Ancelotti: Egy vereségből többet lehet tanulni, mint tíz győzelemből

A Real Madrid 3-2-s vereséget szenvedett az RB Leipzig vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörében, így nem sikerült biztosítania első helyét csoportjában. A mérkőzés után Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Ez egy nehéz mérkőzés volt, a legnagyobb erősségükre, a kontratámadásokra támaszkodtak. Nehezen vettük fel a ritmust, de végül sikerült, mindent megtettünk az egyenlítésért és egész közel álltunk hozzá.”

„Nem láttam hozzáállásbeli problémát és nem éreztem az intenzitás hiányát sem. Előbb vagy utóbb el kellett veszítenünk egy mérkőzést. Fáj ez a vereség, de talán kevésbé, mint más esetekben, mert még mindig lehetünk csoportelsők.”

Miben kell fejlődni?

„Egyetlen vereségből többet lehet tanulni, mint tíz győzelemből. Arra koncentrálunk, amit rosszul csináltunk ma. Nem védekeztünk jól a rögzített helyzeteknél, két gólt is ezek után kaptunk. Általában sokkal jobbak vagyunk, de előfordul az ilyesmi. Nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit előzetesen reméltünk. A legjobb megoldás az volt, hogy mélyen védekezzünk és kontratámadásokra játsszunk, de pontosan az ellenkezője valósult meg. Kaptunk két gólt és más felfogásban kellett játszanunk.”

Carlo Ancelotti

Kockázatok

„Voltak hiányzóink, de azok, akik pályára léptek jól játszottak. A hiba a mérkőzés elején jelentkezett. Nagy akarattal játszottak. Remekül védekeztek, keresték a kontrák lehetőségét és nagyon gyorsak voltak ezekben a szituációkban. Voltak lehetőségeink és közel álltunk az egyenlítéshez egészen 3-1-ig. Kockázatokat kell vállalni, ha meg akarod fordítani a találkozót, mi ezt tettük, de nem vált be. Nincs miért panaszkodnom. Azok a játékosok, akik otthon maradtak, nem játszhattak, akik pedig pályára léptek, korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Nem változtattam olyan sokat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK