Ancelotti: Jó teljesítményt nyújtottunk, nem akartunk semmilyen problémát

A Real Madrid 5-1-s győzelmet aratott a Celtic ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, így csoportelsőként várhatja a november 7-i sorsolást. A találkozó után Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Ez már sokkal inkább a fiatal játékosok mentális oldaláról szól. Több lehetőséget kapnak és magabiztosabbak, különösen Valverde. Gólszerzés terén hatalmasat fejlődött a tavalyi énjéhez képest. Vini labda nélkül sokkal jobban mozog, a kapu előtt remekül helyezkedik. Sikerült helyettesítenünk Karimot is, aki az elmúlt idény sztárjátékosa volt.”

„Néhány csapatnak erőssége a pontrúgás és ilyenkor előfordul, hogy ilyen gólokat kapsz. A kezdettől jó teljesítményt nyújtottunk és jó meccset játszottunk, koncentrált a csapat. Nem akartunk semmilyen problémát, csak jól akartunk játszani és ez sikerült is.”

„Mindig ugyanaz a forgatókönyv. A fiatalok meglepik az embereket, Luka és Toni már nem. Mindig nagyon magas szinten játszanak. Vigyáznak a labdára és irányítják a játékot és annak tempóját. Különleges szintet és tapasztalatot képviselnek. Nem gyerekek már, de mindketten nagyon jól játszanak.”

Asensio

„Marco volt ma a legjobb. Szélen játszott és remekül működött együtt Valverdével, aki sokkal szabadabban játszott, illetve Carvajallal is megértették egymást. Ők hárman nagyon jól játszottak együtt. Asensio legtöbbször szélen tűnt fel. Megvan a képessége arra, hogy megteremtse a különbséget a pályán. Kemény volt, a labdával hatékony, anélkül pedig keményen dolgozott.”

Vini Jr. és Valverde

„Egyénileg mindketten magas minőséget képviselnek, ez látható. A személyiség korlátja lehet ennek a minőségnek, de mindketten nagyon erős karakterek, komoly, érett profik. Meglepő, amit tesznek, de nem akarok túl sokat beszélni erről.”

A fiatalok fejlődése

„Nincsenek határaik. Jól teljesítenek és megvan a lehetőségük arra, hogy sok területen fejlődjenek még. Rodrygo, Vini és Valverde remekül teljesítenek. Karim hiányában mindenkire nagyobb felelősség hárult, különösen a támadókra. Megbirkóztak ezzel a felelősséggel és jól teljesítettek.”

Carlo Ancelotti

Valverde góljai

„Jót tenne neki, ha még több találatot szerezne, mert nagyon jó lövőtechnikája van. Képes arra, hogy sok gólt szerezzen még.”

Asensio hozzáállása

„Asensio remek hozzáállást mutatott akkor is, ha nem játszott. Ez biztosan segíti őt most, mivel megmutatja, milyen minőséget képvisel és mit adhat a csapatnak. Nem kételkedem benne. Ha egy játékos boldogtalan, arra pozitívan és negatívan is reagálhat. Ő az előbbit választotta.”

Vini Jr. és Rodrygo szereplése a brazil válogatottban

„Nem tudhatom pontosan, mennyit játszanak majd a világbajnokságon, mivel nem én döntöm el. Egyértelműen sztárjátékosokká válhatnak. Megmutatják, milyen minőséget képviselnek, meglátjuk, mi történik majd a világbajnokságon.”

Benzema és Tchouaméni

„Nem tudom, Tchouaméni melyik lábával van gond. Nem izomsérülés, a szalagjával van probléma, ami az utóbbi pár napban okozott neki fájdalmat. Jobban érzi magát és érzésem szerint hétfőre már rendben lesz Karimmal együtt. Ő jól érzi magát és játszani fog hétfőn.”

Sergio Ramos

„Rengeteg tapasztalata van, minőségi játékos. Fizikailag jó formában van és véleményem szerint el kellene utaznia a világbajnokságra. Még mindig a világ egyik legjobb középhátvédje.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK