Kroos: Nem akarok más csapatban játszani, a Real Madridból vonulok vissza

Holnap este a Celtic ellen lép pályára a Real Madrid a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti mellett Toni Kroos vett részt a hivatalos sajtótájékoztatón. A német középpályás beszélt a mérkőzésről, a Girona elleni kiállításáról, a jövőjéről és a jelenlegi formájáról is.

A mérkőzés

"A csapatnak szüksége van még egy győzelemre. Motiváltak vagyunk, hogy ezt elérjük holnap, és megszerezzük a csoport első helyét. Mindig ez a célunk. Most is jó teljesítményt kell nyújtanunk a győzelemhez, a BL-ben csak így nyerhetsz. Úgy érzem, képesek vagyunk ezt megtenni. Jól érzem magam, fizikálisan sem vagyok fáradt, és a pályán is jól mennek a dolgaim. Boldog vagyok, teljesen kipihent és nyugodt."

A jövőjéről

"Vicces mikor erről olvasok, miközben még én sem tudom, mi fog történni. Majd a következő évben fogok ezen gondolkodni, vagy majd a vb alatt. Most is igaz, amit mindig is hangoztattam, hogy nem fogok másik csapatban játszani. A Real Madridból vonulok majd vissza, de azt még nem tudom, mikor. A klub és én is nyugodtak vagyunk ezzel kapcsolatban, folyamatosan kommunikálunk, nincs semmi újdonság. Ez egy nagyon különleges kapcsolat, mindig is az volt az elmúlt 8 évben, és nem is fog változni. Beszélünk majd januárban, vagy februárban vagy márciusban."

382 mérkőzés a Real Madridban

"Nem igazán érdekelnek a számok, csak egy célom volt mindig is, hogy sikeres legyek a Real Madriddal. Ez nem könnyű, amikor 24 évesen megérkezel egy másik országból. De akkor is csak arra gondoltam, hogy sikeres szeretnék lenni ezzel a klubbal, és a Real Madriddal csak akkor lehetsz sikeres, ha jól játszol és trófeákat nyersz. Nem érdekelnek a statisztikák és az sem, hogy mennyi meccset játszottam. Csak az érdekel, hogy hogyan játszok, minőség a mennyiség felett. Még mindig jól érzem magam, meglátjuk, mit hoz a jövő."

A Girona elleni meccs

"Ha nem tudsz nyerni, akkor legalább ne kapj ki, ezt mondta nekünk az edző. Nem az volt a legjobb meccsünk a gólunkig, és ezzel mi is tisztában vagyunk. Azután szerettük volna irányítani a meccset, voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a második gólt is, aztán tizenegyest ítéltek ellenünk. Ezek megtörténnek a futballban. Döntetlent játszottunk, de még mindig az első helyen állunk. Vissza kell térnünk a győzelem útjára."

"Voltak beszélgetések a játékvezetőkkel, de aztán minden évben ugyanaz történik. Az adott helyzetet mindig a saját belátásuk szerint ítélik meg, próbálják a legjobb döntést meghozni. Én biztos vagyok abban, hogy nem volt tizenegyes, de nem szeretek a játékvezetőkről beszélni. Néha a te javadra, néha pedig ellened ítélnek. Engem csak meglepett a szituáció, mert a meccs közben a bíró teljesen jól ítélte meg, aztán jött a VAR, nem értettem, mi történik. Láttam a TV-n és nem gondoltam, hogy ez büntetőt ér. Ettől függetlenül nem ez volt az oka annak, hogy döntetlent játszottunk. Azért lett X a meccs, mert 70 percig nem játszottunk jó."

A kiállítása

"Sok meccset kellett lejátszanom, hogy megkapjam az első piros lapomat. Úgy éreztem, hogy taktikai szabálytalansággal meg kell akadályoznom a kontratámadást. Minél kisebb kontaktra törekedtem, hogy ne állítsanak ki, de sajnos ez lehetetlen volt."

Jelenlegi forma

"Nem tudom megmondani, hogy karrierem csúcsán vagyok-e, mert az elmúlt 8 évben sokszor voltak jó momentumaim. Most is jól mennek a dolgok, jól érzem magam. Mindig megpróbálok alkalmazkodni, hogy így segítsem a csapatot. Casemiro távozott és új játékosok csatlakoztak hozzánk, akik más stílusban játszanak, ehhez pedig nekem és Lukának alkalmazkodnunk kell."

"Néhány mérkőzésen, főleg a nagy meccseken, általában többet kell védekezned. Ennek ellenére a labdával való játékomban nem történt nagy változás. Mindig a csapatot akarom segíteni, ezért játszom mélyebben és kérem el a labdát, hogy aztán minél gyorsabban eljutassam azt a támadóharmadba. Ilyen a játékstílusom, de az lehet, hogy az idei szezonban fejlődött a védekező munkám is."

Hat Bajnokok Ligája győzelem

"Ez egyáltalán nem hangzik rosszul. El tudok számolni hatig, szóval nem lenne probléma. Minden évben ugyanez van – meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját is. Ez most egy új szezon, és most is nagyszerű csapatunk van. Jól kezdtünk, ez pedig kulcsfontosságú a BL-ben. Biztosra kell menned, hogy ott legyél a legjobb 16 között, aztán a negyeddöntőben, az elődöntőben. A tavalyi szezonban sikeresen vettük az akadályokat, de közben bármikor ki is eshetsz. Az szemmel látható, hogy egy erős, versenyképes csapatunk van és ismét meg akarjuk nyerni a BL-t."

Luka Modric

"Nem tudom megmondani, mikor fog visszavonulni. Mindannyian másképp értékeljük a dolgokat, nem kérdeztem meg Lukát, hogy mik a tervei. Elég idős ahhoz, hogy tudja ezt magától is. Amikor majd ő ült itt helyettem, akkor kérdezzétek meg tőle."

Fáradtság a menetrend miatt

"Nem érzek fizikai fáradtságot. Néha ennek ellenére is játszhatsz rosszul, mert az ellenfél megnehezíti a dolgodat. Fizikálisan remekül érzem magam, ráadásul lesz egy hosszabb szünet is, hogy véletlenül se fáradjak el. Egy vereség és egy döntetlen után természetes, hogy arról beszélnek, hogy fáradtak vagyunk. Nyolc-kilenc nappal ezelőtt nyertünk, akkor senkinek nem jutott ez eszébe. Van még hátra három meccsünk, én maximum kettőn léphetek pályára. Készen állok ezekre a meccsekre, biztosan nem lesznek fizikális problémáim."

Bajnokok Ligája vagy világbajnokság?

"Nagyon nehéz, sőt, lehetetlen összehasonlítani a kettőt. A két legfontosabb futballsorozat. Sokszor megkérdezték már ezt tőlem. Világbajnoknak lenni a legnagyszerűbb dolog, mivel négyévente van, ezért nehezebb megnyerni. Ha elég szerencsés vagy, akkor három vagy négy vb-n lehetsz ott, miközben minden évben van Bajnokok Ligája. De megnyerni a BL-t minden alkalommal különleges érzés."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK