Courtois: Már nem tudjuk, hogy mi számít kezezésnek és mi nem

A játékosok közül Courtois és Carvajal nyilatkozott a Girona elleni döntetlen után.

Courtois:
„Nem láttam a visszajátszást, szóval nincs véleményem. Azt mondják, hogy megpattant a labda, ami először mellbe találta Marcót, majd innen pattant a kezére. Ha jól emlékszem az idény eleji bírói tájékoztatásra, nem kéz, ha először mást talál el. Nem gondolom, hogy ezt befújják a BL-ben, de kezezésnek minősítették, ennyi. Nagyon furcsa, néha kéz, néha nem. Már nem tudjuk, hogy mi számít kéznek és mi nem.”

„1-0-nál úgy éreztük, hogy nyerni fogunk. De sajnos a büntető után már nem tudtunk felállni. Önvizsgálatot kell tartanunk, kihagytunk néhány helyzetet. Még vezetjük a bajnokságot, a vb előtt pedig két meccset kell lejátszanunk ebben a sorozatban, ezeket meg is kell nyernünk.”

Courtois

„Nem láttam Rodrygo esetét, messze voltam. Kapusként úgy gondolom, hogy ha a kezed a labdán van, senkinek nem szabad hozzáérnie. Ha azonban a keze nem pontosan a labda tetején volt, akkor nem ez a helyzet és akkor a gólt nem szabadott volna elvenni.”

„Nem gondolunk a vb-re. Ezen a héten nem a megszokott szintet hoztuk, de meg akarjuk nyerni a meccseinket. Mindkét találkozón hiányzott a ritmus, a Girona ellen pedig így nehéz, mivel nagyon jól védekeznek.”

„Szerdán ismét BL, nyernünk kell a csoportelsőségért. Aztán ott van a Rayo elleni hétfői meccs, ott mindig nehéz, majd jön a Cádiz csütörtökön, ami hasonló lesz a maihoz, mivel nagyon egységes a védekezésük. Mindhárom meccset nyernünk kell, hogy boldogan távozzunk a vb-re.”

Carvajal:
„Nem tudtunk nyerni, de még mindig a tabella élén állunk, minden csapat szeretne a helyünkben lenni. Eleget tettünk a győzelemhez. Volt néhány helyzetük, amit nem tudtak értékesíteni. Mi az első félidőben szenvedtünk, de a másodikban sokkal gördülékenyebb volt a játékunk.”

„A kulcspillanat az volt, amikor a kapusuk hatalmasat védett Marco lövésénél, ott kellett volna 2-0-ra ellépnünk, ott lényegében eldőlt volna a meccs. Aztán egy nagy felfordulás utáni büntető mindent megváltoztatott, mi pedig nem tudtunk betalálni a végén. Most a szerdai meccsre kell gondolnunk, hiszen a csoportelsőség a tét.”

Carvajal

„A bíró kezezésnek minősítette Marco esetét és büntetőt ítélt. Továbblépünk. Nem fogunk ezen gondolkodni, megadták, mi pedig nem nyertünk. Meg kell próbálnunk kijavítani azokat a hibákat, amelyeket elkövettük ma, és tovább kell lépnünk.”

„Rodrygo esetétől messze voltam. A bíró azt mondta, hogy a kapus a földön fekvő kezével birtokolta a labdát.”

„Az első félidőben kissé megcsavarodott a lábam, ahogy ránehezedtem, de bekötöttem a félidőben, hogy vissza tudjak jönni és megpróbáljuk megnyerni a meccset, azonban ez nem sikerült.” 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK