Militão és Rodrygo 2028

Vini mellett két másik brazil is hosszabbított a blancókkal.

Nem Vinícius Jr. volt az egyetlen, aki a nyáron szerződést hosszabbított a Real Madriddal. A klub Éder Militãót és Rodrygo Goest is megjutalmazta, amiért nagy szerepük volt a blancók bajnoki győzelmében és BL-sikerében az előző idény során. Mindkét játékos új szerződést írhatott alá még júliusban. Miközben Vini 2027-ig kötelezte el magát, az AS információi szerint Militão és Rodrygo 2028-ig szóló szerződéseket írtak alá.

A páros a héten megkapta spanyol állampolgárságát, így két EU-n kívüli hely is felszabadult a keretben.

Militão és Rodrygo korábbi szerződése 2025-ben járt volna le, ezeket a megállapodásokat mindketten akkor írták alá, amikor csatlakoztak a Real Madridhoz. Éder 2019 júliusában érkezett a Portótól, 50 millió eurós átigazolási összeggel, amivel a klub történetének legdrágább védőjévé vált. Ezt megelőzően a 30 millió eurós Pepe, Danilo, Odriozola és Coentrão voltak a csúcstartók.

Militao

Miután sikerült a magas vételi ár okozta nyomást levetkőznie, Militão állandó tagságot szerzett a blancók védelmében, nem sokkal azelőtt, hogy Sergio Ramos távozott a PSG együtteséhez 2021 nyarán. Jelenleg Militão a hetedik legértékesebb brazil játékos a piacon, a Transfermarkt által 60 millió euróra becsült árával. Emellett a világ 10 legértékesebb középső védője között is ott van.

Rodrygo, aki 18. születésnapja után közvetlenül, a 2019/2020-as idény előtt érkezett meg Madridba, 40 millió euróba került. A Madrid Vinihez hasonlóan vele kapcsolatban is kockáztatott, ám mindkét játékos esetén megérte a kockázat. Rodrygót jelenleg 65 millió euróra taksálják, amivel ott van az öt legértékesebb brazil között (Vini 120 millió euró, Neymar és Anthony 75 millió euró, Marquinhos 70 millió euró).

Rodrygo

Lejáró szerződések a láthatáron
Mivel nem kevesebb mint hét játékos szerződése is lejár 2023-ban (Benzema, Modrić, Kroos, Nacho, Mariano, Asensio, Ceballos), így a klubnak rengeteg munkája lesz a közeljövőben. Egyelőre Mariano az egyetlen, aki biztosan nem kap új szerződést.

Benzema, Modrić és Kroos esetében a Madrid teljesen a játékosok kezébe helyezi a döntést azzal kapcsolatban, hogy a következő idényben is a blancók játékosai akarnak-e lenni. Korábban voltak találgatások azzal kapcsolatban, hogy Benzema számára az Aranylabda automatikus szerződéshosszabbítást jelent, ám nem ez a helyzet. A franciának is le kell ülnie a klubbal, hogy megtárgyalja a hosszabbítást.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK