Ancelotti: Nincsenek álmatlan éjszakáim az esetleges eltiltásom miatt

A Celtic elleni mérkőzés előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját

“Ez egy fontos mérkőzés. Tudjuk, hogy a cél a csoport első helye. Olyan csapat lesz az ellenfelünk, mely nagy intenzitással játszik, de felkészültünk, jó teljesítményt akarunk nyújtani. Ehhez minden körülmény adott, hiszen újra a saját stadionunkban léphetünk pályára a Bajnokok Ligája küzdelmeiben.”

“A Celtic nem fogja megváltoztatni az identitását, a stílusát. A saját játékukat fogják játszani, intenzitással, minőséggel. Erre készülünk. Nyílt párharc lesz, a legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani. Nagyon tisztelem a Celtic csapatát, sok mérkőzésen is kiválóan teljesítettek ezidáig.”

“Tchouaméni nem lesz bevethető holnap, Benzema pedig csak most kezdi az edzéseket. Ha jól érzi magát, akkor a keretben lesz. Ebben az esetben pedig majd meglátjuk, hogy kezdeni fog, vagy csak csereként lép pályára.”

“Szeretném tisztázni a történteket. Olaszországban van egy kifejezés, azt mondjuk, rigore inventato. Ez nem a bizalom hiányát, vagy bármilyen vádaskodást jelent a játékvezetőt illetően. Sosem voltam tiszteletlen egyetlen bíróval sem. Megpróbálok tisztelni mindenkit, de most akár négymeccses eltiltást is kaphatok. Már több mint ezer mérkőzésnek részese lehettem, de a probléma ettől még mindig valós. Számomra az az eset nem volt büntető, hiszen az idény előtt felvázolták a szabályokat, és azok alapján ez nem büntető. Ha valami nem tiszta, akkor nem büntető. Ha időközben megváltoztatták a szabályokat, akkor azt kommunikálniuk kell. Lehet, hogy hiba történt.”

“Hibák történhetnek a Real Madrid ellen, valamint más klubok ellen is. Nem értünk egyet az esetben, szerintünk nem volt büntető. Ez nem klubok kérdése, hanem a labdarúgásé. Ha azt mondják, hogy büntető, akkor újra el kell magyarázniuk a korábban már bemutatott szabályokat. Az alapján, amit nekünk elmondtak az idény kezdetekor, ez nem büntető. Szeretném újfent elismételni, hogy nem voltam tiszteletlen senkivel szemben sem. Kimondtam, amit mindenki gondolt. Ha büntetést kapok, akkor türelmesnek kell lennünk.”

“Vannak olyan versenyképes csapatok, akik csak második helyen végeznek majd a csoportjukban. A legfontosabb azonban a klub presztízse. A Bajnokok Ligája egy különleges sorozat a Real Madrid számára, így minden meccset tiszteletben kell tartanunk.”

“Sokat tanultunk az általunk vétett különböző hibákból. Általánosságban véve, a gyengébb meccseinken nem koncentráltunk annyira, amennyire kellett volna. Szenvedtünk a labdaszerzésekben a Girona ellen, védekezésben pedig a Lipcse ellen. Ezek olyan részletek, amiken idő hiányában dolgozni sem tudunk. Remélem, hogy a következő mérkőzésekre sikerül kijavítani őket.”

“A VAR egy jó fejlesztés. Néha sokkal inkább reflektorfénybe kerül, mint a játékvezetők, és úgy vélem, ennek így is kell lennie. A VAR azért van, hogy nyilvánvaló hibákat küszöböljön ki. Azért van, hogy a nyilvánvaló hibák esetén beszélhessenek a játékvezetők, megváltoztathassák a döntésüket, de az a büntető nem volt büntető.”

“Benzema azért nem játszott, mert több kisebb rúgást is kapott. Ő nem gyerek, vigyáz magára, de néha előfordulhat, hogy nem bevethető. Egy játékosnak játszania kell, ha a legjobb formájában akar ott lenni a világbajnokságon.”

“Senki sem szereti, ha nagy csapatok esnek ki a Bajnokok Ligájából. Jelenleg ez történt a spanyol csapatokkal, több különböző okból kifolyólag. Ugyanakkor nem mondható, hogy a spanyol klubok elveszítették volna értéküket az európai futballban. Arra még várni kell egy kicsit, hogy kimondhassuk, a spanyol futball nem versenyképes Európában…”

“A Sahtar nagyon jó munkát végez, minden problémájuk ellenére. Most azért harcolnak, hogy a csoport második helyén végezzenek. Fontos meccs vár rájuk a Lipcse ellen, ami nem lesz egyszerű, de bármi megtörténhet. Az Európa-ligában is helyt tudnának állni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK