Ancelotti: A cserék magabiztosságot és energiát adtak a csapatnak

A Real Madrid 3-1-s győzelmet aratott a Sevilla ellen a spanyol bajnokság 11. fordulójában, így továbbra is magabiztosan vezeti a hazai pontvadászatot. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Az első félidőben nagyon nagy nyomást gyakoroltunk rájuk és nagyon gyorsan járatták a labdát, igyekeztek tartani a tempót. Jó munkát végeztünk, de a szünet után visszaestünk és az egyenlítés után a magabiztosságunk is elveszett. A cserék hoztak ismét energiát és önbizalmat a csapatnak. A második találatnál, Asensio és Vini remek passzai után dőlt el a találkozó.”

„Csodálatos a kispadunk, remek a hozzáállása a játékosoknak. Ha a csereként beállók teremtik meg a különbséget, az azt jelenti, hogy egészséges kerettel dolgozunk. Az idénynek ebben a szakaszában minden meccsen így kell küzdenünk, mert mindegyik fizikálisan és mentálisan is ennyire megterhelő. Nem állhatunk le, harcolnunk kell és igyekezni megnyerni a meccseinket.”

A keret

„Nagyon élvezetes ezzel a csapattal dolgozni, mert minden döntésemet tiszteletben tartják és nem csinálnak semmiből problémát. Ez az egyik, ha nem a legjobb keret, amellyel valaha dolgoztam.”

Valverde sérülése

„Kapott egy rúgást a lábára és ez zavarja. Megvizsgáljuk, de nem tudom kedden játszhat-e. Figyelembe véve, hogy tavaly csak egyetlen gólt szerzett, komoly veszélyben forgott az edzői papírom, de nagyon felelősségteljes és kihúz a bajból. Nem vagyok híve a szerencsejátéknak.”

Carlo Ancelotti

Vini Jr. és a két gólpassza

„Két asszisztot is kiosztott, számomra pedig ezek fontosabbak, mint a gólok. Veszélyes játékos és teljesen normális, hogy az ellenfelek keményen lépnek fel ellene. Nagyon sok egy az egy elleni szituációt alakít ki, a kiemelkedő játékosokat pedig mindig ilyen különleges fogadtatásban részesítik az ellenfelek.”

Benzema

„Nem lesz bevethető kedden, de vasárnap már úgy vélem, pályára léphet. Nem aggódom miatta, mert a tegnapi csak egy aprócska sérülés. Igaz, hogy nem volt a legjobb formában, de ha egészséges és motivált, továbbra is fontos játékosa lehet a csapatnak, még ha a keretünk erőssége lehetővé is teszi egy ilyen fontos személy pótlását. Ez nem jelenti azt, hogy Karim ne lenne fontos számunkra az idény második felében.”

Asensio dicsérete

„Ő egy nagyszerű játékos, akiben minden megvan ahhoz, hogy a Real Maridban játsszon. Kihasználja azt a kevés lehetőséget, amit adok neki, többet érdemel. Vinivel együtt ők teremtették meg ma a különbséget.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…