Ange Postecoglou: Nagyon várjuk ezt a meccset

A Celtic edzője a ma esti BL-meccs előtt.

„A Santiago Bernabéu Stadion a világ ikonikus stadionjainak egyike, remélhetőleg büszkévé tesszük itt a szurkolóinkat. Az egész idény során nagyszerűek voltak, hazai pályán és idegenben is mögöttünk álltak. Mindenki a Celtic Park európai estéiről beszél, de az idegenbeli szurkolásra is nagyon büszkék vagyunk.”

„A klubnál mindenki nagyon várja ezt a meccset. A két klubnak van itt közös történelme egy Alfredo Di Stéfano tiszteletére rendezett mérkőzés kapcsán [1967-ben a Celtic elhódította a Di Stéfano-kupát, 0-1-es győzelmének köszönhetően – a szerk. kieg.], de most újra itt vagyunk a Bernabéuban, és reméljük, hogy olyan mérkőzést fogunk játszani, amely emlékezetes lesz mindenkinek, köztük a szurkolóinknak is.”

Ante Postecoglou
a kép forrása: Youtube screenshot (Celtic FC)

„A vasárnapi meccsen Cameron Carter-Vickers kissé elfáradt, nem volt jó neki a műfüves pálya, ezért otthon hagytuk. Callum McGregor kivételével mindenki más bevethető, várjuk az összecsapást.”

„Szerintem a klub megérdemli, hogy ezen a szinten legyen, most pedig megjött az étvágyam, hogy biztosítsam, hogy ez minden évben sikerüljön, itt legyünk és hatást gyakoroljunk, mivel ez az, amit a klub megérdemel. 60.000 ember jön ki minden héten, egy hihetetlen stadionunk van, amely egyedi atmoszférát teremt, egy ilyen klubnak ezen a szinten kell játszania.”

„Ez nem csak az eredményekről szól, hanem arról, hogy tudjuk, hogy ha hatást akarunk gyakorolni, akkor mit kell leküzdenünk, és minden meccsen, ahol a legjobbak ellen futballoztunk, a saját játékunkat játszottuk, nem hazudtoltuk meg önmagunkat. Először is biztosítanunk kell, hogy itt leszünk jövőre is. Nem tehetjük meg, hogy három-négy évente kvalifikáljuk magunkat, mivel egy olyan klub, mint mi, így nem képes igazi fejlődésre a hosszú távollét alatt.”

„Nem gondolom, hogy ez rutin dolog lenne, de ott kell lenned, folyamatosan kopogtatnod kell az ajtón, hogy végül megkapd a várt választ. Szerintem az egész idényünk remek fejlődés volt számunkra, hiszen megérthettük, hogy mit tudunk hozni ezekbe a meccsekbe és mik azok a részek, amelyekben fejlődnünk kell. Minden meccsen megvoltak a pillanataink, amelyeket nem mindig használtunk ki, de ez is abból adódik, hogy a saját játékunkat játszottuk, és tudjuk, hogy ha az ellenfélnek is meglesznek a pillanatai, akkor megbüntet.”

Forrás: celticfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK