékrészt, Asensio, Vini Jr. és Valverde találata pedig a második félidőben esett, ahol a Celtic még szépíteni tudott. A blancók így csoportelsőként várhatják a november 7-i sorsolást.

Annak ellenére, hogy a vendégek magas letámadással próbálkoztak, a hazai együttes gyorsan megszerezte a vezetést. Asensio találta meg egy labdával Rodrygót, akinek lövését Hart még védeni tudta. A kipattanó Valverde elé került, az uruguayi pedig azonnal kapura lőtt, ám Jenz kézzel blokkolta a labdát. A játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt, amelyet Modrić magabiztosan értékesített. 1-0.

A 16. percben aztán Valverde eresztett meg nagy lövést a tizenhatos vonaláról, majd válaszként a Celtic oldaláról Hatate tette meg ugyanezt, ám mindkét kísérlet célt tévesztett. Ancelotti csapata irányította a meccset, és a 21. percben az előnyét is megduplázta. Modrić küldött remek passzt a védelem mögé Asensiónak, aki Vinihez játszott, Hart itt is védeni tudott, de végül Rodrygo elé került a labda, aki lőtt, O’Riley pedig kézzel blokkolt. Újabb büntető, ismét a VAR segítségével, ezúttal azonban Rodrygo volt az ítéletvégrehajtó, és a brazil sem hibázott, megszerezte harmadik gólját az aktuális BL-kiírásban. 2-0.

Real Madrid

A Real Madrid tovább nyomott, és egy perccel később Vini Jr. révén került helyzetbe, ám a brazil kapu fölé lőtt. A szünet előtt Abadát állította meg szabálytalanul Mendy a tizenhatoson belül, így a találkozó harmadik tizenegyesét is megítélte a játékvezető, azonban Juranović nem tudott túljárni Courtois eszén, aki hatalmasat védett. A belga nagyon éles volt a kapuban, Furuhashi remekül eltalált lövését is ki tudta ütni egy látványos mozdulattal.

A második félidő elején aztán jött a harmadik hazai találat. Asensio köszönt be az 51. percben, miután Carvajal gurította vissza neki a labdát lövésre. 3-0. A 60. perc után aztán érkezett Valverde és a szélről tőle megszokott módon küldött középre egy labdát, amelyet a mérkőzésen egyébként több nagy helyzetet is elpuskázó Vini Jr. értékesített közelről. 4-0.

A csapat brillírozott, és nem sokkal később megszületett az ötödik gól. Lucas Vázquez passzolt Valverdének, aki a tőle már-már megszokott bombával kínálta meg a Celtic kapuját, ezúttal is védhetetlenül. 5-0. A Celtic tíz perccel a lefújás előtt még Jota remekül eltalált szabadrúgása révén szépíteni tudott. 5-1.

Amellett, hogy a találkozón a blancók bebiztosították a csoportelsőséget az F csoportban, a győzelem azt is jelentette, hogy Carlo Ancelotti lett a legtöbb győztes mérkőzéssel (103) rendelkező edző a sorozat történetében, megelőzve Sir Alex Fergusont.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK