2022. December 1., Thursday

Beharangozó: RB Leipzig – Real Madrid: Mindent bele a csoportelsőségért!

  • K. Matyi
  • Oct. 25, 2022, 11:56 a.m.
A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában Németországba látogat a királyi gárda.

A Real Madrid kedden este 9 órakor az RB Leipzig otthonában lép pályára a Bajnokok Ligájában, pozitív eredmény esetén pedig csoportelsőségét is biztosíthatja a királyi gárda a november 7-i sorsolás előtt. A Shaktar ellen legutóbb sikerült kiharcolni a továbbjutást, így már csak az első vagy második hely lehet a kérdés, de egy döntetlennel már a csoport élén végezhetne az együttes.

Három nappal a Sevilla elleni siker után most az európai porondra kell koncentrálnia a csapatnak, itt folytathatja remek sorozatát Ancelotti együttese. A gárda eddig veretlen az idény során, 16 találkozóból 14-et nyert meg és mindössze 2 döntetlen szerepel a csapat neve mellett.

Antonio Rüdiger

A mai összecsapás remek alkalmat kínál arra, hogy megmutatkozzon a keret erőssége, mivel olyan kulcsjátékosok hiányoznak, mint Benzema, Modrić vagy Valverde. „A célunk a csoportelsőség. Jó teljesítményt kell nyújtanunk és elfelejthetjük ezt a szakaszt”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzés előtt.

Az ellenfél

A hazai csapat felemás idénykezdet után hétmeccses veretlenségi sorozattal érkezik erre a találkozóra. Pillanatnyilag a második helyet foglalják el a csoportban, legutóbb a Celtic együttesét győzték le, most pedig egy jó eredménnyel szeretnének közelebb kerülni a továbbjutáshoz. Legutóbbi találkozásukkor a Santiago Bernabéuban 2-0-s madridi siker született.


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): K. Matyi

Hozzászólások

Tabella