Luka Modrić 450. tétmeccse és 300. győzelme madridistaként

A horvát játékos újabb mérföldkövekhez érkezett a Sevilla elleni győzelem alkalmával.

Luka Modrić kezdte meg a gólgyártást tegnap este a Sevilla ellen, így tehát stílusosan ünnepelte 450. mérkőzését a Real Madrid színeiben. A horvát varázsló a találkozó lefújását követően egy különleges mezt kapott ajándékba Florentino Pérez klubelnöktől ebből az alkalomból. A találkozó egyébként egyben Modrić 300. győztes tétmeccse is volt a blancók mezében (LaLiga – 208, Bajnokok Ligája – 64, Király-kupa – 13, klubvilágbajnokság – 6, Spanyol Szuperkupa – 5, Európai Szuperkupa – 4).

Modric és Pérez

2012. augusztus 29-én Luka Modrić tökéletes körülmények között debütálhatott a Real Madridban, hiszen azonnal megünnepelhette első trófeáját, egy Spanyol Szuperkupa-győzelmet a Barcelona ellen. A horvát első góljára a 2012/2013-as idény 10. meccsnapjáig kellett várni, amikor is a Bernabéuban a Zaragoza vendégeskedett. Azóta már 34 találatnál jár, amelyek jelentős része a tizenhatoson kívülről esett. Egy idényen belül legtöbbször 38 alkalommal örülhetett győzelemnek, ez a 2013/2014-es idény volt.

300 győzelme lehetővé tette számára, hogy lenyűgöző trófeagyűjteményt mondhasson magáénak madridista színekben, összesen 21 serleggel. A középpályás, aki jelenleg 10. idényét tölti a blancóknál, mindent megnyert a klub színeiben: 5 BL, 4 klubvilágbajnokság, 4 UEFA-szuperkupa, 3 bajnoki cím, 1 Király-kupa, 4 Spanyol Szuperkupa.

A pályán mutatott teljesítménye azonban számos egyéni elismerést is eredményezett. 2018-ban megkapta az Aranylabdát, a FIFA Év Játékosa-díjat, továbbá őt választották az UEFA Év Játékosának is a 2017/18-as idényben. Az oroszországi világbajnokságon remekelt hazája válogatottjában, megkapta a torna Aranylabdáját. Emellett az előző idény BL-csapatába is bekerült, a legutóbbi Spanyol Szuperkupa döntőjében pedig a meccs emberének választották. Ezek az elismerések a 2017-es klubvilágbajnokság Aranylabdája, a 2016-os torna Ezüstlabdája és a FIFA FIFPro World11 öt tagsága mellett díszítik a vitrinjét.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK