Beszámoló: RB Leipzig – Real Madrid (3-2): Megvan az idény első veresége

0 pont Lipcsében, a csoportelsőség az utolsó fordulóban dől el.

A Real Madrid vereséget szenvedett az RB Leipzig ellen, de továbbra is vezeti az F csoportot a Bajnokok Ligájában, az utolsó csoportmeccsen pedig a csoportelsőségért játszanak a Celtic ellen a Bernabéu Stadionban. A német együttes két gólos előnybe került egy ötperces időszakban, de Vini Jr. még a félidő vége előtt szépített. A második félidőben Werner növelte a hazai előnyt, a hosszabbításban pedig Rodrygo állította be a 3-2-es végeredményt.

Az első figyelmeztető lövést a BL címvédője adta az 5. percben Tchouaméni révén, amikor a francia fejelt mellé Asensio beadását követően. Néhány perccel később a Leipzig válaszolt. Szoboszlai szögletét Silva fejelte kapura, Courtois itt még bravúrral védeni tudott, ám a kipattanóra Gvardiol csapott le először, itt pedig a kapus már tehetetlen volt. 1-0.

Vini Jr.

A gól hatalmas lökést adott a Leipzignek, ennek megfelelően jött is az előny megduplázása, ezáltal Nkunku talált be. 2-0-s hátrányban Ancelotti csapata elkezdett nyomni és jó néhány helyzetet dolgozott ki. Vini Jr. lőtt kapu fölé a 25. percben, tíz perccel később Rodrygo lövése volt veszélyes.

A madridisták tovább nyomtak, Vini Jr. került ismét helyzetbe a 37. percbe, ekkor egy ballábas lövést eresztett meg, ám a kapus nagyot védett. A brazil végül aztán megtörte a jeget. Asensio remekül indult be a jobb oldalon, majd középre ívelt, Vini pedig tökéletesen helyezett fejessel szerezte meg a blancók első gólját. 2-1.

A szünet után a Madrid magas letámadásra rendezkedett be, de mégis a Leipzig előtt adódott esély a gólszerzésre, Werner vette célba a hosszú sarkot, ám célt tévesztett. A blancók a 79. percben Hazard és Asensio játszott össze, majd Vinihez került a labda, aki kishíján kiegyenlített, ám néhány centivel célt tévesztett. A Leipzig aztán két perccel később tovább növelte előnyét, Werner talált be egy kontratámadás végén. 3-1. A vendégek tovább nyomtak, aminek végül meglett az eredménye a hosszabbításban, ahol Rodrygo értékesített egy büntetőt, amelyet az ellene elvégzett szabálytalanságért ítéltek meg, ezzel be is állt a 3-2-es végeredmény. A Madrid tehát továbbra is vezeti csoportját és biztos továbbjutó, de a csoportelsőség sorsa az utolsó fordulóban dől majd el.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK