Ancelotti: Ez egy nagyon fontos időszak

Az olasz mester a Girona elleni mérkőzés előtt.

„A csapat motivált és jól van. Szeretnénk jó teljesítményt nyújtani és nyerni. Szinte mindenki visszatér: Modrić, Valverde, Ceballos, Mariano. De Karim nem, mivel úgy gondoljuk, hogy még túl korai lenne. Volt egy kis gond Rodrygóval is az éjszaka, nem edzett ma, de bevethető lesz.”

„Kielemeztük a Lipcsében történteket. Megvizsgáltuk a legnagyobb hibákat, ezek egyike sem hozzáállás miatt adódott, hanem a rossz helyezkedés okozta. Most ki kell találnunk, hogy mit kell tennünk a következő négy meccsünkön a szünet előtt, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az idény ezen rendkívül fontos szakaszából. Szeretnénk jó állapotban elvonulni a szünetre. A játékosok maximálisan koncentrálnak. Persze a vb már közel van, de nem ez a téma köztük. Mindannyian játszani akarnak, semmilyen mentalitásbeli problémát nem láttam ezzel kapcsolatban.”

Ancelotti

„Ez a csapat mindig kiáll, mindig számolni kell vele, soha nem adja fel, és szerintem ezen a négy meccsen is ezt látjuk majd. Minden esetben koncentrálnod kell az első pillanattól kezdve, és úgy kell gondolkodnod, hogy ez az idény utolsó meccse, neked pedig nincs előnyöd. Néha az idény ezen szakaszában, amikor három naponta játszol meccset, nehéz mindig ugyanazon a szinten tartani a motivációt.”

„Benzema tegnap edzett, de utána nem érezte jól magát. A tesztek szerint minden rendben van, de számításba kell vennünk azt is, amit a játékos érez. Még nem 100%-os.”

„Hogy Valverde a legjobb középpályás-e? Az egyik legjobb. Ez valami új a futballban, nagyon komoly kvalitásokról tett tanúbizonyságot. A futballban mindenki számára meglepő, hogy egy ilyen komplett középső középpályást láthatnak.”

„Számomra egyértelmű, hogy a Barcelona lesz az első számú kihívónk a bajnokságban az idény utolsó pillanatáig. Nagy kihívás lesz legyőzni őket.”

„Nem gondolunk a januári átigazolási időszakra. Nem vagyunk érdekeltek benne. Ez az a keret, amellyel az idény végéig számolunk. Nem fog változni.”

„Miguel kezdett néhányszor az előző idényben, amikor voltak hiányzóink, és jól teljesített. Még mindig számolunk vele a jövőben. A szerződése alapján egyértelműen visszatérhet még. Szóval számolunk vele. Reinier velünk csinálta végig az előszezont, és ő egy kiváló képességű box-to-box középpályás. Még nem tudta megmutatni a legjobbját, de sok olyan példát láthattunk már, amikor egy játékos a karrierje későbbi szakaszában teljesedett ki.”

„Amikor egy összecsapás nyíltabb, akkor Camavinga sokkal inkább ki tud emelkedni a karakterének köszönhetően, különösen a fizikuma miatt. De ez nem jelenti azt, hogy nem lenne jó kezdő. Kevésbé pozíciós játékos, nem olvassa ugyanúgy a játékot, ahogy például Toni Kroos. De nagyon jól teljesít. Nagyon izgatottak vagyunk miatta, mivel nem sok olyan fiatal játékos van Európában, aki ilyen tehetséges lenne.”

Forrás: managingmadrid.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…