Ancelotti: A csapat célja a csoportelsőség

Kedden este a Real Madrid az RB Leipzig vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában. Az összecsapás előtt Carlo Ancelotti szokásos sajtótájékoztatóján többek között a hiányzókról, Asensióról és Valverdéről is szót ejtett.

A mérkőzés

„A célunk a csoportelsőség. Erre meglesz a lehetőségünk és koncentráltak vagyunk. Jó teljesítményt kell nyújtanunk annak érdekében, hogy magunk mögött hagyhassuk ezt a szakaszt.”

„Ez egy nagyon megterhelő periódusa az idénynek, sűrűn követik egymást a kemény mérkőzések. Számomra ez már túl sok. Jól kezeljük a helyzetet, de mint minden csapatot, minket is érintenek sérülések és hiányzók. Ez normális, ha háromnaponta játszani kell.”

Hiányzók

„Természetesen vannak játékosok, akik szeretnének jó formában érkezni a világbajnokságra, de ezt akkor is elérheted, ha rendszeresen játszol. Nem akarunk egy ilyen fontos pillanatban kockázatos döntéseket hozni, jobb Karimot vagy Modrić-ot egy mérkőzésre elveszíteni, mint egy hónapra. Így kezeljük ezeket a helyzeteket. Mind a négyen visszatérnek vasárnap, Ceballosszal együtt.”

Asensio

„A klub pontosan tudja, hogy mit gondolok én és mit gondol Asensio. Sok játékos szerződése jár le a közeljövőben, a hosszabb szünet pedig lehetőséget adhat arra, hogy beszéljünk a szituációról. Addig azonban nincs értelme erről beszélni, amíg véget nem ér az idény ezen szakasza. Még sok időnk van beszélni.”

„Azoktól, akik kevesebb lehetőséget kapnak azt kérem, hogy viselkedjenek profin, vegyék komolyan és ne adják fel a nehezebb pillanatokban sem. Asensio is ezt teszi mindenki mással együtt, aki kevesebbet játszik. Mivel van néhány hiányzónk, természetesen néhányan pályára lépnek majd és hozzáteszik a magukét.”

Rodrygo pozíciója

„A középső támadó mobilitása fontos kérdés számunkra. Azt mondtam neki, hogy mozgékonynak kell lennie, és így is játszik. Karim a tanára, nagyon jól oktatta ebből a szempontból. Ha Karimot nézed, látod, hogyan kell játszania a Real Madrid középső támadójának.”

Carlo Ancelotti

Vinícius

„Játszani fog, mivel nem fáradt.”

A mérkőzések fontossága

„Ennél a klubnál minden találkozó fontos, mindig a legjobbat kell nyújtanod. Nem számít, hogy a Bajnokok Ligájában vagy a bajnokságban lépsz pályára. Nincs messze a szünet, jól teljesítettünk eddig és a célunk, hogy jól zárjuk az idény ezen szakaszát. Semmi sem dől még el, de jó pozícióban lehetünk, amikor visszatérünk.”

Bizalma Valverdében

„Viccelődtünk már ezen vele. Megvan benne a minőség, tavaly nem tudta elégszer megmutatni ezt. Szerencsére idén már megvolt rá a lehetősége.”

RB Leipzig

„Nagyon jó játékosaik vannak. Követtem a magyar válogatott mérkőzéseit, mivel a szövetségi kapitányuk olasz, nagyszerű munkát végeznek. Szoboszlai nagyon erős játékos, magas minőséget képvisel, fontos szerepet játszik majd a holnapi találkozón.”

Látogatása Lipcsében a Bayern München edzőjeként

„Tisztán emlékszem rá, az idény utolsó mérkőzése volt. Alaba nagyszerű góljával nyertünk, beszélgettünk erről az út során. A Lipcse azóta jobb csapattá vált, jobb futballt játszanak és magabiztosak. Nagyszerű mérkőzésre számítok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK