Kroos: Hatalmas Valverde-fan vagyok

Toni Kroos az Einfach mal Luppen c. podcastjában beszélt Fede Valvelverdével való kapcsolatáról, az uruguay-i játékos fejlődéséről egészen egy egyesült államokbeli előszezontól kezdve napjainkig. A német középpályás elismerte, hogy különleges a kapcsolata Valverdével, és hogy évek óta pártfogolja őt, tanácsokkal látja el, mert kezdetektől foga nyilvánvaló volt számára, hogy egy különleges labdarúgóról van szó.

Az első találkozásról: "Emlékszem, hogy a 2018/2019-es szezon egyesült államokbeli turné alkalmával találkoztunk első ízben. A gyógytornászunk előre szólt, hogy tartsam rajta a szemem, mert neki tudomása van arról, hogy Valverde példaképként tekint rám. Az első pillanatban egyértelművé vált számomra, hogy egy különleges képességű srácról van szó. Ami nagyon szimpatikus volt, hogy egy csendes, alázatos labdarúgó benyomását keltette. Nem befolyásolta, hogy velünk utazott és készült. Minden edzésen beleadott apait-anyait, egy percig sem volt megszeppenve. Folyamatosan figyeltem őt a pályán és azon kívül is.”

Fiatal kora óta van egy sajátos stílusa: "Mindig tetszett, ahogy játszik. A pályán, figyelve őt, hamar kikristályosodott, hogy rengeteget fejlődhet, és különleges játékos válhat belőle. Eleinte kicsit szertelen volt a játéka, de folyamatos javulás iránti igénye révén szépen, lassan kivívta az edzői bizalmát.

Fede teljesítményének elismerése a közösségi oldalakon: „A minap épp azt tweeteltem, hogy kiváló formában van, és olyan szintet képvisel, ami méltó ehhez a csapathoz. A jelenlegi formájától függetlenül is azt gondolom, hogy ő egy kivételes képességű játékos.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Valverde a pályán: „Elképesztően gyorsan fut még a labdával is, kiváló passzai és remek meglátásai vannak. A rúgótechnikája mindig is hihetetlen volt, most végre gólokat is lő. Inkább a pálya szélén nyújt kiemelkedőt, de nyolcasként is jól teljesít. Hogy őszinte legyek, egyre többször látom őt magam előtt ebben a pozícióban. Ami a mostani játékát jellemzi, abban nincs semmi új, mindig is benne rejtőzött. Végtelenül szerény ember. Azt hiszem, ha így folytatja, a Real Madridnak legalább a következő tíz esztendőre lesz egy világklasszis labdarúgója.”

Valverde jövője: „Ezen az úton haladva, semmi nem szabhat neki határt. Hihetetlenül komplett játékos. Ha nála a labda, de nem lát kínálkozó lehetőséget a passzra, akkor magához ragadja a kezdeményezést, és egyenesen ráront az ellenfelekre, hogy aztán gólt lőjön (nevet). Hatalmas Valverde-fan vagyok.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK